Slika je simbolična.
Inšpektorat za delo opozarja delavce naj bodo previdni pri podpisovanju pogodb.

Inšpektorat za delo opozarja delavce, naj ne podpisujejo sporazumov o prenehanju pogodbe o zaposlitvi, če tega dejansko ne želijo.

V takšnem primeru delavcu ne pripada nadomestilo za brezposelnost, niti odpravnina, razen v primeru upokojitve.

Prav tako naj ne podpisujejo praznih listov papirja, ki bi jih lahko delodajalci kasneje uporabili proti volji delavcev.

Pogodba o zaposlitvi preneha veljati s sporazumom obeh vključujočih

Zakon določa, da pogodba o zaposlitvi preneha veljati s pisnim sporazumom med strankama, med delodajalcem in delavcem.

To pomeni, da pride do prenehanja pogodbe o zaposlitvi tudi po delavčevi volji. Zato mora biti sporazum izraz resnične in prave volje pogodbenih strank.

  • Pogoj za veljavnost sporazuma o prenehanju pogodbe o zaposlitvi je, da ni dosežen s silo, grožnjo ali prevaro, da ni sklenjen v zmoti oziroma da je prost vseh napak volje.
  • Sporazum tudi ni veljaven, če ni sklenjen v pisni obliki. Delodajalec mora delavca ob prenehanju delovnega razmerja tudi pisno obvestiti o pravicah iz naslova zavarovanja za primer brezposelnosti.

Delodajalec se lahko izogne tudi odpovednemu roku

Ob tem na inšpektoratu za delo še opozarjajo, da se delodajalec s tem, ko doseže sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi izogne zakonsko določenim pogojem, na podlagi katerih sploh lahko odpove pogodbo o zaposlitvi.

Pri tem načinu prenehanja se lahko izogne tudi odpovednemu roku, ki je sicer določen za odpoved pogodbe o zaposlitvi. Delavec pa lahko veljavnost sporazuma izpodbija le pri pristojnem sodišču.

  • Če bi bil delavec v času trajanja delovnega razmerja odjavljen iz zavarovanja, navedeno ravnanje predstavlja zaposlovanje na črno. Nadzor izvaja Finančna uprava Republike Slovenije.
  • Če bi obstajal sum, da je delodajalec ponaredil podpis delavca na sporazumu o prenehanju delovnega razmerja, to predstavlja sum storitve kaznivega dejanja, obravnava policija.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
H2O4 (nepreverjen)

sporazu, o prekinitvi dr je pravni akt, ki mora obvezno vsebovati tudi pravni poduk, kjer mora pisati, da je delavec seznanjen, da v primeru sporazumne prekinitve dr nima pravic iz naslova zavarovanja za primer brezposelnosti, imam občutek, da levičarji vidijo v vsakem delodajalcu pošast, zblojenci eni

. (nepreverjen)

H2O4 ti si zblojenec ge san nej lejvi pa nej desni samo takšne blesarije pa ne pijšen tak kak, da se pod desno vlado nika nezakonitoga med delodajalci pa delojemalci nej dogajalo.

In reply to by H2O4 (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Vsak delavec si je sam kriv kaj podpisuje.Če se zna delavec postaviti zase je dober delavec,če pa ne je pa hlapec delodajalcu.ker so današnji delodajalci,idioti,lažljivci,hinavci,največji prešuštniki in nimajo diplom da bi bili človeški ampak teh nikoli ne bodo imeli.

Starejše novice