Družbena omrežja je preplavil zapis para. Partnerja sta priznala, da s socialno pomočjo živita lepše kot prej, ko sta oba hodila v službo.

Zapisala sta, da je prej skupni dohodek znašal približno 1.900 evrov, od tega je samo najemnina znašala 500 evrov, vrtec skoraj 300, k temu pa so morali prišteti še ostale stroške. Sedaj, ko sta oba pustila službo in prejemata denarno socialno pomoč družini ostane enako ali več.

Najemnina sedaj znaša 60 evrov, vrtec pa 30. 100 evrov na mesec še prihranita tako, da sta upravičena plačevanja dodatnega zdravstvenega zavarovanja in RTV prispevka.

Tako družini ostane približno 800 evrov na mesec, kar se prej ni dogajalo. Zapisala sta še, da dokler bo tako, da jima ostane vsaj enkrat toliko, kot če ležita doma in občasno še kje kaj naredita, ne gresta nazaj v službo.

To je njun zapis:

Na to se je odzval tudi slovenski politik Andrej Čuš, ki je na svojem Facebook profilu zapisal:

S spleta

Komentarji (68)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fwefwef (nepreverjen)

Ja no shit. Prve so tau skapera cigane, te sirijci zdaj pa še sobotainfo

nikhg.. (nepreverjen)

Se ena, ki je resnicna. »Nekoč sem bil zaposlen kot pomožni delavec na bencinski črpalki. Služba je bila triizmenska, ob nedeljah in praznikih. Če je kdo od gostov kaj ukradel, smo morali manko poravnati iz lastnih žepov. Šef nas je vsak dan pregledal in prevohal. Če nisi imel svežih oblačil, so te na licu mesta slekli, čiščenje si moral plačati še dodatno. Nisem si smel privoščiti niti piva, kaj šele cigarete. Zaradi mobinga bi jih najraje tožil, a so vodjo zalotili pri kraji in ga zaprli. Potem sem vse skupaj poslal v tri krasne in ostal doma. Ženi pomagam, ko čez mejo na črno čisti sekrete. Ne zasluži slabo, doma potegneva socialo, pa nama ni hudega!«

In reply to by fwefwef (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Naj objavijo tote dve osebi z otrokom, kateri to lahko privoscijo svojemu otroku!
Kot starša kateri imajo odgovornosti do svojega otroka, sta sramota kakor za sebe tako do svojih otrokov!

hhrthrth (nepreverjen)

Zdaj mi pa te tij razlože po kakšne logike sta neodgovorniva do otroka? Če njima ostane 800€ na mesec je to več kak meni pa mojoj familije pa oba delava. Dejte de melo 150€+ državne štipendije od srednje šaule dale. Subvencionerano de mel gesti, prevoze in stanovanja.

Če ten ostane 800€ na mesec. Malo dvomen ale dobro, te njin ide dosta baukše kak 80% familijan v slovenije.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Arto

Ja okej, več keša majo v družinskon proračuni, po svoje se racionalno obnašata, ampak to kar delata je, če pogledaš širšo sliko, neodgovorno do skupnosti, v keri živita. V šostvo, zdravstvo, javno infrastrukturo, ... ne prispevata nič, ti, ki delaš, plačuješ še za njidva. In zato živiš slabše.

In reply to by hhrthrth (nepreverjen)

hhrthrth (nepreverjen)

Kak prvo san absolutno nastrojeni praute ten ka doma sidijo pa socialno vličejo.

Kak drujgo pa jih popolnoma razmen. Ker če bi ges bil tak neodgovoren pa bi se mi malo jebalo pa bi tudi mel malo več jajc bi isto napravo če mi sistem omogoča. Tej princip socialnoga življenja trbej iztrebite. Ges delan pa od BRUTTO BRUTTO ka mi je 1600 nakunce mesca v dobin 900. Z tejme 700€ podpejran razne lidij ka so pri 40 šli v penzijo pa jo še pri 90 lejtaj vličejo in razne lidij keri nemajo tej integritete oz. nekšnoga dostojanstva ka doma čičajo pa cukajo otroške + socialno. Ale tak kak praven. Kda ges sako gojdno ob 5 stanen, of pa stane ob 9 k poročilan pa kavici si ge tuj broden če bi baukše bilau državo v posesate dokeč sistem ne razpadne.

