Foto: Bobo
Z današnjim dnem je nehala veljati prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in dela prostih dneh.

Vlada je na četrtkovi seji spremenila odlok o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov, s katerim je v času epidemije omejila delovanje večine dejavnosti. Tako je odpravila določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin z živili in prepoved obratovanja ob nedeljah. Sedaj so sproščene vse omejitve iz odloka, prepoved velja le še za obratovanje diskotek in nočnih klubov. 

To pomeni, da je sedaj odločitev glede nedeljskega poslovanja, stvar posameznega trgovca, največji slovenski trgovci pa zaenkrat prihajajo do različnih odločitev. 

Nekatere odprte že sedaj, druge naslednjo nedeljo

Po poročanju STA, bo Mercator že to nedeljo odprl vsaj hipermarkete in supermarkete in trgovine v turističnih krajih, odprte bodo tudi trgovine M tehnike, ki so v istih trgovskih centrih kot Mercatorjeve trgovine.

"Za naslednje obdobje pa bomo pripravili seznam vseh v nedeljo odprtih trgovin in urnik obratovalnega časa, ki ga že zdaj prilagajmo glede na potrebe kupcev," so STA povedali v največjem slovenskem trgovcu.

V Tušu bodo večino poslovalnic odprli že to nedeljo. Kot so povedali za STA, bodo trgovine ob nedeljah odprte po veljavnem delovnem času, kakršen je veljal že v času pred razglasitvijo epidemije covida-19.

Sparove trgovine bodo to nedeljo še ostale zaprte, od naslednje nedelje, 2. avgusta, naprej pa bodo spet obratovale po delovnem času, kakršen je veljal pred razglasitvijo epidemije covida-19, so STA povedali v družbi.

Hofer bo svoje trgovine odprl že to nedeljo. Delovni čas bo enak kot pred epidemijo, in sicer bodo njihove trgovine ob nedeljah odprte med 8. in 15. uro, so STA povedali v trgovcu.

Lidlove prodajalne bodo to nedeljo ostale zaprte.

"O nadaljnjih korakih se bomo zaradi zagotavljanja konkurenčnosti ter stabilnosti podjetja in ohranitve delovnih mest odločali glede na odziv konkurence," so STA zapisali v podjetju, še piše STA.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
postenojk (nepreverjen)

absolutno v nobeni. pika.

VRANA (nepreverjen)

Absolutno pravilno, bravo...

rosenkrantz (nepreverjen)

Šel bom v vse ki bodo odprte

df (nepreverjen)

Realni DF za to pa moreš meti pejneze. Z socialno bole žmetno. Tak si drugo ne privoščiš kak cigarete pa alko.

In reply to by rosenkrantz (nepreverjen)

Odrancar... (nepreverjen)

Ka pa jager? Neksi medij keri prepise stvari, fak of..... preverite pa te se mejte za info.... kurce od sobotainfo.... vsi keri ste nej faksa k9ncale te zdaj novinare, sprave se delat za trak.......

Joraget (nepreverjen)

Jagra v Murski NI a niti kataloga več ne dobivajo od te trgovine in je pa res da imamo na telefončku.

In reply to by Odrancar... (nepreverjen)

BOJKOTIRAJTE (nepreverjen)

Narod, bojkotirajte nakupe v trgovinah ob nedeljah, če smo pol leta brez problemov preživeli zaprtje trgovin ob nedeljah še bomo naprej. Ne postanite sužnji tega prekletega nenasičenega kapitala. ZATO VAS POZIVAM, BOJKOT OB NEDELJAH.

VRANA (nepreverjen)

Daj ne seri!! Država naj ne omejuje tistih, ki hočejo delati !! Kapitalizem je vlečni konj razvoja... Ti samo bojkotiraj , kakor hočeš-to je tvoja pravica. Ne omejuj pa drugega!!

In reply to by BOJKOTIRAJTE (nepreverjen)

parsifal (nepreverjen)

nikaj se nede z bojkoton napravilo..na zalost..itak do vutra vsi zemlicari pa tisti kerin je nedelsko gledanje v trgovinaj hobi v centraj..me zanimle kelko Prekmurcov de romalo v nakupovalno meko v mb...vupan ka fasejo corono..

In reply to by BOJKOTIRAJTE (nepreverjen)

Joraget (nepreverjen)

Glede trgovin, če že hočeš,naj bo odprta vsaj ena trgovina v mestu,a v kolikor pa trgovke bi rade še zraven zaslužile pa naj bo vsaka open

Starejše novice