V zadnjih dneh je vse več govora o prenovi enote doma za starejše v Rakičanu. Del prenove je sofinanciran iz evropskih sredstev, ki so jih pridobili preko razpisov.

Stroji v Rakičanu že brnijo. Del prenove doma za starejše v Rakičanu že poteka, in sicer trenutno urejajo podstrešje za začasne namestitve.

»Prvi projekt je vreden 1,35 milijona evrov, to je prenova podstrešja, ki bo namenjena začasnim namestitvam. Tu smo dobili 717 tisoč nepovratnih sredstev.

Medtem ko bo celotna prenova Doma za starejše v Rakičanu stala 12,4 milijone evrov, od tega smo pridobili 12 milijonov evropskih sredstev,« pojasni Zoran Hoblaj, direktor Doma za starejše Rakičan. 
 

Razpisi za evropska sredstva

Razpisi za prenovo domov za starejše potekajo preko Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

»Najprej je bil razpis za začasne namestitve, nato pa razpis REACT. Vsi razpisi potekajo preko resornega ministrstva. Domovi, ki imamo pripravljene projekte pa se tako redno prijavljamo na takšne razpise,« še doda Hoblaj.

Kot je bilo že velikokrat povedano, bodo stanovalce v času celostne prenove doma Rakičan preselili v hotel Diana v Murski Soboti. Oskrbovanci so nad selitvijo navdušeni in že nestrpno čakajo na izzive, ki jih čakajo. 
 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Da si pri koritu te ide vse

asspal (nepreverjen)

Fajn se vlaga, pa obnavla ka de njim lepse. Sploj se nejde za stanovalce, nikder se je nej slo! Naj raje povejo kelko lidi nemre priti v DOM! Pa kelko lidi doma caka z nepokretnimi osebami, ka so oni nej sposobni zriktati kadra! Pa nejso sposobni najti kadra za pomoc na domi, kero itak samoplacnisko placa vsak san! Nejso sposobni nic! Glavno ka do oni zdaj meli fajne skupne prostore, ge do si zaposleni lejko praskali jajca! Vsi ka pa majo doma nepokretne lidi pa se naj jebejo! Naj raj povecajo kapacitete domov oz. vsaj najamejo coj LiDI za pomoc na domi! Itak placamo vse sami! V kon je te problem???

gost9474 (nepreverjen)

zdaj se pa na velko lažeš! dom širijo zaradi postel ka de nešče od starejših prle not prišo(večajo kapaciteto). vse je samoplačniško če ti finančno ide skoz. nej je to tak kak ti ka si pri mami zašenki.
če be mel koga nepokretnoga doma be znal kak se prijaviti pa ga spakivati v dom. aja pa dom rakičan ma nego na domi

In reply to by asspal (nepreverjen)

Raas Ul' Ghul (nepreverjen)

V kon je problem? Problem je v ton clovek drage ka je nej vse tak kak se tebe zdi, v nadaljevankaj pa filmaj. Ze lejta pa lejta iscemo kader na vse mozne nacine ka bi jih pridobile v nase vrste ampak na zalost tou izredno tezko fizicno kak tude psihicno delo je preslabo placano. Enostavno mladino tou ne privlače. Ne gene jih. Razmes? Tiste kere pa pridejo pa spizdijo v roke dva meseca ale zarade porodniske ale pa ka jo zacajo trepalnice bolete. Zatou pa se na zalost kopicijo cakalne vrste. Tej obstojece kader pa naj je v doume ale pa na terene pa je zdelane, izmucene pa na bolniskaj. Zatou je ta situacija v konskoj rijte. Pa tak je v saksoj evropskoj drzave.

In reply to by asspal (nepreverjen)

Miki mali (nepreverjen)

In točno zdaj , slučajno so botri "kupili "hotel Diano, da bi pospešili razvoj turizma in mestnega središča in...😆😆😆😆😆ČISTA POSLA???????😁

Risto Kubura (nepreverjen)

Bravo Hobliček kar hoblaj

bonge (nepreverjen)

Dobro "diktator" Janša skrbi za vas komunjare, rikta van milijone z eu, ka te lejko še bole srali po njen.

Športaš (nepreverjen)

To bi se moralo zgoditi že mnogo prej! Vendar prejšnje vlade pač niso nič storile. Denar je bil v Evropi že prej , le vzeti ga je bilo treba.

Starejše novice