In reply to by Arto

aaaaaaaaaaa11111 (nepreverjen)

Tou sta navadniva parazita, ge rajši delan za minimalno plačo kak pa ka bi čako na socialo, ka znan ka tej keri delajo za minimalca delajo za takšne parazite. Kak lejko poglejdneta v očij tistin keri delajo za njiva pa majo še menje kak teva manjaka. Bi razmo či bi nej službo dobijla tak pa.

In reply to by hhrthrth (nepreverjen)

Bravo 1 (nepreverjen)

Evo, podpis pod tvoje razmišljanje. Če čakaš na socialno, si po domače gnili. Razpadaš pri živem telesu, nej fizično ali psihično in socialno. Gniliš. Vači pa: takšne lejko poglednejo v oči sakšome. Tou so zombiji. Cigaretleni, kava, mogoče alko, pa preklinjanje čez državo, štera jim davle socialno pomoč. Beda od bede.

In reply to by aaaaaaaaaaa11111 (nepreverjen)

socilalp (nepreverjen)

Tito pravo znajdi se, Rankovic pravo pazi se.

In reply to by aaaaaaaaaaa11111 (nepreverjen)

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Ja zadeva je zelo žalostna,ker mi kateri delamo za minimalca živimo veliko slabše kot tisti na sociali,z ženo sva oba "šolana "4.stopnja izobrazbe,če sem točen sva oktobersko plačo dobila,jaz 625€,ona579€,(neto)žena ima dodatno zd,zavarovanje,jaz ga nisem nikoli imel,nujno morava imeti 2 avta zaradi službe,en je star 22 let ,drugi 20 let......več si ne moreva privoščiti......

gestuj (nepreverjen)

Kak te tau ka ne vozeš nauvoga Audija ale BMWja če maš minimalca?
Saj pa to sake ka nema za kruj pa samo gučij kak ma malo plačo pa ma minimalca si zeme auto 2018 na lizing ka te lejko okaule odi pa plačilno kaže ka njemi na mejsec 400€ ostane od plače.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Zgodovinski (nepreverjen)

Če maš jajca počrni osebne podatke pa podatke o firmi, pa objavi plačilno. Neto me ne zanima, objavi bruto, pa te se lejko dale menimo.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Arto

Dejstvo je, da najbolj naje..e človek, ki pridno dela za neko normalno plačo, s kreditom za lastno nepremičnino ali plačevanjem tržne najemnine. To bi naj bil srednji sloj, ki pa je efektivno finančno pod nivojem "junakov" iz prispevka. Očitno še ko delata, delata na črno ("občasno še kje kaj delam ...").

Potem pa zaradi nestresnega načina življenja takšni še 40 let penzijo vlečejo, zgarani ljudje pa, če se sploh dočakajo upokojitve, prekmalu odidejo ... Bo kdo rekel, da so pametni, da se pač znajdejo ... ampak če bi vsi tako izkoriščali sistem, ne bi nihče imel ničesar ..

tutu (nepreverjen)

Srednji sloj ne obstaja... Srednji sloj je samo umetna tvorba posameznikov sistema, ka de se ljudstvo počutilo boukše pa po domače povedano dalo mer. Ka de nešče, šteri dela kelko telko dobro službo, dobo občutek, ka je sociološko gledano več vreden kak nešče brez izobrazbe in ali dela. Obstajata samo nižji in višji sloj in mislin ka smo vsi komentatori na ton portali nižji sloj...

In reply to by Arto

Arto

.

In reply to by tutu (nepreverjen)

Arto

https://en.wikipedia.org/wiki/Middle_class
definicije so različne, itak so to ohlapne sociološke opredelitve ..
Lehko pa verjetno gučimo o tistih, ki pošteno delajo in so za to v osnovi kelko telko normalno plačani (pač relativno gledano v okolji v keron živijo).

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Prvič, najemnina s 500 na 50? To "srečo" majo samo posamezniki. Očitno občinsko stanovanje ali kaj podobnoga. Če bi vsak v Sloveniji kar tak lejko dobo odpisano tretjino (ali še več, kar stanovanje ponavadi predstavla) mesečnih stroškov... Utopija...
Drugič, kda de pa govora o penziji, te de pa jokala... Te de pa ta ista oseba na interneti šinfala Slovenijo pa njeni pokojninski sistem. Pa politiko. De na internet davala kolumne, kak je zaradi tehnološkoga viška ostala brez službe, nove neje najšla, ker jo nejso ščeli zeti, enako se je zgodilo s partneron, zdaj pa mata skupno 500€ penzije, bla bla bla..
Tretjič, kak zaj to? A ne guči JJ-tv, ka Slovenija skrbi dobro za migrante, za domače ljudstvo in reveže pa jin je malo mar?

TranceBoy21

Ker imata otroke verjetno neta dobila varstvenega dodatka, ko bosta v penziji to je razlika trenutno do 590eur se mi zdi.... ker so otroci dolžni preživljat starše... drugače pa če nimaš otrok in premoženja več kot 120.000eur zaprosiš za varstveni dodatek k svoji mali penziji in maš penzijo mogoče še večjo kot nekdo, ki delal celo življenje kot butec za minimalca! Pa še dom ostarelih občina plača itd...

In reply to by tutu (nepreverjen)

Fonzer (nepreverjen)

Sem imel varstveni dodatek samo 2 leti, potem pa po smrti očeta postal dedič. In sem izgubil socialno in varstveni dodatek. V resnici je tako, tam kje živiš v svojem lastnem stanovanju ali hiši lahko imaš vrednost 120.000eur. Če pa imaš kaj izven tega, kje živiš pa je vrednost lahko največ 14.000 eur.

In reply to by TranceBoy21

Varstveni dod. (nepreverjen)

In vse ostalo, kot je dod. zdravstveno, si vedo urediti samo nezaposleni. Večina. Kajti moj butlin ni vedel ničesar. Po stečaju Mure je težil na računalnik in pošiljal prošnje za delo. 2 leti mi razžiral zdravje, saj trdil, da išče delo in zato nima časa za preučevanje kako do socialnih dobrin katero nudi država. Zato sem jaz vložila prošnjo za varstveni dodatek na inval. pokojnino. KLicali so me z vabilom na zaslišanje!? To me ustrašilo, tako nisem šla na raport pred strokovne delavke na socialnem. Cigani in vsi ostali zabušanti imajo v prvi vrsti dosti samozavesti, da se lahko zagovarjajo pred uradnimi osebami kot nič krivi za svoj trenutni položal. Ko se to vleče, saj morajo po vsej verjetnosti vlagati vsako leto svoje zahteve, kako dokažejo, da ne morejo priti do službe. Kako jim verjamejo, ko pa 47 letnemu moškemu niso verjeli, da ne more do nove zaposlitve. Karitas je predlagal, da fektava denar od sina študenta in plačal dvakrat 100€. Za evangeličansko pomoč nisva niti vedela, naj bi tudi plačali 1 položnico za elektriko. To ne bi držalo, da lahko vlečeš v nedogled vse socialne transferje ( tako se to imenuje) ali pa si genij.

In reply to by TranceBoy21

oblekaš (nepreverjen)

Tej zapis je objavila Demokracija, medij, keroga obvladuje JJ. Vsakši lejko neka napiše, narod pa naseda takšin zapison in ga deli med nevedni narod, keri se te fejst razburja

In reply to by tutu (nepreverjen)

Dead three (nepreverjen)

Ta zgodba je čisti nateg, vi pa temu verjamete. A lahko neprestano živiš na socialni, a mislite da te Zavod za zaposlovanje pusti pri miru da ti desetletja vlečeš socialo brez da bi sprejel ponujeno delo? močno dvomim. To zgodbo si je po moje izmislil nekdo z desne strani političnega pola samo zato, da lahko vas naivne gor pumpa. Včasih ne škodi vklopiti "zdrave kmečke pameti" in logiko.

wefwef (nepreverjen)

Mah dobijš nekšne papere ka si težko zaposljivi ideš delat za mesec dni ti ne podukšajo blabla. Vejpa eni vličejo že tej socialne pa tak dale od časa jugoslavije. Ka ma delavne daube glih 3 lejta.

In reply to by Dead three (nepreverjen)

TranceBoy21

ja inda so si dosta ven riktali 3 kategorijo v Ormož hodili, podkupovali zdravnike, zdaj je težje... ja so eni več kot 10 let na socialni in vlečejo podporo... npr. depresijo in raznorazne bolečine imajo?

In reply to by wefwef (nepreverjen)

wefwef (nepreverjen)

saj pa trenutna generacija mlade 20 -30 lejt rejsan ne čičajo na sociale. Delajo, se vozijo v avstrijo delat itd.

Na sociale pa penzijaj čiča prejšnja generacija. Tista generacija kera živej do 80 lejt. Nas mlade pa od živcov stresa pa slujžb pri 40 pobejra.

In reply to by TranceBoy21

Goričanci in g… (nepreverjen)

težko zaposljivi. Ženske iz te pokrajine, od najvišje lege v Sloveniji, kot je v medijih pogosto slišati, so tudi na listi prejemnikov socialnih transferjev. Zato, ker tam ni služb in v bližini ni mejnega prehoda z Avstrijo, ubogi goričanci bi morali zaokrožiti celo Prekmurje do meje in še 100km do prve fabrike. Zdaj, ko so stareji, tega ne zmorejo, prej niso mogli, ker so bile meje zaprte. Zato nimajo niti 1 dneva del. dobe, kot vem, zato, ker je ni sram to povedati. Prav tako ne to, da dobiva 480€ socialne pomoči. Hvalila se s tem, da je postala trajno nezaposljiva oseba. Spravila se v podnajemniško stanovanje, avto ima prepisan na svojo mamo, od nje se tudi odjavila, kar CSD sploh ne preverja (ali pa le nekatere). Živi na dveh mestih, v tej mamini hiši podnevi, zvečer se pripelje z partnerjem v stanovanje. Zdrav. zavar. ji seveda ni potrebno plačevati, vse kar dela je skrbno izpolnjuje vse formularje katere nudi država. Socialna država.

In reply to by wefwef (nepreverjen)

ZA Dead three (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti si res veliko tele pišeš, da si je zgodbo izmislila desnica, pa ni problem kdo si je to izmislo problem je katera politika to omogoča in to je levica, rdeča, komunistična, samo za njih delo nima nobene vrednosti BANDA.

In reply to by Dead three (nepreverjen)

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Osebno poznam družino z štirimi otroki,sterša stara 51 in 49 let noben od staršev nikoli ni delal vedno na sociali-donatorji zgradili novo hišo-tudi Mario (tv Slo)je zbiral denar za njih.....recept za zavod za xaposlovanje=k svetovalki prideš vedno nažgan

In reply to by Dead three (nepreverjen)

u pokojni-c (nepreverjen)

In kdo prvi komentator na fb ptujski Čuš, politik kateri menja stranke kot spodnjice in skupaj z očetom živita kot sesalca prisesana na davkoplačevalske siske, ČE JE PA TO RES NAJ SE RAZKRIJE IN POTEM JE KRIVICA NA CSD ?

CSD se brani: (nepreverjen)

˝Nimamo inšpekcij, ne moremo preverjati podatke in iti na teren˝. Tako je trdila večkrat strok. del. katera je najdlje na csd-ju M.Sobota. Bilo ji očitano, da ve kako stojijo stvari z določenimi osebami, da jim ne bi smeli nuditi nobene soc. podpore.

In reply to by u pokojni-c (nepreverjen)

Bravo.... (nepreverjen)

BRAVO SLOVENIJA!!!
Naj se vidi razkošje!!!

Bučko (nepreverjen)

V zapor z njma, kar imata vse pobrat, otroja pa v rejo. Ko bosta prišla iz zapora pa pod prisilo ceste pometat do penzije!!!

Vili ka pičke pili (nepreverjen)

Ne vem zakaj ste tak napaljeni , sta se pač znašla , poleg tega pa mora biti vaša jeza uperjena v državo in njene institucije , ki to omogočajo in podpirajo , ta dva posameznika z družino pač skušata samo preživeti v teh norih časih .

Putin (nepreverjen)

Hahaha, to ti je odgovor? Da sta se znašla? Prosim te, ne boj se bolj smesen od teh totih dveh....
Jaz bi prej tega cušeka preveril ali govori resnice ali pa si vse to izmisljuje, saj njega tudi zelo dobro mi drzavljani placujemo samo ne vem za koji k. rac!

In reply to by Vili ka pičke pili (nepreverjen)

mklop... (nepreverjen)

bravo levicarske vlade in socialisticno planiranje. Pod geslom: Delu cast in oblast. My ass.

