Uprava za varno hrano je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorce različnih mesnih pripravkov proizvedenih v mesnicah. V štirih vzorcih je bila ugotovljena prisotnost salmonele.

V štirih vzorcih so zaznali prisotnost bakterije Salmonella Infantis, ki jo ki jo z ustrezno termično obdelavo uničimo in živilo tako ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi.

Vsem štirim analiziranim živilom je rok uporabe sicer že pretekel, zato je uprava informacijo objavila za primer, da so potrošniki izdelek zamrznili. Potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo.

Podatki o spornih živilih: 

  • Prvi od pripravkov, v katerem je uprava našla salmonelo, so piščančja krila v marinadi proizvajalca Spar Vir, Dob pri Domžalah. Datum proizvodnje je 23. april 2020. 
  • Salmonelo so našli tudi v piščančjih ražnjičih proizvajalca Mercator HM, Kidričeva ulica, Škofja Loka. Datum proizvodnje je 20. april 2020.
  • Salmonelo so odkrili tudi v piščančjih nabodalah Mesnice in delikatese Marinček, ki so bila proizvedena 21. aprila 2020. 
  • Četrto živilo s salmonelo so marinirana piščančja krila Mesarstva Robi, proizvedena 20. aprila 2020.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cebela12 (nepreverjen)

A tezko prilepit slike vsakega izdelka??

Starejše novice