Branko Grims / Foto: Bobo
Moški ga je porinil po stopnicah, zatem pa nanj še pljunil.

Nekaj pred 16. uro je pred poslopjem državnega zbora v Ljubljani neznanec napadel poslanca SDS Branka Grimsa, poroča STA.

Na poti v kletno parkirišče ob poslopju parlamenta ga je porinil po stopnicah, je poslanec pojasnil za Siol.net. Dogodek je že prijavil policiji, kjer so potrdili, da napad preiskujejo.

»Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,« je za portal povedal Grims. Kot je dodal, je dogodek že prijavil policiji.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili obveščeni o dogodku. Vse okoliščine dogodka še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve, so pojasnili.

Ob tem so poudarili, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco ter jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

Na napad se je na družbenem omrežju Twitter odzval predsednik SDS Janez Janša. Kot je zapisal, so bili v neposredni bližini policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil.

»Območje DZ je pokrito z varnostnimi kamerami, zato identifikacija za pristojne ne bi smela biti težka,« je dodal.

V SDS se bodo sicer na napad odzvali na novinarski konferenci v soboto.

Komentarji (65)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pax (nepreverjen)

Kdor seje veter, žanje vihar!

2i3 (nepreverjen)

Šele sedaj ?

In reply to by Pax (nepreverjen)

zvodnica milana (nepreverjen)

Smo se za 8marec tak zgale da je kar spricalo

In reply to by 2i3 (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ja za 8marec so padale kot smreke
To je bil praznik kurbarije

In reply to by zvodnica milana (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Točno tako

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Živel Grims

In reply to by zvodnica milana (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Dol z golobom
Živel Janša

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Frap (nepreverjen)

Živel Anze Logar

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Dol z rdečo golaznijo

In reply to by Frap (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

Za vse je kriv Janez Janša naj se mu za kazen kurec stanjša je

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Ta človek si bi že davno prislužil malo bolj trdi prijeem ker toliko laži in svinjarij od njega se je še dobro končalo, upam da naajde tisto kar tako dolgo išče.

In reply to by Pax (nepreverjen)

ovsajd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

p3p.....
Pa vašo Niko bi trbelo tace spotrejti

In reply to by p3p (nepreverjen)

dete sini (nepreverjen)

tebi pa možgane zdrobiti.

In reply to by ovsajd (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

ka ga je z navadnin pluno eli z rečkami? te jebiveter grims bi san sebe mogel sakso zajtro plunoti..kak vecina njemi podobnij..te ze psihic v vijdi..zaj do pa cudezno ugotovili ka tan glij nej kamera delala..svasta

In reply to by dete sini (nepreverjen)

dödole (nepreverjen)

In kaj takega on seje, kar npr. ne sejejo tudi levi poslanci? Pač kakor gledamo, eni z leve, eni z desne? Če komu ni simpatičen to še ni razlog, da se ga brez argumentacije obtožuje. Ja vem, sedaj bodo pa leteli minusi!!!
To je vendar njegova naloga... da zagovarja stališča, svetovni nazor nas desnih volilcev. Grims ni niti enkrat pozval prebivalce, naj gredo na ulice in razbijejo leve, govoril npr. "smrt golobizmu", kar ste počenjali levi. Lažem?
Glede tega Nika Kovač dela nekaj, kar ni dopustno: kot članica civilne iniciative se ne bi smela baviti s političnim aktivitizmom, ampak s socialnimi zadevami, zadevami, katere se dotikajo malega človeka in še bi se našlo. Nenazadnje je njej inštitut financiran s strani davkoplačevalskega denarja.
Pred parlamentom so bili že tudi verbalni napadi. Kaj dela tam policija oz. če celi parlament varuje en policajček se niti ne čudim, da se to dogaja, kljub varnostnim kameram.
Vsekako pa oba napada nista dopustna, pa tudi razna nadlegovanja poslancev s strani desne, ali leve politične opcije, kakor hočete. Kam pa smo prišli? Smo izgleda na divjem zahodu, ker se taka dejanja tudi opravičujejo, kakor na tem portalu, sigurno pa na drugih tudi ni nič drugače.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

dödole..da te citiram '"Nenazadnje je njej inštitut financiran s strani davkoplačevalskega denarja""ali je to tvoj spodrsljaj ali nevednost..nima veze..zavajas..8 marec ni dobil niti evra proračunskega denarja..lahko preveris na erarju...drugace pa se celo strinjam z vecino napisanega..edino kar me moti na desni je to da vedno in povsod blatijo..zalijo..po domace delajo se norca iz vseh keri ne mislijo kot oni...ne bom rekel da leva opcija ne napada desno..preberi si samo naslove clankov na vsem dobro poznanih desnih portalov..novatv..demokracija..domovina..pozarreport...popravi me ce se motim..lp

In reply to by dödole (nepreverjen)

dödole (nepreverjen)

Malo sem res pogledal od kod denar temu inštitutu. In zanimivo, res ne točno iz proračuna, ampak vseeno... nekaj denarja bi jim naj nakazala Služba za kohezijo oz. nekaj podobnega, potem nekaj denarja dobijo od nekih organizacij, katere se zanimivo bavijo tudi s prodajo organov dojenčkov.
In bodi prepričan, da bo vlada še našla kakšen obvod, da finančno nagradi ta inštitut. Saj je dolžna... za usluge tega inštituta. Pač ni iz proračuna, je pa tudi davkoplačevalski denar. Če pa ni nič res od tega pa živijo od zraka, a?
Aja, Demokracija, Domovina... ja norca se zadnje čase delajo iz Klakočarjeve. Pa je kaj zlagano: njeni govori, boksanje v parlametu, plesanje pred častno često slovenske vojske, da se prikazuje v času službenega obiska na Japonskem na pol naga oz. neprimernim dekoltejem. Si njeno kar besedno bruhanje zaradi sovraštvo do desnih zasluži kakšen pozitivni komentar? Branko Grims je pravi amater proti njej, ni pa on seveda svetnik. Vsaka stranka ima v parlamentu kakšnega podobnega, da pač izjavlja marsikaj kar gre drugi politični opciji na živce. Tak je bil nekoč Hvalica, pa Grims, pa na drugi strani en Cvikl, Mödendorfer, pri Levici npr. Kordiš.
Pa kakor koli... se bomo sedaj začeli še pobijati med sabo? Vsi, kateri zagovarjate dejanje, da nekdo nekoga porine po stopnicah, da ga s tem lahko tudi ubije, se malo zamislite. Poslanec je za razliko od Kovačeve izvoljen od ljudstva, morda je glas kakšnega vašega soseda, znanca, morda sorodnika ravno doprinesel, da je Grims prišel v parlament. Torej se je porinilo tudi omenjene volilce, pljunilo na njih. Kdo razmišlja o tem?
In Požarreporta ne omenjaj, kajti kar on piše se sigurno res. On velja, to mu priznavajo tudi levi, da je najbolje obveščeni raziskovalni novinar v Sloveniji. Kako pride do podatkov je skrivnost, ampak je res. Ravno zaradi tega gledam vsako nedeljo oddajo Ura moči na Planet TV katero vodi Požar, kjer res izveš marsikatero skrivnost tako za leve, kakor desne in take novice ti nikoli ne predoči ena Mladina, portal nacionalne televizije, Delo... Ale ne vejo priti do podatkov, ali pa kakšno "škakljavo" zadevo enostavno ne upajo objaviti?

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Visoki C (nepreverjen)

oprosti, ampak oni nam lahko uničujejo življenja, njim pa nič in se kopajo v mleku ter medu? čakaj malo, halo! politiki si zaslužijo malo manj kot smrt!!! policijo pa naj bo sram, ciganov se že itak bojijo, vsaj ti zabiti smrdljivi ničvredni prekmurski. sicer pa tudi policiji smrt!