A79 (nepreverjen)

Žalostna resnica... res je. Resnica je pa tudi ta, da delodajalci ne plačajo delavce toliko, kolikor bi si zaslužili, ne v privat in ne v javnem sektorju. V javnem sektorju (recimo v bolnišnicah) si izplačujejo večkrat letno nagrade v obliki stimulacij čerpav so v finančni sanaciji, goljufajo kjer se le da, delavcem ne privoščijo napredovanja, niti jim ne plačajo nadur, itn. Sanacija ne velja za vse. Posledica takšne politike je izguba kvalitetnega (domačega) kadra, eni si najdejo boljše službe, drugi pa izberejo takšno pot, kot omenjena. Sploh ji ne zamerim, večina ljudi dela +200 ur mesečno za slabih 700€ plače medtem, ko se šefi vozijo z jahtami.
In komu zdaj zameriti? Ljudem, ki izkoriščajo državo, ali državi in podjetjem, katera izkoriščajo ljudi?

joker07 (nepreverjen)

A79 se strinjam, točno to șan ščel jes napisati! Lidje delajo za minimalce pa po 200 nadur, vikende in neplačane nadure pa še dopusta ne dobijo ko bi radi meli... pa se ne bunijo... ovi zgoraj pa so srečni, ka majo tak dobre delavce oni pa nagrade in stimulacije dobijo itd... Če že delaš za minimalca te tako službo da se ne pretegneš in eno izmeno pa še kak dodatni posel zraven za rezervo oz. varnost večjo če boš glasen s časom ??

In reply to by A79 (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Ta dva človeka ne obstajata, ta zapis je izmišljen. Izmislili so si ga desničarji in neoliberalci, da bi "dokazali" , da je treba zmanjšati socialne transferje. Neoliiberalec ob takšnem zapisu najprej pomisli, da je teeba zmanjšati socialno pomoč namesto, da bi pomislil nasprotno, da naj socialna pomoč ostane kot je, in da je treba povečati plače.

- (nepreverjen)

<3

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Dead three (nepreverjen)

Ne verjamem, da je lahko nekdo v življenju srečen če sedi doma, vleče socialo, po drugi strani pa manjka tisti občutek da si koristen in da si nekaj sposoben narediti. Živeti cejlo življenje kak luzer, verjetno brez družbe in socialnih stikov je vsaj po moje bolano. Če živiš v okolju, kjer vsi okrog tebe delajo in si koristni, ti pa doma gniliš - ne vem, khm, ali je to življenje. Da pa bi nekdo užival v tej vlogi pa absolutno ne verjamem (razen če je debil z IQ 35).
"ZA Dead three" - kak sem prišel do desnice? članek je namenjen šinfanju trenutne oblasti (leve) kako je nesposobna. Posledično je ta zgodba v interesu desnice. Amen. Sicer pa tudi desni ko so bili na oblasti niso tozadevno nič naredili tako da si lahko z levimi podajo roko.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Tej objave si izmišljajo razni plačanci vladnih pa tudi opozicijskih strank. NJIHOV NAMEN JE PA ŽE IZ ZGODOVINE ZNAN DELI IN VLADAJ. Ker naši POLITIKANTI niso mogli oz. HOTELI rešiti bistvenih problemov LJUDI po osamosvojitvi so se odločili da je najlažje skregati med sabo obe SIROTINJI IN SICER SIROMKE NA OBROBJU DRUŽBE IN SIROMAKE V SLUŽBAH KI SO SLABO PLAČANI. Kajti če se oboji siromaki med sabo kregajo ne bodo napadali tistih , ki so res krivi , da so se znašli v takem položaju. Tisti ki so KRIVI ZA SIROMAŠTVO LJUDI ( POLITIKI, POLITIKANTI , TAJKUNI KI SO UKRADLI PREMOŽENJE, KORUMPIRANI SODNIKI, KORUMPIRANI NOVINARJI, STRAHOPETNI INTELEKTUALCI , POSEBNO PISATELJI IN PESNIKI , KI SO BILI VENO ZNANILCI NOVIH IDEJ IN ZAGOVORNIKI PRAVIČNE DRUŽBE , SEDAJ JIH NI ŠLIŠATI, V ENEM DELU TUDI CERKVENA ELITA ...ITD, ITD)
V SLOVENIJI NISO VISOKI SOCIALNI PREJEMKI , AMPAK SO PREMALE PLAČE , TO JE GLAVNI PROBLEM.
Tisti ki bi mogli dati višje plače je strah , da bodo delavci to ultimativno zahtevali , zato se posložujejo starega trika ,tako da pozornost usmerjajo stran od pravega problema in s pomočjo medijev in politike SIROTINJO DRŽIJO V ŠAHU NA TA NAČIN DA ENO SIROTINJO HUJSKAJO PROTI DRUGI. Verjetno se tudi sami ti čudijo koliko let že vlečejo sirotinjo za nos , pa jjim to še vedno uspeva.

klopetrui (nepreverjen)

lahko da je izmisljen, lahko da ni. Ti, ki si v sluzbi za mizerno placo, si zelis da je izmisljen, deset tisoce, ki nocejo delati raje zivi od sociale, doklad in drugih drzavnih transferjev za njih je ta zapis resnicen. In se zgarani niso, kot ti.

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Bravo, tocno o tem se ide!!!

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Prekmurje zbudi se, tebi sem namenil Bravo...!!!

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Gustek (nepreverjen)

Se več jim dati, naj uživajo pedercine, vsaki dan zbor pred kmetijsko zadrugo jih naložit na dobrodelno delo drva sekat listje grabljat pomoč starejšim... Samo enkrat odkloni prekinemo pomoč, ne bodo več tak glasni pa brez malice pa potnih stroškov, sram jih je lahko vse za cigarete pa pijačo potrošijo dosti takih poznam, pa res uživajo.

Putin (nepreverjen)

Gustek, ka ti mislis ove ka sedijo v lepo ogrevanem parlamentu, mas prav!

In reply to by Gustek (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Inžinirji iz Pakistana, Bangladeša, Alžirije, Maroka, Irana, Iraka, Indije tudi lepše živijo. Oni dobijo cca 1400 EUR na mesec. Sem že premišljeval, da bi se odpovedal slovenskemu državljanstvu in se proglasil za Roma ali za begunca.

bjnkuizu (nepreverjen)

To so ziher uradni točni podatki, vzeti iz JJ-tv... S temi inženiri pa tudi tiho bodi, ker ti služi samo kak provokacija. Dejstvo je, ka so se tej begunci zeti kak nekšen delavski folk, medten ka mo mi, Evropejci, bole višji sloj. Enako kak je glede Hrvatov, Srbov in Bosancov, šteri so prišli v zadnjih 30 letaj v slovenijo. Za koj so se prišli? Ka so delali v rudnikaj, na gradbiščaj itd. Torej to, ka Slovenci neščemo. To ti že sama logika povej. Prinas praktično vsak že ide študejrat in ščej priti višje, medtem ka poklice za nižje pare neščemo delate. Eni rajše idejo delat v Avstrijo za malo višjo plačo, ge te dodatek itak morejo plačati FURSI in ge četrt plače in dve vri pa pol žiivota na den zavozijo. Pa na konci tudi ne pride neka nevenkak velkoga ven. Ampak to je isti princip. Avstrijci neščejo delati na gradbiščaj za njih male plače. Što vskoči? Migranti... Vsi ščemo biti diplomejrani inženiri ali pa magistri znanosti. Nešče de pa tej poklice pač mogo delate. To so bili, to so in do v prihodnosti pač migranti. Pa preden boš mi davo kontre na temo, ka bi Slovenci delali marsišteri poklic, če bi bil pošteno plačani. Ja, bi delali, ampak prvič gospodarstvo rednoga višanja minimalne plače nemre vzdržati. Drugič pa je van desnici moj prvi argumenti itak tisti glaven, zakoj ste proti zviševanji minimalne plače. Tu glede teh argumentacij se vrtite v slepi ulici...

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Kapate (nepreverjen)

Tij si nej inženir, nika si nej, niti Rom, niti begunec. Tij si samo SDS pa se krmiš s Novo pa šturmaš. Bedaček hlaček.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

To so cigani (nepreverjen)

Samo oni vedo kako znoriti državo. V drugem redu so zanemarjene debele ženske. Poznam samo ti dve skupini, ti se sklicujejo na svoje poreklo, druga katero poznam pa na bolezen(!?)
PROGLASITI SE ZA ROMA- TO SMO NEKATERI ŽE VEČKRAT ZEVALI. SAMO KAKO ZABOGA NAJ TO NAREDIMO?

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

trgovanja... (nepreverjen)

Za enega migranta je nekdanja vinska kraljica in kandidatka za evropsko poslanko na listi SD Lidija Mavretič računala 200 evrov.

In reply to by To so cigani (nepreverjen)

S... (nepreverjen)

Fake zgodba. Majmumi se pa palik na pune gor vuzigajo. Za vse vas imbecile se je pred izumom interneta samo v domacon krogi znalo ka ste prizadeti, zdaj pa zna tou cejli svejt...

teta pehta (nepreverjen)

DAJTE LJUDJE ENKRAT KONČNO SPREGLEJTE !!!!! V ozadju so omrežja, ki mečejo kosti, da se ljudjes popadejo med seboj in se ukvarjajo z brezveznimi stvarmi. Če ne gre drugače se zgodbe izmisljo. Večina ljudi itak ne ve za kaj gre in takoj udari na prvo žogo. Veliko ljudi je nastrojeno proti ljudem, ki dobivajo podporo CSD, ker jih je nekdo nalagal, da mislijo, da dobivajo velike zneske. Najlažje je igrati na karto čustev in ljudje so zelo pohlepni in fauš. Zato tako zagrabijo take zgodbe. Že en lep čas se pojavljajo zgodbe kako socialni podpiranci lepo živijo.
Ampak DALEČ OD TEGA !
Ta zgodba JE IZMIŠLJENA !!!!!
Veliko jih je, ki takoj zagrabijo, ker ne poznajo dejstev. Za tiste, ki poznamo malo bolje stvari vemo, da številke NE DRŽIJO !!!
Zato bom navedel številke, ki si jih tudi vsak lahko poišče na spletu. Zapisali so, da bi naj imela oba skupaj 1.900 EUR dohodkov. Če bi imela smo enega otroka bi to pomenilo 1.900 / 3 = 633,33 EUR dohodka na osebo. To pomeni, da padejo v 6. razred za plačilo vrtca, kar pomeni, da plačajo 43 % cene vrtca. Ker ne vemo koliko je otrok star bom zapisal oba zneska. Za 1. starostno obdobje bi plačala 217,95 EUR, za 2. starostno obdobje pa 158,62 EUR. Cene sem povzel iz vrtca Domžale.
To pomeni, da JE PISEC TEGA ČLANKA LAGAL !!!!! LAGAL Z NAMENOM ZAVAJANJA LJUDI !!!
Najvišji znesek je 77% cene vrtca, ki ga plača tričlanska družina, ki presega 3.102,45 EUR in pade v 9. razred.
Dajte ljudje spregledat, ker se v politiki veliko vsega dogaja, srejema se proračun in še veliko vsega. Zato se mečejo take kosti med ljudi, da se ljudi razdeli in se kregajo med seboj. Bistvo omrežij iz ozadja in politike je imeti razdeljeno ljudstvo, da se vedno krega med seboj. In potem ne vidijo, kaj se dogaja v ozadju.

100-100 (nepreverjen)

Šarčova vlada je štela malo sklestisti te socijalne transfere. Šli so na glasovanje, pogledni ga vraga.Stranka SDS štera ma teuko povedati prejk tej socijalašof se je vzdržala. Glasovanje je uspelo-državi zbor je dau veto, tan so itak notri samo takši kak se njin jebe za državo, ponovno trbe prešteti glase. Zakon je odmeknjeni . Telko od politike. Nika drugoga je nej ali Levaki ali desnjaki samo oblast pa dobro plačana mesta so v pitanji. Zatou pa fsaka čast ten šteri tak lipou znajo živeti na račun socijale. Samo jednom se živi.

anja... (nepreverjen)

a ni bil komik Sarec izvoljen z vecino? Je bil. In zakaj potem ni mogel spraviti skozi ta zakon? a ga od znotraj v koaliciji med sabo je...jo? ne. gre se jim za lastno rit in evre, takrat so slozni. ce se je nekdo vzdrzal je potem avtomaticno kriv. Najprej naj uredi v lastni koaliciji red, ne da vsak po svoje bluzi, eni v SD celo tihotapijo ljudi cez mejo. svasta.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Pelikan2 (nepreverjen)

1900 - 500 - 300 = 1100
1100-100 = 1000
1000 > 800
Ob zaposlitvi jima je ostalo 200 eur več (oz 2400 na leto). Je to zanemarljivo?
Prej je bila najemnina 500, sedaj 60. Ali je to možno?

Verjetno je politična propaganda. Čemu verjeti anonimnim komentarjem na spletu? Ljudje lažejo.

teta pehta (nepreverjen)

Poglej malo višje, kaj sem napisal. Vse je zlagano. Konkretni podatki o plačilu vrtca so popolnoma zlagani. Jaz sem napisal točne številke.
S takim pisanjem delajo razdor med ljudmi, ker nekomu zelo paše, da je ljudstvo razdeljeno in se krega med seboj.

In reply to by Pelikan2 (nepreverjen)

barcelona (nepreverjen)

Socialno pomoč dati tistemu, ki jo potrebuje. Vendar vsak, ki je za delo sposoben bi moral obvezno opravljati javna dela, ki jih je v vsaki občini več kot dovolj. Če bi delo 3 krat odklonil se pomoč ukine. Tak sistem imajo mnoge države, po katerih se radi zgledujemo. Enostavno narediti red !

sijo1972 (nepreverjen)

Tou je napisano s strani politike, pa zna se katere. Sam zaslužim skupaj z ženo kar dosti več kot sta onadva pa plačujem vrtec 130 eurov, najemnina za 500 eurov znižana na 60 eurov - ges san pa David Coperfield, dodatno zavarovanje in televizija znaša maksimalno 80 eurov, ta ka članek je popolna nategancija in napisan po načelu: skregaj ljudi in vladaj.

Dodatno in tv (nepreverjen)

Skupno imate 80 €. Jaz moram plačati za trio paket 61€, za zdravstveno 45.30€. To pa zato, ker sem pred 10 leti prekinila in jim moram takole vračati. Ponavljam, da bi najraje vrnila inv. penzijo in šla med te nič slabega sluteče ( dolgo že ne bo tako).

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Tou je država kriva pa naša politika! Dokler to podperajo de tak! Po mojen je 3 mesece čisto dovolj ka si novo službo najdeš! ZAvod za zap. Je pa itak san za sebej tan! Če so že tej svetovalci tan, naj ma pripravlene 3-4 ponudbe pa to je to.

boboslavko (nepreverjen)

Že pa eden modrijaš keri se za brezeveze pameten dela pod lažnimi članki. :)

In reply to by MadaFaka4rill (nepreverjen)

Trajno nezapos… (nepreverjen)

Brez hiše, avto v lasti nekoga od svojcev, ti pomagajo z lahkoto, ker imajo nemško pokojnino.
Sociala pa ne preverja ali oseba res nima nič. Zakaj dobi tak status; trajno nezmožna zaposlitve?

In reply to by MadaFaka4rill (nepreverjen)

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Aja? Fsi ostali bi pa za komentare mogle al doktorate al pa nobelove dobite!

teta pehta (nepreverjen)

VSE ŠTEVILKE SO ZLAGANE !!!! POglejte višje izračun in točne podatke, ki sem jih zapisal.
Vse to delajo, DA RAZDELIJO LJUDI, da se kregajo med seboj in ne vidijo pravih problemov v državi.
Politika se boji, če bodo ljudje ENOTNI !!!
Zato jih je potrebno RAZDELITI IN SKREGATI !!!
Sociala je najlepši poligon za to.

Svetice13 (nepreverjen)

Ta zgodba je izmisljena.......... 1900 eur prihodkov in lazno navaja najemnino 500 eur in vrteca 300 eur, ker vsi vemo, da ne more biti 300 eur vrteca, ce imata starsa 1900 eur prihodkov........ Ce sta se izselila iz najemniskega v socialno se ne pomeni, da imata enakovredno stanovanje..... Tudi 100 eur ne placujeta za dodatno in tv ampak 82 eur max........ To pomeni, da jima se mora ostati jurja a socialne pa dobita 800 eur in od tega se placata 90 eur za stanovanje in vrtec............. Lari fari vse skup

. (nepreverjen)

rtv prispevek in dodatno zavarovanje definitivno ne znese 100 €. lari.farim, naivneži pa vse verjamete! kaj pa to, da jima ne gre delovna doba?

B.R (nepreverjen)

Ka ste vsi na socjalni ? Ka mate telko casa bedarije pisat..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice