Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 12. februarja, opravili 1196 PCR in 68.486 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 4257 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 3017 PCR in 102.393 hitrih antigenskih testiranj potrdili 7330 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 145.307 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 987 oseb

Trenutno je po podatkih Vlade Republike Slovenije v bolnišnicah hospitaliziranih 987 covidnih pacientov, od tega je 133 pacientov na intenzivni negi.

Po zadnjih podatkih je zaradi covida hospitaliziranih 558 bolnikov, s covidom oziroma drugih bolezni pa 429 bolnikov. 

Na intenzivni negi je tako 111 bolnikov zaradi covida, 22 oseb pa s covidom in zaradi drugih stanj. Na navadnih oddelkih pa je hospitaliziranih 447 bolnikov zaradi covida, 407 posameznikov pa s covidom.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili sedem smrtnih žrtev s koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika je skupno umrlo že 6081 oseb s covidom.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hm... (nepreverjen)

Zmankujejo kandidatov za hitre teste...

54434232345654654654 (nepreverjen)

Prehlad NATEG I PREVARA!

heh (nepreverjen)

Po vsen ton casi si se itak nepismeni osebek! Enin resan NIC ne hasni!

In reply to by 54434232345654654654 (nepreverjen)

DoktorSBMS (nepreverjen)

Zdravniki smo že dlje časa priča številnim političnim, medijskim in sindikalnim napadom, zato nas odločitev ustavnega sodišča niti malo ne preseneča. Presenečenje tudi ni, da sta izdani dve nasprotujoči mnenji ustavnih sodnikov.

Smo v situaciji, kjer se zdravstveni sistem sesuva. Minister za zdravje “rešuje” zdravstvo brez zdravnikov. Javnost in sindikati izvajajo javni linč nad zdravniki. Dvig plač zdravnikov, ki se sploh ni zgodil, je medijsko problematiziran do skrajnih meja. Prevladuje mnenje, da so praktično vsi poklici v javnem sektorju neposredno primerljivi z zdravniškim.

Nismo prepričani, kaj točno sledi, ali še sploh želimo vlagati napore v popravljanje sistema, ki vidi v nas največje sovražnike in ne partnerje pri nujnih rešitvah. Še enkrat bi želeli poudariti, da se osnovne plače zdravnikov vse od nastanka enotnega plačnega sistema niso spremenile.

Dejstvo je, da je obstoječi enotni plačni sistem slab in da zdravstvo potrebuje korenite spremembe. Verjeli smo v nov zakon, ki bi lahko pomenil nov začetek za vse zdravstvene delavce. In še vedno stojimo za zahtevo celotnega zdravništva pri izstopu iz enotnega plačnega sistema.

Žal nas je pri tej zahtevi najbolj izigral ravno minister za zdravje, ki je kot odgovoren za učinkovito in dostopno javno zdravstvo tisti, ki bi moral stremeti k vzdržnim in celostnim rešitvam. Nasprotno je z ločenimi dogovori z zaposlenimi v zdravstvu, ki so mu tokrat napovedali celo stavko, povzročil razdor znotraj zdravstvenih delavcev, dodatno ponižal poklic zdravnika in sprožil splošni val nezadovoljstva.

Čas je, da za nastalo situacijo prevzame odgovornost.

Z lepimi pozdravi, Mladi zdravniki Slovenije

??? (nepreverjen)

Kakšna epidemija se umirja? Po Džonšovo, uradno, nega epidemije! Te je bijla, gda je bilou 10 okuženih...

Glede komentarja 'DoktorSBMS', pa toliko, ka so vas doktore, nucali za preusmerjanje pozornosti...
Znali so, ka de se zgoudilo, gda samo van 'na velko' dvignejo plače. Znali so, ka te se vij branili, vsi drujgi pa
napadali, vlada de pa merno medten delala svoje raboute...

Tudi tou de eden od stvari, ka de se moglo rešavati, gda se rejšimo te 'klike'.

Zakojj (nepreverjen)

De te jeba za doktore, ka do pa mogli delati! Do se znali? Zdaj bi oni cicali doma ale v pisarni po zelji, telefona niti sestre vec ne zdigavlejo pa te bi meli visje place?! zakoj? Vecina ze 2 leti ne dela NIC in to med drugin priznavlejo sami… Kelko “nenujnih” operacij se je stavila, pa pregledov, pa kontrol… CCC

DoktorSBMS (nepreverjen)

Nujne operacije so vse narejene.Slovenija bo izgubila dosti zdravnikov posebno mladih.

lazes (nepreverjen)

nejso! laz

In reply to by DoktorSBMS (nepreverjen)

Gremo.... (nepreverjen)

Avstrija bi lahko odpravila obvezno cepljenje proti covidu-19.
Obvezno cepljenje proti covidu-19, ki je na začetku meseca začelo veljati v Avstriji, bi bilo lahko kmalu odpravljeno.

Starejše novice