V decembru poteka več dobrodelnih akcij, s katerimi bodo dobrodelne organizacije, posamezniki, občine in podjetja poskušali olajšati praznični čas socialno ogroženim družinam in posameznikom.

Radio Capris skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in lokalnimi društvi prijateljev mladine organizira dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca. Poslušalci radia v njej vseh 31 dni decembra pomagajo z darovanjem dobrin za socialno ogrožene družine, predvsem za otroke. Zanje ob tem v Kopru, Izoli, Luciji, Sežani, Kozini in Ilirski Bistrici zbirajo tudi nepokvarljiva živila, izdelke za osebno nego in čistila.

V ponedeljek na Televiziji Slovenija skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije začenjajo teden praznične dobrodelnosti, v katerem vabijo vse, da po svojih močeh prispevajo za otroke in njihove družine v stiski v okviru socialno-humanitarnih projektov Eno srce.

V oddaji Tednik bodo zbirali denar za Hišo zavetja Palčica. V sredini oddaji Vem! pa za mamo, ki je ostala sama z dvema sinovoma.

Projekt Eno srce, v katerem Zveza prijateljev mladine Slovenije združuje projekte Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Adin štipendijski sklad, Športnik sem in Polna šolska torba, podpira tudi podjetje Telemach. Zaposleni so za otroke zbrali okoli 500 daril.

Več kot 2000 daril za otroke, ki se zdravijo na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje in otroke, ki so nastanjeni v Materinskem domu v Celju ter v Varni hiši, so pripravili tudi zaposleni v upravi Citycentra Celje. V drugi polovici decembra bodo obdarili tudi 150 otrok iz rejniških družin.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v zadnji letošnji dobavi humanitarnima organizacijama zagotovilo 530.569 kilogramov prehrambnih izdelkov za socialno in materialno najbolj ogrožene osebe.

Na razdelilna mesta izvajalcev Slovenske karitas in Rdečega križa Slovenije so dobavili moko, jajčne testenine, sončnično olje in domačo marmelado.

Mestna občina Kranj bo v dobrodelni akciji V Kranju dobro v srcu mislimo pomagala izbranim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski. Družine in posameznike, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali po predlogih OŠ Matija Čop, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek, OŠ Stražišče, OŠ Franceta Prešerna Kranj ter CSD Gorenjska, enota Kranj, izbrane starostnike pa je predlagalo Društvo upokojencev Kranj.

Zavod KROG, podjetje Kyndryl in humanitarno društvo Adra so pripravili sto paketov za socialno ogrožene ljudi, napisali pisma za starejše osebe, ki živijo v Domovih upokojencev na področju Gorenjske ter spekli piškote za nastanjene v Azilnem domu Ljubljana.

Mestna občina Maribor skupaj z Zavodom za turizem Maribor, Mestnimi nepremičnimi in drugimi partnerskimi organizacijami izvaja več dobrodelnih akcij. V akciji Božična vrečka Srečka zbirajo priložnostna praznična darila za socialno ranljive starostnike, ki jih bodo konec meseca podarili v sodelovanju z društvom Upornik.

Podjetje Spar Slovenija je namenilo 2000 evrov za izdelavo novih otroških pižam, ki jih bodo uporabljali otroci, hospitalizirani na Otroški kirurgiji Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Podjetje Mikro+Polo je skupaj z Zavodom 13 v Mariboru peklo praznično pecivo. S pecivom so obiskali svoje partnerje in dobavitelje ter jih povabili k akciji. Napovedali so, da bo podjetje podvojilo vsa sredstva, ki bodo donirana na račun Zavoda 13. Skupaj z Radiem City pa so zagnali akcijo Ko je božič, naj bo božič za vse, kjer bodo zbrana sredstva donirali dobrodelnemu društvu Upornik.

Družinam v stiski bo z donacijami pomagalo podjetje Mlinotest z akcijo Mojstri peke. Za vsakih deset objav z recepti članov Facebook skupine Mlinotest bodo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije družinam v stiski podarili kilogram svojih izdelkov.

Podjetje GoCrypto v sodelovanju z dobrodelno organizacijo Truhoma organizira dobrodelni projekt Ne pozabimo na otroke, pošljimo dar v vsake roke. S projektom zbirajo sredstva, ki jih bodo v obliki paketov pomoči, ki vsebujejo osnovna živila, poslali družinam v stiski.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice