Danes bodo vremenske razmere po državi povsem zimske, zato na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo na ustrezno opremljenost vozil.

Danes zjutraj in dopoldne bodo marsikje razmere povsem zimske. Veter bo predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko zjutraj in dopoldne prenašal sneg in gradil zamete.

Po nižinah bo predvidoma zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli pet centimetrov, opozarja Arso.
 

Zimska oprema obvezna, pozebe še ni

Kljub temu da je 15. marec že mimo, pa je v zimskih razmerah, ne glede na datum, na vozilih obvezna zimska oprema, je zapisano na spletni strani prometno-informacijskega centra.

Voznike tako pozivajo, da naj se na pot odpravijo le, če bo to nujno in z ustrezno zimsko opremo. Pred potjo je potrebno vozilo očistiti in se pozanimati o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa je treba prilagoditi vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Popoldne padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna. Še naprej bo hladno, so za STA pojasnili na Arsu. Kljub vremenski napovedi pa pozebe danes še ne pričakujejo

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rozgjua (nepreverjen)

Ma kakšno zimsko opremo če so ceste samo mokre pa še plus je jutri bo ga pa itak vse pobralo.

muco (nepreverjen)

Ne zajebavaj se ! Hojsovi hlavci komaj čakajo ka keroga zgrabijo in oglobijo.

In reply to by Rozgjua (nepreverjen)

2021 (nepreverjen)

Ka levičarji,..... tudi za to vreme je baje po vašem trdnem prepričanju kriva vlada in minister za okolje, ker ni sprejela ustreznih ukrepov.

davki (nepreverjen)

Kje je sedaj razvajena smrklja Greta in njen kretenizem.

6. April (nepreverjen)

24ur/... /slovenija/sesti-april-jutro-ki-je-prineslo-smrt-kraljevine-jugoslavije

Starejše novice