Razmere v državi so resne in zaskrbljujoče, zato se moramo vsi skupaj potruditi, da zamejimo širjenje novega koronavirusa, zato Finančna uprava RS, vsem sporoča, da lahko z njimi stopite v stik na daljavo. Tako lahko s FURS-omo večino obveznosti uredite na daljavo. V času epidemije vas, pozivajo, da raje kot da osebno hodite na urade, z jimi poslujete elektronsko ali se informirate prek spleta oziroma telefona.

"Čeprav vsi uradi Finančne uprave RS po Sloveniji poslujejo skladno z uradnimi urami ter navodili za zaščito zdravja NIJZ, vas obveščamo, da lahko s Finančno upravo poslujete tudi na daljavo. Nujno za zajezitev korona virusa je namreč, da se vsi držimo navodil vlade in skušamo čim bolj zavarovati svoje zdravje in zdravje drugih," pravijo na Fursu. 

Kako v času epidemije poslovati s Fursom?

Če imate vprašanje ali pa bi si želeli kaj preveriti, to lahko storite prek klicnega centra za fizične osebe na številki 08 200 1001, klicnega centra za DDV na številki 08 200 1002, klicnega centra za pravne osebe na številki 08 200 1003 ali prek elektronske pošte uradov.

Kaj če morate oddati vlogo, ugovor, pritožbo ...? Vloge, ugovore, pritožbe in druge obrazce v čim večji možni meri oddajte po elektronski poti – preko eDavkov ali mobilne aplikacije, kjer je to mogoče. Furs je vse, ki z njim še ne posluje elektronsko, opozoril, da si lahko na računalnike ali na telefone namestijo eDavke ali se prijavijo v opcijo eVročanje. Tako boste dokumente dobili po elektronski poti in ne več po navadni pošti.

Kaj pa, če je za vodenje posameznega davčnega ali carinskega postopka nujen kontakt z uslužbencem Finančne uprave? Pokličite na telefonsko številko centrale finančnega urada, pravijo na Fursu.

Za splošne informacije z davčnega ali carinskega področja pokličite na številke telefonskih central finančnih uradov ali na eno od številk kontaktnih centrov:

08 200 1001 – za vprašanja s področja davkov fizičnih oseb

08 200 1002 – za vprašanja s področja DDV

08 200 1003 – za vprašanja s področja davkov poslovnih subjektov

08 200 1005 – za vprašanja o turističnih bonih

08 209 0000 – za vprašanja povezana s prejetim opominom

05 297 6800 – če potrebujete tehnično pomoč pri poslovanju s Finančno upravo.

V kolikor pa morate nujno oddati kakšno dokumentacijo osebno (originali pogodb, notarskih zapisov…), jo lahko vložite v vložišču na sedežu finančnega urada, ob tem da v stavbo VSTOPATE POSAMEZNO.

Tagi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
če ge va ra (nepreverjen)

Neman pojma, meni je doktor pravo ka pač tak je. Sakšo tejlo se drugače odziva in tudi, če nemaš nikših drugih pridruženih bolezni lejko fašeš težko obliko toga virusa. Ge sicer ne pravin ka je tou nikaj nej zato ka je meni nikaj nej bilou, ene lidij rejdno včesne in dosta jih tudi merje kak zdaj vidimo. Samo ges se na svojon primeri pitan kak te tou ka, če je tou tak kužno in prenosljivo, san ges nej nikoga okužo. Niti gda san biu doma na bolniškon so bili moji domači normalno z menov ka vedno prlej pa nišče neje biu pozitiven. Niti nišče od mojih sodelavcov s kerimi san biu sakši den v stiki. Niti domači od sodelavcov niti sodelavci od moje žene in sošolci in učiteli dece nejso bili pozitivni pa kelko san čuo se jih je dosta šlo testejrat gda so čuli ka san ge pozitiven. Zdaj glede na tou ka je zadnjič ova doktorca pravla pri Odmevih ka lejko test pokaže napačno in nej mus ka si okuženi in prenašalec, če si pozitiven na testi, ge celou mislin ka san sploj nej biu okuženi ampak samo netočno pozitiven na testi. Sploj več ne ven ka si naj mislin o ton.

Klhd (nepreverjen)

Ka de furs srau pa pameten neka ka so nan državljanon kere neka ustvarjamo pa jih plačuvlemo samo strošek

Starejše novice