In reply to by dödole (nepreverjen)

Visoki C (nepreverjen)

in ja, hudo se motiš, ker je nika ravno pred dnevi izjavila da nič noče iz proračuna, tak da mi jim nič ne plačamo. kreten si da tak soliš pamet tu a pojma nimša o pojmu in to o osnovnem, jao jao zabitokonjskoglavi kot policija, hahahaha.

In reply to by Visoki C (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

visoki c...vijdin ka nemas pojma..nic noce iz proracuna in tudi nic ni dobila..pa ka se nen spujscao na tvoj nivo..malo si se kilavi ka bi razmo kak se svejt vrtij..tak ka nej na pamet..samo resnico san napijsao pa demantero dödole..naj un da odgovor nej pa tij.. s spostovanjem g.Visoki C..PZ 😁😁

In reply to by Visoki C (nepreverjen)

Bodoči vardist (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Od zadaj napadajo samo slabiči (levičari)!

.. (nepreverjen)

Da ni bil keri od njihovih, tak ko so si sami grozili z metki?

....seso (nepreverjen)

Imas prav, verjetno po idtem scenariju kot pri kovacevi iz unega 15marca.

In reply to by .. (nepreverjen)

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Levicarska gamad

Karrči (nepreverjen)

Napadaj ovčetina!

Kark Marx (nepreverjen)

Hahaha, kako prozorna izmišljotina Janše in Grimsa. Še pes ne verjame tem pajacom. SDS je sramota Slovenije.

Marxxf (nepreverjen)

Ce ti kateremu politiku ali nevladniki prisesanem na proeacun verjames, potem ti pa res ni pomoci.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

Pojb (nepreverjen)

Verjetno ga kaksna coprnica porijnula!

Gripa (nepreverjen)

Ja, ja in potem je svizec zavil cokolado...

Kvasd.. (nepreverjen)

Ne, ne Nika jo je zavila in potem sta z Grimsom odpujsala domov....

In reply to by Gripa (nepreverjen)

dete sini (nepreverjen)

sram naj bo smrdljivo policijo, da ga ni znala uloviti. a glede na to kakšna sranja delajo politiki, si tudi zaslužijo take.

Olekk (nepreverjen)

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

326 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Leve budale brez pameti, ja, samo vašo Nikico so močno odrinili! Ja pa tudi ene tu zgoraj bi bilo potrebno malo poriniti po stopnicah v kakšno mrzlo vodo, da bi se streznili. Levičar se ne spreobrne dokler se v jamo ne zvrne. Da vas ni sram.

Ultra (nepreverjen)

tebe smo že porinili po stopnicah, ker si dobil tolko -. tak da si sam izpadel največji debil, bahahahahahaah

In reply to by 326 (nepreverjen)

Brincel (nepreverjen)

Sds je pa san sebe napadno ka da so si metke pošilali banda več ne ve kak bi se naj smilila ljudem .
Dokeč de Janša živo tak dugo nede mera tak dugo de drek mešo.

Mmmm.. (nepreverjen)

Isto kot ova mocnejsa pred 2 dnevoma. Vse nateg.

In reply to by Brincel (nepreverjen)

Sw2345 (nepreverjen)

Kaj je to zaigrana scena Nika 2, tako kot filmi. Gonite se, to debilom prodajajte te zgodbe.
O spolnih zlorabah mladih studentk umetnic na radijatorih in drogi ze kaj vec znanega??

Hrib (nepreverjen)

Pravilno tudi on in njegova banda so napadali lasten narod z vodnim topom in solzivcem.

gru (nepreverjen)

Ampak njim, tem "agresorjem" je bilo vse dovoljeno. Čas in prav je, da tudi sami doživijo kak bumerang. Morda bo JJ, kdaj prejel še Nobelovo nagrado za nemir?!

