Pri HOFERju si že vse od svojega vstopa na slovenski trg prizadevajo kupcem ponuditi vse več slovenskih izdelkov najvišje kakovosti.

Skrbno izbranim lokalnim dobaviteljem, ki zadovoljijo visoke HOFER standarde kakovosti, omogočajo, da s svojimi izdelki nagovorijo širok krog kupcev, pri tem pa cenijo dolgoletna partnerstva, ki so bistvena za razvoj visokokakovostnih izdelkov ter zadovoljstvo kupcev.

Že več kot 120 slovenskih dobaviteljev

Rastoče število lokalnih izdelkov je odgovor na potrebe in povpraševanje vse bolj osveščenih potrošnikov, ki vse pogosteje posegajo po zdravi, lokalni in okolju prijazno pridelani hrani. Zato HOFER danes uspešno sodeluje z več kot 120 slovenskimi dobavitelji, ponudba lokalnih izdelkov pa se je v zadnjih letih občutno povečala. Tako slovenski izdelki na policah trgovin HOFER predstavljajo že četrtino celotne ponudbe, saj so zastopani v večini blagovnih skupin, pri svežem mesu, mleku, kruhu in jajcih pa je odstotek lokalnih izdelkov celo večinski. 

Lokalni pridelki in živila domače proizvodnje imajo številne prednosti 

Izdelki lokalnih dobaviteljev so zaradi optimiziranih poti karseda sveži, prednosti pa se za kupce odražajo tudi v nizki HOFER ceni. Ta je v prvi vrsti posledica nižjih stroškov skladiščenja, saj so izdelki od dobavitelja do polic trgovin dostavljeni v najkrajšem možnem času, ter nizkih transportnih stroškov zaradi kratkih in premišljenih dobavnih poti. Te pa obenem omogočajo tudi manjšo obremenitev okolja ter posledično nižji ogljični odtis.

Kakovost, ki jo pričakujete

Kakovost pri HOFERju vselej postavljajo na prvo mesto, zato so kriteriji, ki jih morajo zadovoljiti lokalni pridelovalci, pogosto celo strožji, kot to določa nacionalna zakonodaja ali strogi evropski in drugi predpisi. Spodbudno je predvsem dejstvo, da v Sloveniji obstaja veliko število dobaviteljev, predanih kakovosti, ki jo pri HOFERju dosegajo s tesnim sodelovanjem z njimi.

Še posebej radi sežemo po svežem kruhu in mesu

Hofer pekarnaHOFERjeve pekovske mojstrovine so prejele veliko nagrad, ki potrjujejo zavezo podjetja najvišji kakovosti, hkrati pa so priznanje za bogato tradicijo slovenskega pekarstva, saj kruh in pekovske izdelke dobavljajo priznani slovenski dobavitelji. Podobno stroge zahteve pri HOFERju izpolnjujejo tudi pri svežem mesu, kar obsega temeljit nadzor celotne proizvodnje – od hleva, prevoza, predelave, skladiščenja in prodaje. Ker je svežina tudi pri mesu tisto, kar imajo kupci najraje, sodelujejo z lokalnimi ponudniki, saj krajši čas prevoza pomeni tudi večjo svežino, s tem pa tudi višjo kakovost. Svežina in kakovost pa sta tisto, kar imamo vsi radi.

Starejše novice