V osrčju Slovenije se nahaja smučišče Krvavec, ki je že petič zapored postalo Najboljše smučišče v Sloveniji, Hotel Krvavec pa je prejel naziv Naj smučarski butični hotel 2020.

Odlično novico o kar dvojnem priznanju je na današnji novinarski konferenci sporočil direktor RTC Krvavec Janez Janša, ki je je ob tem poudaril, da gredo zasluge za to celotnemu kolektivu: "Obe nagradi sta za nas priznanje, hkrati pa seveda obveza, da delamo še boljše. Za nami je zahtevna sezona, vsi smo trdo delali in nič drugače ne bo letos. Vsem, ki ste glasovali za naš in vaš Krvavec, bi se rad v imenu celotnega kolektiva zahvalil in vas povabil, da skupaj z nami še naprej ustvarjate uspešno zgodbo Krvavca."
 

S Krvavca so sporočili še eno veselo novico. Predprodajo smučarskih kart so podaljšali do 18. decembra. Vsem smučarjem zagotavljajo kar dvojno, snežno in Covid-19 garancijo, s katero zagotavljajo povračilo sorazmernega dela kupnine, če ne bodo izvedli sto smučarskih dni. 

Vir: Facebook, RTC Krvavec.

Na letošnjo smučarsko sezono se kljub negotovi situaciji pripravljamo povsem običajno, pove direktor Krvavca: "Delamo tako, kot delamo vsako leto. Kupili smo dodatne topove za zasneževanje, na napravah smo opravili vsa potrebna vzdrževalna dela. Ta vikend smo že začeli z zasneževanjem in računamo, da bomo v začetku decembra na smučišču že lahko pozdravili prve smučarje. V sklopu priprav smo razširili restavracijo in pokrili del vsem nam zelo ljube smučarske plaže na Krvavcu. Dokončali smo tudi smučarsko progo, ki je ime dobila po našem ambasadorju Juretu Koširju." 
 

"Smučišče na takšni lokaciji in s takšnim razgledom je luksuz"

Kot prvo prednost Krvavca je Jure Košir, legenda slovenskega smučanja in ambasador smučišča, izpostavil prav njegovo lokacijo: "Je najbolj centralno smučišče v Sloveniji in tako odlično za enodnevni skok na bele strmine. Druga prednost pa je seveda odlična urejenost prog, veliko vloženega truda in dolgoletne izkušnje, ki jih ima ekipe pri sami pripravi prog. Krvavec je super smučišče tako za tiste bolj zahtevne smučarje kot tudi tiste, ki opravljajo prve smučarske zavoje. Kar se tiče tekmovalcev, Krvavec ponuja odličen poligon, ki omogoča raznovrsten trening."

Slovenci smo smučarski narod

Smučanje predstavlja izjemno doživetje in Slovenija je smučarski narod. To dokazujejo zvesti smučarji, ki se na Krvavec vedno znova vračajo. 90-letni gospod, verjetno najstarejši smučar na Krvavcu, si je letošnjo smučarsko karto že zagotovil.

Na Krvavcu bomo poskrbeli za izjemno in predvsem varno izkušnjo. Šport je že od nekdaj bil vodilo zdravja. Smučanje je šport na prostem in prepričan sem, da bo na sto tisoč kvadratnih metrih prog vsakdo našel prostor zase, pove direktor RTC Krvavec: "Želimo si, da bi odločevalci čimprej sporočili točna pravila obnašanja na smučiščih. Vse, kar bodo rekli, bomo upoštevali. V skladu s tem že potekajo naše priprave na letošnjo smučarsko sezono. Poskušali bomo zagotoviti ustrezno razdaljo v čakalnih vrstah pred blagajno in pred napravami. Delamo na tem, da bo vsakemu smučarju omogočeno, da se na vrh smučišča odpelje varno." 
 

Vir: facebook, RTC Krvavec.

"Vsekakor verjamemo, da je smučanje šport, v katerem je možno poskrbeti za varnost, poleg tega pa vedno več strokovnjakov poudarja, da sta svež zrak in gibanje ključna za zdravje in dobro počutje, tako da mi dejansko ponujamo nekaj, kar si v teh časih lahko samo želimo, varno gibanje na svežem zraku, pa še dobro dozo sonca za D-vitamin."

Smučarska vozovnica kot potrdilo za prehajanje med občinami?
 

Janša predlaga, da bi smučarska vozovnica omogočila prehod med občinami, kot je bilo to v preteklem mesecu možno z rezervacijo v turističnih namestitvah: "Upam, da bodo mojemu predlogu odločevalci prisluhnili. Varnost je seveda na prvem mestu, a življenje je potrebno živeti in ob tem uživati. Zato vabljeni, da skupaj z nami uživate na Krvavcu."

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sobočanec123 (nepreverjen)

Če bodo odprli smučišča potem lahko odprejo tudi fitnese v omejenih kapacitetah. Vse te omejitve za šport so totalni nesmisel.

Cato the Censor

Zataknite si ta smucisca pa morje nekam. Tako se je vse zacelo. Potem pa ljudi jeb.. v mozak ker tisti z denarjem ne morejo pocakati z luksuzom.

Gorickii (nepreverjen)

Ge mo so v Italijo, ali ka si naj zateknen?? Resno misles ka smo mi smucare krijve? Jaooo

In reply to by Cato the Censor

. (nepreverjen)

To je kakšna Janezova rodbina ta Janez?

realnooo (nepreverjen)

nop:)
je pa dejstvo to, da zadnja tri leta sem vsakic sel za vikend na krvavec.
Zalostno, da ob petkih so imeli vedno samo odprto eno kratko progo. V soboto pa 60% prog.
Nikoli nisem uspel okusiti vse proge. Posledicno na krvavec vec ne grem

In reply to by . (nepreverjen)

Starejše novice