In reply to by Hrib (nepreverjen)

pil (nepreverjen)

Levaki se pa redno bojijo,ka bi referendum o depolitizaciji RTV uspel.Vseposedi že vidimo letako Golobove Svobode,kjer piše DA,(za politizacijo) in nej PROTI njej.Znajo oni dobro ka brez RTV,nemrejo niti enih volitev dobiti,to je njihovo najmočnejše orožje.

ištenem (nepreverjen)

čudno ka zaj da je svoboda so se začala nasilja javnih oseb.? pred tou vlado pa nasilja do teh nej bilou? pa zaj razumi!

Wolfi (nepreverjen)

Ištenem, vem, vem tebi je to žametno razumit, a nisi si san kriv, narava je narava

In reply to by ištenem (nepreverjen)

Klump+klump (nepreverjen)

Debelo Fukjenšče, ti spadaš v isto skupino gamata, zato zagovarjaš banditovsko nasilje levih.

Mecesnova brezna (nepreverjen)

Najprej diskreditacija, nato likvidacija.

Pizdun golobji (nepreverjen)

Na soočenje v Tarčo si pa nisi upal. Zakaj?

Wolfi (nepreverjen)

Kdo si bo mazal roke tim gnojem????

Ja, DF-Wolfi (nepreverjen)

Nisi san krif, ka te je narava fejst za j., sožalje.

Deep (nepreverjen)

Še ena grimsova pravljica...🤡🤡🤡
Kolikokrat se je pa Breznik lovil po stopnicah pa niti enega članka? 😉😅

gru (nepreverjen)

Trezen?

In reply to by Deep (nepreverjen)

Jenomene (nepreverjen)

Napadli ubogo revico Niko KOvač. Napadli Grimsa, prav mu je. Tako približno izgleda pri nas.

Unless (nepreverjen)

Tej ze na sliki maloumno izgledne…

gru (nepreverjen)

V parlamentu še bolj.

In reply to by Unless (nepreverjen)

PREKLETO MALO VAS JE (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

PREKLETO MALO VAS JE LEVIČARJI, komaj komaj ste prišli, po prevari, v parlament, če se enkrat narod zdigne pa de jemi zadosta, pa pride v Ljubljano, pa ne kolesarit, te vam bo prekleto tesno. IZZIVALI STE VEČ KOT 2 LETI, pa ne z sovražnim govorom ampak grožjami, pa vam ni bilo zadosti, sranje delate še naprej samo ne spizditi ko vas bo ljudstvo v rid nabrsalo. PA JEBEM VAM DESNO PA LEVO POLITIKO, ZADOSTI NAM JE ALOVENCOM.

Meeeeeeee... (nepreverjen)

Za tebe pezde debilno desničarsko, je eden čisto dovolj...

In reply to by PREKLETO MALO VAS JE (nepreverjen)

Srmak v glavi (nepreverjen)

RESNICA BOLI MORAŠ GA REDNO.

Dillinka (nepreverjen)

Udri po njem da se bo kadiloooo z njega. Jeeeee tak je praf, sds - ofka gamad. Pa jajoša namlatete...........banda preklejta.

tuncika

Stranka z največ denarja bi morala za varnost svojih članov poskrbeti, z najmanj dvema poklicnima "body gardoma" saj vedo, da jih namenoma napadajo.

gru (nepreverjen)

"Silovito ga je porinil", padel pa ni?! Zelo stabilen mož, ni kaj.

gru (nepreverjen)

Glede na njegovo obnašanje slabonamerost in nestrpnost, dogodek ni nikakršno presenečenje. Ljudje znajo nagraditi dobro, pa tudi kaznovati slabo. Čim manj takih kot je ta, pa bo svet lepši.

gru (nepreverjen)

No levi in desni, sedaj pa imate vsak svojo "kost za glodanje".

Karl Marx (nepreverjen)

Živel Janša

administrator (nepreverjen)

Rad bi se vclanil v pedojebacko drustvo

Surfeiter (nepreverjen)

Jaz tudi

In reply to by administrator (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

Jaz bi se tudi včlanil v pesojebacko društvo

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Nika-sviinjskoglavaa (nepreverjen)

Jaz se borim
In borila se bom

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice