*Fotografija je simbolična
V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so zaradi respiratornih obolenj omejili obiske na vseh oddelkih. Podali so tudi navodila za paciente, ki sumijo, da bi morda lahko imeli nov koronavirus.

Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal so omejili vse obiske na vseh oddelkih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor na eno zdravo odraslo osebo dnevno. Omejitev obiskov bo veljala do preklica.

»Osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi obolenji naj ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. Ob obisku je potrebno upoštevati osnovna higienska načela. Pred vstopom v bolniško sobo si je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi, preden sobo zapustimo. Obiski v porodnišnici so dovoljeni samo partnerju brez znakov okužbe. V izjemnih primerih je možen obisk po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom,« so razložili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Pacienti s sumom novega koronavirusa naj počakajo pred vrati

V mariborskem univerzitetnem kliničnem centru so podali tudi priporočila glede novega koronavirusa: »Če imate vročino z znaki okužbe dihal, ki se kažejo predvsem, ne pa izključno, s kašljem in/ali težkim dihanjem in ste v 14 dneh pred začetkom bolezni bili na Kitajskem ali ste bili v tesnem stiku s potrjenim primerom okužbe z 2019 – nCoV ali utemeljeno sumite, da bi bili lahko okuženi z virusom 2019 – nCoV, pred vstopom v objekte UKC Maribor pozvonite in počakajte na navodila zdravstvenih delavcev.«

Prosijo, da pacienti brez dovoljenja zdravstvenih delavcev v center ne vstopajo.

Novosti glede virusa

Medtem so na Filipinih potrdili prvo smrtno žrtev zaradi koronavirusa izven Kitajske.  Novi koronavirus je po zadnjih podatkih zahteval že 305 življenj, z njim pa je okuženih že več kot 14 tisoč ljudi v več kot 25 državah po svetu. Vse več držav po svetu se odloča za odpovedi letov v in iz Kitajske ter zavračajo tujce, ki so obiskali Kitajsko. Za ta ukrep so se po ZDA, Avstraliji in drugih državah zdaj odločili tudi Filipini, Vietnam in Nova Zelandija, poroča STA. Kitajski zdravstveni strokovnjaki naj bi ugotovili, da naj bi se novi koronavirus širil preko prebavnega trakta. Na Kitajskem se danes sicer končujejo podaljšani prazniki ob kitajskem novem letu, to pa pomeni, da se bodo začeli ljudje vračati domov, čeprav bodo številna podjetja zaradi širjenja virusa zaprta še vsaj en teden. 
 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rt (nepreverjen)

To vam kakšen Mariborčan piše in je zamenjal mariborinfo s sobotainfo? Nam najbližji urgentni center je v Rakičanu.

Mickac (nepreverjen)

V rakićani nega UKC. Z virusom moreš na avtobus pa v Maribor.

BOJK (nepreverjen)

V bolnici Rakičan so obiske že prepovedali, ne omejili 2 tedna nazaj. V UKC Maribor so jih omejili ne prepovedali komaj zdaj pa v Maribori je 100 % več obolelih za gripo kak v Prekmurju, zaenkrat. KDO JE TU ZDAJ NOR ? ali pa je v Rakičani kitajski virus ????? Neuradno sem slišal, da je za zaposlene to ko so prepovedani obiski "sekirica v medi" ker potem lahko brez nadzora svojcev delajo kar hočejo, SPREVRŽENO IN ŽALOSTNO DO KONCA.

Neko (nepreverjen)

Nadzor nuca tan uprava nej delafce! Tan so cejlo leto doj zaklenjene.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

NORi so (nepreverjen)

medicinjci ...

In reply to by BOJK (nepreverjen)

Realnoo (nepreverjen)

DAJTE PROSIM NEKI PISNI DOKAZ GLEDE TOGA CAKANJA PRED VRATI.
PALIK LAGANJE IN ZAVAJANJE NA PRINCIPU BABA CULA BABA PRAVLA!

Prokleti laznivci sobotainfo!

Teorije zarote niso (nepreverjen)

samo neresnice, fantazije in izmisljotine ampak kruta realnost zrtev zdravniskih mafijcev oz. bioloska mafija

Mura je večna (nepreverjen)

citiram
Podali so tudi navodila za paciente, ki sumijo, da bi morda lahko imeli nov koronavirus.
A a a a če imaš pa stari corona virus pa ta navodila ne veljajo
mater ste fuknjeni
se vidi da niste hodili na FDV da še enga stavka ne morete vkup sklanfati

df (nepreverjen)

ti mamun pa si hodil na FDV
mogoče vcat na WC

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Ne verjet vseg… (nepreverjen)

amazon de /Die-Medizin-Mafia-Gesundheit-zurückerwirbt/dp/3875691377

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Starejše novice