Z današnjim dnem lahko kupite vinjeto z letnico 2021. Letošnjo rumenozeleno letno vinjeto, ki velja do konca januarja 2021, bo zamenjala modrozelena vinjeta.

Cene in vrste vinjet ostajajo enake. Za letno vinjeto za osebna vozila bo potrebno odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov in za tedensko vinjeto 15 evrov. 

Prav tako ni sprememb glede cestninskih razredov, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. S 1. decembrom je v prodaji devet različnih vrst vinjet za leto 2021: letne, mesečne in tedenske vinjete za cestninski razred 2A (osebna vozila) in 2B (kombinirana vozila) ter letne, polletne in tedenske vinjete za prvi cestninski razred (motorna kolesa).

Vir: Dars.

Za kombinirana vozila letna vinjeta še naprej stane 220 evrov, mesečna 60 evrov ter tedenska 30 evrov. Za motorna kolesa cena letne vinjete ostaja 55 evrov.  Za polletno boste morali lastniki motornih koles odšteti 30 evrov, za tedensko pa 7,50 evra.
 

Elektronsko cestninjenje kmalu tudi pri nas

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je že napovedal uvedbo elektronskega cestninjenja tudi za osebna vozila. Državni zbor je novelo zakona o cestninjenju, ki prinaša pravno podlago za uvedbo elektronskih vinjet, potrdil letos oktobra, sistem pa naj bi pri nas začel delovati konec naslednjega leta. 
 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmmmm (nepreverjen)

Ka pa popust za to, ka so lidgej 2019 kupili letne vinjete, a zaradi super ukrepov se več kak 2 mesca nejso smeli pelati po avtocestaj?

Karl Marx (nepreverjen)

i za to me boli kurec

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Drimer (nepreverjen)

Saj ga nemaš!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Nas še zanima da cestnino katero mastno plačujemo, če bo vlada kaj odreagirala, namreč drago cestnino smo nas večina plačala, cestišča pa zaradi zaprtja občine nismo smeli uporabljat, komu sem te ačal drago cestnino če jo ne smemo uporabljat... Denar vrnite nazaj ljudem ker to več ni zajebancija kaj delate z narodom!

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

revival (nepreverjen)

Lopovi!!!! Vinjeto si zateknite v rit!!!! Pol leta se nemren voziti po avtocesti, vij te mi pa zaj ponujali vinjeto. Barabe pokvarjene slovenistanske!!!!

pomurc (nepreverjen)

SDS je v predvolilnem programu obljubljala letno vinjeto za 55 €.

Vaj , (nepreverjen)

Vej pa što nema za vinjeto si niti avtoja ne zasluži , vozili bi se , samo zašenki , geli bar , e pa nečemo tako.

G23 (nepreverjen)

Cena bo 55€ kot so obljubljali SĐS?

2022 (nepreverjen)

Prosim če v članku spremenite letnico veljavnosti vinjete 2021- veljala bo do januarja 2022 in ne do januarja 2021.. Hvala...

Starejše novice