Objava decembrskih plač več kot 8600 zaposlenih na Policiji in pristojnem ministrstvu je v javnosti dvignila kar nekaj prahu.

Na Ministrstvu za notranje zadeve smo preverili, ali po tem, ko so v javnost prišli podatki o višini plač zaposlenih, opažajo povišano število prijav na razpisana delovna mesta.
 

Kot pojasnjujejo, trenutno še ni mogoče oceniti, kako bodo ti podatki vplivali na interes za zaposlitev v Ministrstvu za notranje zadeve, Policiji in Inšpektoratu RS za notranje zadeve. Trenutno vodijo več kot 100 kadrovskih postopkov, konkretnega podatka o povprečnem številu prijav ne beležijo: "Na splošno lahko rečemo, da je število vlog odvisno od pogojev, ki se zahtevajo za posamezna delovna mesta. Za delovna mesta s specifičnimi zahtevami prejmemo manj vlog v primerjavi z drugimi delovnimi mesti, za katera prejmemo tudi do 100 vlog."

Glede na razmere na trgu dela, pričakujejo, da se bo število vlog, ki jih bodo prejeli na razpis za kandidate za policiste, še povečalo. 

Na razpis za kandidate za policiste se je v 2015 prijavilo več kot 2000 kandidatov, v preteklem letu pa več kot 700 kandidatov. 

V februarju vpisi na Višjo policijsko šolo

Bliža se objava razpisa za vpis na Višjo policijsko šolo. Kandidati, ki izpolnjujejo vse pogoje, se uvrstijo v izbirni postopek, znotraj katerega morajo uspešno opraviti preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki in zdravniški pregled, razgovor z izbirno komisijo in varnostno preverjanje. Potem pa izbrane kandidate čaka dvoletni študij na Višji policijski šoli na Policijski akademiji v Tacnu, praktično izobraževanje pa opravljajo v prostorih policijskih enotah.

Kandidati za policiste imajo v času izobraževanja, torej v času sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas, zagotovljeno brezplačno prehrano in bivanje ter prejemajo pripravniško plačo.

Po uspešno zaključenem izobraževanju se s kandidati za policiste predvidoma sklene pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas, in sicer za opravljanje nalog praviloma na policijskih postajah policijskih uprav.

[FERBUARJA BO OBJAVLJEN RAZPIS ZA POLICISTA 👮 - PRIJAVI SE] Te zanima delo policista? Imaš V. stopnjo izobrazbe (4...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Četrtek, 14. januar 2021

Zakaj tako kratek rok za prijavo?

Nekatera razpisana delovna mesta imajo kratek rok za prijavo, tudi do tri dni. Ob tem se pojavi vprašanje, ali gre za delovna mesta, kjer razpis objavijo le zaradi formalnosti in je v resnici že dogovorjeno, kdo bo delovno mesto zasedel? A na Ministrstvu odgovarjajo, da so vsi roki za prijavo za javne objave v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih, ki ne sme biti krajši od treh delovnih dni, pri javnih natečajih pa v skladu z Zakonom o javnih uslužbencih, ki ne sme biti krajši od osem dni.

Konkretno se za rok odločimo v dogovoru glede na ocenjen odziv kandidatov. Za delovna mesta, za katera ocenjujemo, da je na trgu dela ponudbe dovolj, določimo krajši rok in obratno. Za delovna mesta, za katera običajno ne prejmemo zadostnega števila vlog, določimo daljši rok. V skladu s temeljnimi načeli sistema javnih uslužbencev je za vsako delovno mesto izbran kandidat, ki se v izbirnem postopku izkaže kot najbolj strokovno usposobljen za razpisano delovno mesto, pojasnjujejo na Ministrstvu. 
 

Med drugim sta na policiji odprti dve delovni mesti, eno v Laškem, drugo v Mariboru. Za nedoločen čas zaposlijo čistilko oziroma čistilca. 

[ZAPOSLIMO DVE ČISTILKI/ČISTILCA 👥 ZA NEDOLOČEN ČAS] Iščeš novo zaposlitev, bi delal/a v policiji? Imaš končano osnovno...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Četrtek, 14. januar 2021

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nasevase (nepreverjen)

Delo kjer te dobro plačajo, se spočijes, imaš popoldansko obrt in še bolnisko lahko igraš ko jo rabiš. Kaj bi vec? Bozicnica bi bila že višek.

******* (nepreverjen)

Prijavi se ce je to tak fajn, neven ka se cakas.

In reply to by Nasevase (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec še bokše je pa biti cejlo življenje na socialni kak si tij. Gamad smrdljiva.

In reply to by Nasevase (nepreverjen)

Himmler (nepreverjen)

Za izdajalca, šteri ma nalogo branit pohlepne političare in udarjat po lastnen narodi, mi ga samo lejko potegnejo! Prle iden za kriminalca kot za izdajalca!

MurekIN (nepreverjen)

Zaj pa udrite, tak je tüdi članek pa naslov zastavleni! Najbole tisti, ka jokcate pa zovejte na pomoč kda se van prdec stavi,....Ajmo!

realnoo (nepreverjen)

POLICIJA SRAMOTA! NEMREN VRVATI KA SE TU DOGAJA!
Tebi nad menof pa, pazi ker bos prej mojo pomauc nuco kak od policije. Samo policaj de priso, ge te pa lejko na fini nacin odjeb**:)

In reply to by MurekIN (nepreverjen)

******* (nepreverjen)

Stare ka si pa tij zaj sceu tu povedate pa neman pojma. Zakoj bi te glij tvojo pomoc nesce nuco ( glede na tvoje razmisljanje in obnasanje) mi je pa tuj nej jasno. In tak kak je majster zgoraj napojso, taksi ka pluvlete pri zovete plave in ste te cejli boge...mars v pm.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

lenuhi in ovaduhi Slovenskega naroda so se prijavili za nedelo

Cenjen poklic (nepreverjen)

Poznam eno par ljudi,ki so imeli veliko željo,da bi postali policisti,pa niso naredili sprejemnih izpitov oz. niso prišli skozi selekcijo. In glih zdaj taki najbolj kritizirajo in modrujejo o delu policije!

bralka (nepreverjen)

Saki manjak je dober za policaja.

Mpeansu (nepreverjen)

Prijavite se vsi šteri ščejte meti plače 2 gezero evrof do 4 gezero, zdaj vijdite kelko ma policaj plačo, v šolo, te pa se vozit malo okoli v novij avtojaj z mladimi policajkami

Prekmureccccc (nepreverjen)

Kristjan Ivanov z P.P.Murska Sobota z slovenskim državljanstvom po narodnosti Makedonski cigo ima cez 3.000evrov plače za nedelo in za preprodaje droge na ulici v Ms.Saj policisti so najvecji postenjaki kdor verjame seveda v pravljice za lahko noc.Makedonski cigo v uniformi z Beltinec je glavni pri preprodaji droge na ulici,saj se spomnite pridnega policista ki je ropal pred leti.S.K.z kroga vodstvo policije je vedelo za njegove rope in zlozine pa mu je vseeeno pomagalo na vse mozne nacine prikrit njegova necedna dejanja.Kristjan Ivanov in pokojni policist sta med ta boljsimi policisti.bolj si pokvarjen in neposten boljsi si policist to je dandanes Slovenska Policija banda pokvarjena

magyar bacsi

Jaz tudi kadim, a praviš da je on ta glavni diller? Potem pa več ne bom in bom vohal lepilo TIGER iz PIROTA direktna dobava. Zadene 100 odstotno.

In reply to by Prekmureccccc (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice