Slika je simbolična.
Dobrodelno društvo Pomagajmo slovenskim otrokom je opozorilo na zgodbo mame in njene desetletne hčerke, ki bo marsikoga pretresla.

Društvo Pomagajmo slovenskim otrokom je v zapisu na družbenem omrežju Facebook delilo zgodbo mame in njene hčerke, ki se borita za boljši jutri. 

Družina prihaja s Krasa, mama in hčerka pa prosita za finančno pomoč, saj se izredno težko prebijata iz meseca v mesec. 

Privoščiti si ne moreta niti hrane

Osnovne življenjske dobrine so jima nedostopne. Ko je mama prejemala plačo, sta si lahko privoščili bolj malo, zdaj pa nimata dovolj niti za hrano.

Mama je pred kratkim izgubila službo in se razšla s partnerjem. Zdaj s hčerko živita v najemniškem stanovanju, kjer jima vsaj dobri sosedje občasno olajšajo težko situacijo. 

Mama zdaj svoje znanje uporablja in se trudi z osebnim dopolnilnim delom, ampak vse skupaj je še vedno premalo.

Zaradi preteklih zdravstvenih težav išče lažje delo, ki ji ne bo še bolj otežilo fizičnega in obenem psihičnega slabega počutja in ki bi ga lahko opravljala ob delu od doma, ki ga že opravlja.

Alergije otežujejo že tako težko situacijo 

Mama je alergična na gluten in laktozo, zato ji nakup hrane predstavlja še večje finančno breme. Pripravljena je biti tudi lačna, da nudi osnovne dobrine svoji hčerki, katere želje pa so zelo skromne.

Mama in hčerka prosita za pomoč pri plačilu položnic, predvsem pa si želita dovolj hrane. Prosita za hrano, ki je brezglutenska in brez laktoze. Mama zase potrebuje tudi obutev (številka 40). Vesela bi bila tudi paličnega mešalnika, saj se ji je sedanji pokvaril. 

Finančni prispevki 

Podatki za nakazilo TRR društva: 
Naslov: Društvo Pomagajmo slovenskim otrokom Predoslje 184 4000 Kranj 
TRR: SI56 1010 0005 4765 031 (Intesa San Paolo Bank d.d.) 
KODA: CHAR 
Namen: PETRA GORIŠKA 

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo PSO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za pomoč družini.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemach, A1 in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS - donacija so objavljeni na Facebook strani Društvo PSO Pomagajmo slovenskim otrokom.

Obrnete se lahko tudi na Petro Testen ali na Andrejo Močnik.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
n (nepreverjen)

Sramota kaj se dogaja .Kam gremo v samo revščino . Tisto kar so Jankovičem odpisali bi nekaj let hranili in pomagali revežem .

Moje mnenje (nepreverjen)

Koliko pa jih živi iz social ne pomoči, pa preživijo. Upravičena je še do preživnine otroka in otroškega dodatka.
Tako, da vprašanje, ali se res ne moreta preživeti. Morda pa "rabi" za kaj več kot je, na hitro povedano 900 EUR.
Ta društva pa rabijo tudi nekaj zase, kar je pokazala pretekla praksa.

borezim (nepreverjen)

dobi se tudi izredna pomoč, 2x letno. lahko se nakupuje v second hand, na rk pa itak dobiš vse zastonj. žal pa je nekatere sram za take, tako kot se vsesti na kolo ali peš iti. taki se naj ne jočejo. komu pa ne bi pasalo dobiti keš! in se je že marsikje izkazalo, da je starš zbiral keš za bolnega otroka, kar pa je na koncu sam porabil, otrok pa umrl. vsekakor pa palični mikser ne sodi v nujne zadeve. hrano se da zmixati tudi brez tega. ta želja odnosno potreba pa je res absurdna.

In reply to by Moje mnenje (nepreverjen)

iq (nepreverjen)

brez paličnega mešalca pa se res da živeti, to pa je že ležernost, luxus.

Starejše novice