Policija bo ta konec tedna na območju celotne države na avtocestah in hitrih cestah vzpostavila nadzorne točke, na katerih se bo izvajal celovit nadzor cestnega prometa.

Policisti bodo zraven celovitega nadzora cestnega prometa preverjali tudi namen potovanja oziroma upravičenost prehoda med občinami. Policija bo poleg občinskih meja poostreno nadzirala tudi državno mejo, so napovedali na petkovi novinarski konferenci.

Gibanje po državi je vlada prepovedala 26. oktobra, omejitev je v četrtek podaljšala še za teden dni.

Izjeme pri prehajanju občinskih meja

Gibanje po državi je sicer dovoljeno za prihod in odhod na delo ter izvajanje delovnih nalog, opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti, odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oziroma za namen oskrbe ali nege družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom.

Poleg tega bo prehajanje občinskih meja še naprej mogoče za dostop do lekarn, zdravstvenih in sanitarnih storitev ter zdraviliškega zdravljenja, dostop do tujih diplomatskih in konzularnih predstavništev, dostop do storitev za nujne primere, dostop do izvajanja nalog, povezanih z delovanjem pravosodnih in upravnih organov ter organov pregona ter za dostop do storitev za osebe s posebnimi potrebami.

Dodatno bo prehajanje občinskih meja dovoljeno tudi za izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču za člane istega gospodinjstva, za potovanja oseb, ki so vstopile v Slovenijo z namenom tranzita čez ozemlje Slovenije v sosednjo državo ali do svojega prebivališča v Sloveniji, pa tudi za dostop do trgovin ali storitev v drugi občini, če so bližje prebivališču posameznika, kot pa so te trgovine ali storitve v občini prebivališča oz. ali če jih v občini prebivališča ni.

Odlok določa tudi, da uveljavljanje izjem velja tudi za ožje družinske člane in člane skupnega gospodinjstva, kadar potujejo skupaj.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slaukoo (nepreverjen)

Pa ka do kurac nadzerale te pa nan naj une hrano pa osnovne potrebscine domo vozijo na dom banda ena pokvarjena

.,., (nepreverjen)

Po hrano pa osnovne potrebščine lejko ideš...

In reply to by Slaukoo (nepreverjen)

A.C.A.B. (nepreverjen)

Lejko mi ga samo potejgnejo naraji. Delan ka ščen pa iden kama ščen pa lejko se Janša, Kacin, Hojs, Beopička vrejd s policajami na glavo postavijo.

slvkos (nepreverjen)

policija s tem zajebavanjem in nadlegovanjem občanov na cesti NE pripomore k zmanjšanju okužb, povzročajo samo slabo voljo in strah med ljudmi

helmut (nepreverjen)

Relacija Bodonci - Kuzma, stogijo ger ?

Guest (nepreverjen)

Naj oni nadzorujejo tiste, ki kradejo in vodijo v propad državo, tiste, ki pa smo delavni in pošteni pa naj pustijo na miru...
Skrajni čas je, da se tudi policisti postavijo na stran naroda!

tanja flaškon (nepreverjen)

zaradi mene
naj naredijo
kar hočejo

In reply to by Guest (nepreverjen)

Sandokan II (nepreverjen)

Ukaze Rushiti Janeza in pajaca, ki je nereklicno odstopil, je potrebno brezpogojno ubogati.

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Bi bilo boljše če bi branili našo južno mejo od ilegalnih prestopov steri nemajo nobenih dokumentov pri sebi. Tu de zaj nas državljane podjebavali keri jih plačüvlemo.

Karl Marx (nepreverjen)

Policija je letos očitno v službi interesov Janeza Janše in njegove fanatične sekte esdees.. Žalostno. Policisti, težko boste pridobili nazaj zaupanje drżavljanov in ko boste zahtevali većje plaće ali druge privilegije, bo ljudstvo proti vam. Nasprotno, ljudje mislimo, da bi se vam morale plače drastično zmanjśati saj si glede na vašo izobrazbo in vaś odnos do državljanov, ne zalužite tako visokih plač. Izobrazbo imate isto kot recimo trgovke, plače pa dvakrat višne. To je nepravično. Pozivam ljudi, da se združimo in zahtevamo zmanjšanje policijskih plač.

Ghost 2020 (nepreverjen)

Se strinjan, policijskin tabornikon je potrebno zmanjšati plače in to drastično, da se naučijo kako se zasluži kruh...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Starejše novice