Danes je prva nedelja, ko morajo biti po noveli zakona o trgovini prodajalne ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte.

Izjeme so prodajalne velikosti do 200 kvadratnih metrov na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter v bolnišnicah, poroča STA.

Prav tako bodo lahko odprte preostale prodajalne do 200 kvadratnih metrov, če bodo v njih na te dni delali nosilci dejavnosti oziroma zastopniki, lahko pa tudi dijaki, študenti in upokojenci.

Trgovinska zbornica je napovedala pobudo za ustavno presojo in predlog za začasno zadržanje izvajanja novele. Trgovinska zbornica Slovenije pa opozarja, da bo zaradi zaprtja trgovin ob nedeljah prišlo do padca prometa trgovcev in posledično odpuščanj zaposlenih.

V sindikatu delavcev trgovine nasprotno trdijo, da je v panogi premalo zaposlenih in da so trditve zbornice zavajanje, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gujdek (nepreverjen)

No, in zdaj bodo trgovke končno lejko preživele nedeljo s svojimi družinami. Pa lejko šle k meši. No gnes glij nej ka cerkvenjake tudi zdeluje virus. Ali kesnej bou s šparata zadišala goveja juhica pa še za pranje in pejglanje bo čas. Pa TV Golica. Za tou smo se borile pa glasovale na referendumi! Zmaga delovnoga ljudstva.

koloopjej (nepreverjen)

upam, da so ti vzeli volilno pravico, ker brati ne znas, razgledan pa tudi nisi. Ce ti nekaj povejo v gostilni ali na rezimski rtv, se ne pomeni da je res. Zaprtje trgovin ob nedeljah je predlagala skrajna Levica. Dvomim da ti hodijo k krscanski masi, zagotovo pa imajo svojo maso, tako kot jo imas ti pri sanku ob kupici. Delovno ljudstvo obstaja samo v glavah partijcev, ki zivijo na njihov racun.

In reply to by gujdek (nepreverjen)

nujno1 (nepreverjen)

svalila mi je kisla smetana . kama te lejko zdaj iden v bouto . delan prket pa znate brez toga je to nej to . Ge je te zaj kaj odprejto.. Prosim naj nešče javi ta do 12 ka te more biti obet gotov

Lejvi. (nepreverjen)

Saj pa politike boli ku..c za trgovce, to je samo politični manever in boj za volilno telo.

In reply to by nujno1 (nepreverjen)

albert berto (nepreverjen)

uporabi šampon

In reply to by nujno1 (nepreverjen)

k..j (nepreverjen)

kisla smetana? ti to sploh ne rabis, svalila ti je pamet, to vprasaj kama lahko ides iskat?

In reply to by nujno1 (nepreverjen)

delo.. (nepreverjen)

ce so v komunizmu pod diktaturo starega prdeca, bile trgovine v nedeljo
zaprte ter tudi v soboto le do 12 ure, so lahko tudi zdaj. Levicarji in aktivisti levice postali ste bolj pokvarjeni kapitalisti kot desnicarji. Sramota.

alberto berto … (nepreverjen)

hvala za pripročilo . Nisem vedel , da pri vas doma jeste kozmetične izdelke ...
Sem samo povprašal za nasvet in tudi kislo smetano dobil v trgovini v ms ki je manjša od 200m2 in je lahko odprta. Delal je študent in pa lastnik trgovine . Če te zanima povej

Starejše novice