Restavracija in delikatesa Kucha, dom, kjer je hrana zaživela. Na dveh lokacijah v Ljubljani so s svojimi mojstrovinami navduševali ljubitelje prave, minimalno procesirane hrane rastlinskega izvora.

Če so se po prvem valu epidemije nekako pobrali, v drugo ni šlo. Na svoji Facebook strani so objavili iskreno izpoved o tem, kako so se borili proti koronavirusu, a je "drugi lockdown zabil žebelj v krsto" in ni jim preostalo drugega, kot da zaprejo svoja vrata. 

☠️ Bistro Kucha R.I.P. • 16.3.2018 - 16.10.2020 Žiujo, žal vam moram sporočit, da se bistro Kucha ne bo več odprl. Ne...

Objavil/a KUCHA dne Torek, 03. november 2020

Še en gostinec v vrsti, ki je moral zapreti svoj posel. Pod njihovo objavo se je vsul plaz žalostnih komentarjev njihovih zvestih strank. Ljudje so radi zahajali k njim. Ko to ni bilo več možno, so pri Kuchi poskusili tudi z dostavo hrane, a ker ni bilo dovolj povpraševanja, so si s tem le še večali minus na računu. Več kot pol leta so "dihali na škrge", 16.10.2020 pa se je njihova ladja potopila. 

Vir: Instagram, Kucha.

Razmere v gostinstvu so nepredstavljivo težke. Prvi val koronavirusa je prišel brez kakršnegakoli opozorila. Drugega smo vsi, tudi gostinci, po tihem pričakovali in se nanj vsaj kolikor je bilo mogoče lahko pripravili. Odkar so morali v drugem valu epidemije gostinski lokali ponovno zapreti svoja vrata, se je vsak znašel po svoje. V Ljubljani večina gostincev ponuja možnost "to go". Možen je osebni prevzem, dostava na dom ali pa naročanje hrane in dostava preko vedno bolj priljubljenih aplikacij Wolt in Ehrana. A vprašanje je, koliko časa bodo gostinci na takšen način še lahko shajali in koliko bo še takšnih zgodb, kot je zgornja. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

je treba delat
Ne pa slabo in mrzlo hrano dostavljati kupcem
dostavljači pa kronično brez drobiža, ki bi ga morali vrniti
pa ga nimajo
Nič čudnega da potem vse propade če slabo delaš
A je problem lepo opremiti dostavljača z rokavicami in masko in drobižem in skafandrom

tanja flaškon (nepreverjen)

bo kar res
tudi pri meni dostavljači kronično nimajo drobiža

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

zakaj se pa jebeš za drobiš
Daj za mastne pare

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

še slabše de (nepreverjen)

Glavno ka vlada dela dobro....

Starejše novice