Vlada je prižgala zeleno luč za pripravo na postopno odpiranje vrtcev in šol z 18. majem.

Vlada je prižgala zeleno luč, da ministrstvo za šolstvo začne s pripravami na postopno odpiranje vrtcev in šol z 18. majem, je za oddajo 24ur na Pop TV dejala ministrica Simona Kustec.

Tako bi 18. maja v vrtec odšli vsi otroci, v šolo pa učenci prve triade in zaključni letniki srednjih šol, teden kasneje še učenci devetih razredov.

Ministrica je dejala, da vrtce prvenstveno odpirajo zaradi varstva, saj se starši vračajo na delovna mesta, podobno deloma velja tudi za prvo triado. Vrata bodo odprli tudi zavodi za otroke s posebnimi potrebami, v šolo bodo poklicani tudi tisti učenci, ki morajo popraviti negativne ocene, poroča STA

Vrata bodo, kot je napovedala ministrica, odprle tudi glasbene šole, za zadnje letnike ljudskih univerz se bo omogočila tudi možnost, da zaključijo izobraževanje.

»V primeru, da ne bo prišlo do idealnih zdravstvenih razmer, da bi dobili informacijo, da ni več razglašene epidemije, bo za ostale razrede izobraževanje na daljavo potekalo do konca šolskega leta,« je potrdila. Napovedala je tudi iskanje rešitev za dijake, triletnih poklicnih šol, ki so bili večino leta na praksi, sedaj pa bodo morali na zaključne izpite.

Kustečeva si sicer želi, da bi se vsi učenci lahko vrnili v šole, vendar v trenutnih razmerah to ni mogoče, zato je treba poiskati rešitve, ki bodo najboljše za večino. Izobraževanje na daljavo je po njenih besedah nekaj, kar si nihče pred dvema mesecema ni niti zamišljal. »Na papirju so stvari funkcionirale, v praksi pa relativno tako dobro, da lahko šolsko leto izpeljemo do konca,« je ocenila.

Po njenih besedah so doslej pridobili veliko izkušenj, ki bodo vplivale tudi na to, kako se bo izobraževalni sistem postavil jeseni, saj se zdi, da se ta ne bo nadaljeval na običajen način, temveč bo treba poiskati primerno kombinacijo izobraževanja na daljavo in v šoli, še poroča STA.

»Preigravali smo kar nekaj možnih scenarijev, po katerih bi čim več otrok pripeljali nazaj v razrede. Ta ki je pred nami, se je izkazal kot najbolj optimalen v danih okoliščinah,« je poudarila.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
yxcvb (nepreverjen)

Naj se že enouk poskrbi za tega ravnatelja Mateja Zavca v Beltincaj na glasbeni, ker njegovo betežno ravnanje je pustilo in še pušča daleč več posledic na celo to okolje kot ta virus...

55555 (nepreverjen)

Ajmo vi,ki delite minuse TRI,ŠTIRI ZDAJ! RESNICA VAS BOLI! PELJITE SI TEGA NESRAMNEŽA DOMOV.

In reply to by yxcvb (nepreverjen)

kakakaje (nepreverjen)

Po celi Evropi idejo vsa deca nazaj v šole, pri nas pa nas še vedno strašijo pa omejujejo. Gda de toga konec? Kak dugo do nas še za norca meli? Vsi na ulice! #neostanidoma #gotoviso

Muraaaaa (nepreverjen)

Tou je smesno. V cerkev de lajko ucenka 8 razreda pelala 20 sosolcov. V solo pa ne smejo.
Pa v pocitnicah se bo mladina druzila, zabavala, septembra pa bodo loceni po razredih..
Koga ma princ teme za norca???

!!! (nepreverjen)

V beltinški cerkvi je zmanjkalo vsaj 150 000 eur, zahvaljujoč nevestnemu in NEČLOVEŠKEMU ravnanju ravnatelja GŠ Mateju Zavcu, ki se že 5 let iživlja nad profesorico GŠ. Trebej to finančno luknjo nadomestiti.

In reply to by Muraaaaa (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Naši 4 razredi so že od prejšnjega torka v šoli
Zakaj pa tudi ne bi bili

kuna (nepreverjen)

Dobrodošel nazaj v šolske klopi. A si kaj pogreša tople objem tovarišice?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

vcasih me kaj vtrga,, veste mamila pustijo sledi
Samo v Ormožu so me pa pred odpustom temeljito pregledali
in so rekli, da ja ne smem piti alkohola

In reply to by kuna (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ka te to pomeni? Ministrica je nepismena?
V primeru, da ne bo prišlo do idealnih zdravstvenih razmer, da bi dobili informacijo, da ni več razglašene epidemije, bo za ostale razrede izobraževanje na daljavo potekalo do konca šolskega leta.

kuna (nepreverjen)

kva si ti vedno tak fuknjeni ali samo enkrat na uro

In reply to by . (nepreverjen)

POSKUSNI ZAJČKI (nepreverjen)

Norost brez primere, otroci v vrtce in prvi trije razredi v šolo za 3 tedne za poskusne zajčke. A VESTE ZAKAJ, ker še pri nas v Sloveniji zmeraj velja socialistično - komunistična ureditev, katera je skoz težila k temu, da otroke staršem vzgaja družba, ne razumem staršev, ki komaj čakajo, da je otrok toliko star in hajde z njim v vrtec. ZDAJ PA MI POVEJTE KATERA VZGOJA JE BOLJŠA OD STARŠEVSKE, JE NI. KER PO TEJ EPIDEMIJI NIČ VEČ NE BO TAKO KOT JE BILO da so 22 otrok spustili v 20 kvdratov prostora vrtca, in to otroci so se seveda ne samo družili, tudi lizali, pljuvali itd, saj to sami veste koliko je bil vaš otrok bolan ko je začel obiskovati vrtec JA KAJ BO PA POTEM SEDAJ ?
V družbi se bodo morale spremeniti razmere da bo delal samo en od staršev, ki bo seveda toliko zaslužil, da bo drugi lahko doma vzgajal in varoval otroke in to do 12 leta starosti. ZATO STARŠI DOBRO RAZMISLITE PREDEN OTROKA PUSTITE V TAKE RAZMERE, KER VI STE EDINI IN PRVI ODGOVORNI ZA ZDRAVJE OTROKA.

kuna (nepreverjen)

samo lumpen proletariat daje otroke v vrtce
Ta pošteni imajo privatno varstvo

In reply to by POSKUSNI ZAJČKI (nepreverjen)

rosenkrantz (nepreverjen)

ODSTOP te j... kradljive lopovske vlade, ni mi jasno kdaj bodo ljudje sprevideli da nas imajo za norce že predolgo

Kokoš. (nepreverjen)

To je noro..sam hočem vprašat ne daj si Boze cesa zgodi kaj.z otrokom v soli ali vrtec.GDO BO ODGOVARJAL???????.

Kokoš. (nepreverjen)

Negdo dobi placo lepo ..negdo nima niti za Kruha..da ne govorim za ostalo..MIZERIJA PO CELOM SVETO ..ALO ZBUDITE SE FOLK NIMA ZA JEST..OTROCI SO LACNI PI CELIM SVETO..ZDEJ SE VEC...NEKI DOBIKO PLACE OGROMNE
.MI PA DELAMO ZA DROBIS..PA VELIKI OBLUBE.ZA POMOC..000000000EVROV..

Kokoš. (nepreverjen)

To je noro..sam hočem vprašat ne daj si Boze cesa zgodi kaj.z otrokom v soli ali vrtec.GDO BO ODGOVARJAL???????.

Angelca (nepreverjen)

Seveda najboljše najmlajše potisnit v ta drek pa kaj bo bo. Nesramno res. Kaj bo taki, ki hodi v vrtec vedo ko si vse igrace delijo in dajejo v usta pa se maske ne more imeti kako bo ta otrok zasciten? Ko bo pa kaj narobe nebo nobeden kriv. Banda sama ress!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice