»Kar nekaj let je že od tega, ko sem brskal po internetu in naletel na takrat še nepoznano čudo imenovano rastlinski terarij. Ker je botanika je v mojem srcu že od malih nog sem se izdelave svojega lotil še isto sekundo«, začne Dašo Gomboc.

Dašo Gomboc, lastnik spletne strani Ville of plants pravi, da je vedno iskal podjetniško priložnost, ki bi povezala njegov poklic in hobi. Danes je prepričan, da jo je našel.

Vse o terarijih

Za uspešno sestavo terarijev je pomemben čisto vsak kamenček na dnu in pravilen izbor rastlin na vrhu posode.

Primerne so na primer:

  • fitonije,
  • raznorazni praproti,
  • fikusi,
  • bršljan, 
  • peperomie,
  • pilee.

Skratka tropske rastline, ki obožujejo vlago in pa seveda blazinasto mahovje, ki da terariju piko na i. 

Poseben samooskrbni ekosistem

Najboljša stvar rastlinskega terarija je pa vsekakor ta, da se ustvari nekakšen ekosistem, kjer se preko vzpostavljenega vodnega kroga oskrbuje sam.

Na podoben način kot to počne narava vsak dan. 

Odziv ljudi na Daševe kreacije je res odličen in še v sanjah si ni predstavljal, da bo tak kot je. Kljub vsemu si pa želi, da stvari potekajo počasi, korak po korak in da s trdim delom pride do cilja, ki si ga je zadal že na začetku – lasten studio kjer bi imel svojo ustvarjalnico, rastline, bonsaje in pa delavnice za tiste, ki se želijo naučiti nekaj novega.

Svoje izdelke pa zaenkrat predstavlja na družbenih omrežjih Facebook in Instagram pod imenom Ville of Plants in pa tudi preko spletne trgovine www.villefoplants.com, kjer poleg izdelkov najdete tudi raznorazne nasvete, ideje in navodila za vzdrževanje svojih terarijev.

ville of plants

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice