Naša obala je bila ta vikend nabito polna, domačih in tujih turistov se je trlo.

Razmere na eni najbolj priljubljenih destinacij na obali, v Portorož, se vračajo v stare tirnice pred korono. Na portoroški plaži skorajda ni bilo moč dobiti ležalnika.

Vsi hoteli Sava Turizem, s popolnoma prenovljenim hotelom Histrion v Bernardinu, so odprti in polno zasedeni. Prevladujejo slovenski gosti, sledijo Avstrijci in Nemci. Kako je koronavirus vplival na razmerja, priča podatek, da če so nekoč domači turisti predstavljali 30 odstotkov vseh gostov, je letos ravno obratno.

Koronavirus se pozna le po tem, da letos prevladujejo domači tečajniki, pripoveduje Bojan Bančič, padi master inštruktor potapljanja.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tutu (nepreverjen)

Ka to so kakšne novice za to, ka do Slovenci bole šli na Hrvaško, top popularno turistično destinacijo, ge se letos kao nika ne dogaja? Ker ges san v soboto bil v Pirani, parkirna kuča samo na pol napunjena, tudi na tartinijovon trgi pa na plažaj nič posebnoga... Očitno je bil naval samo na Portorož, medtem ka so lidgej na najlepši kraj na slovenskoj obali očitno totalno pozabili

tutu (nepreverjen)

Tudi na poti do Kopra, pa od Kopra do Portoroža neje bilo nikšne gužbe na cestaj ali zastojov, šteri so glede na moje pretekle izkušnje stalnica...

In reply to by tutu (nepreverjen)

kmetavzr (nepreverjen)

"sobota" "info"

LAŽETE (nepreverjen)

Bil sem na licu mesta, nikjer nobene gužve, ne na cesti, ne na plaži, nekateri hoteli celo zaprti, večina pa na pol praznih, pa zakaj nategujete narod, kaj imate od tega ?????

df (nepreverjen)

Realni DF bil si tij v pijzdi materni.

In reply to by LAŽETE (nepreverjen)

Starejše novice