Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes na novinarski konferenci podal najnovejše podatke o koronavirusu v Sloveniji in Evropi.

»V zadnjih dneh smo sprejeli in napovedali nove ukrepe. Naša ocena je, da zmoremo, saj virus vsi obravnavamo takega, kot je. Številke rastejo in bodo še nekaj časa, zato je prezgodaj za oceno, če so sprejeti ukrepi v zadostni meri prispevali k omejitvi širjenja,« pravi predsednik vlade Janez Janša.

Ukrepi, ki bodo stopili v veljavo v soboto, bodo zaprtje gotinskih obratov in hotelov ter delno odprtje trgovskih centrov. Znotraj trgovskih centrov bodo še zmerom obratovale živilske trgovine, trgovine z gradbenimi in tehničnimi materiali, s hrano za živali in trgovine s kmetijskimi potrebščinami.

Ti ukrepi bodo veljali teden dni. Po tem pa se bo vlada odločila, če bodo ukrepe zmanjšali ali povečali.

Obeta se nam zaprtje gostinskih lokalov, hotelov in posameznih trgovin

»Ukrepi, ki bodo stopili v veljavo v soboto, so zaprtje gostinskih obratov (dovoljena dostava hrane); zaprtje hotelskih kapacitet (izjema poslovne delegacije, športne profesionalne ekipe) in le delno odprtje trgovskih centrov. Naslednji teden bodo zaprti tudi vrtci. Bodo tudi izjeme, kjer starši delajo in ne morejo zagotoviti varstva,« je še povedal Janša.

»Vsi se spomnimo režima, kakršen je bil spomladi in tudi tokrat bodo ukrepi podobni,« je še povedal Janša in dodal, da za nas to ni nič novega, nič neznanega. Izjeme bodo natančno definirane.

Janša poseben apel namenil vzgojiteljicam in županom

»Na tem mestu poziv vzgojiteljicam, da nosijo maske, kot tudi prošnja županom, da po potrebi organizirajo varstvo. Pozivam župane, da sprejemajo ukrepe, ki lahko bolj targetirano zajezijo širitev virusa,« je še pozval predsednik vlade.

»Sledi tudi zaprtje dijaških in študentskih domov, razen izjem, kjer ni drugih možnosti. Javni potniški promet prehaja na načrt B, kar pomeni, da je na voljo tretjina kapacitet,« je še pojasnil Janša.

Predsednik vlade pozval tudi gospodarstvenike – delo naj poteka od doma

Predsednik se je obrnil tudi na gospodarstvenike: »Prošnja gospodarstvenikom, da se organizirajo tako, da delo poteka od doma, drugje, kjer to ni možno - proizvodnja in storitve, naj se striktno upoštevajo vsi preventivni ukrepi.«

Ostaja odprta možnost omejitve gibanja na občine

»Ostaja odprta možnost omejitve gibanja na občine, z enakim režimom in izjemami kot spomladi. O aktiviranju tega ukrepa bomo še odločali glede na številke, ki bodo pokazale na njegovo nujnost v tej fazi,« je še povedal Janša.

Dodal je še, da preverjajo »možnosti masovnega testiranja preko nabave hitrih testov za vse rizične skupine in v roku prihodnjih tednov tudi za celotno prebivalstvo. To je eden od ukrepov, ki ga načrtujejo tudi v drugih državah.«

»V zvezi s testiranjem je problem čakalna doba. Zdravstveni sistem se mora reorganizirat, da bo ta krajša, da bodo prioritetno testirani tisti s simptomi, tisti, ki potrebujejo drugo zdravstveno oskrbo in tisti, ki jih na teh delovnih mestih nujno potrebujemo,« je še povedal.

S spleta

Komentarji (64)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čikapajo (nepreverjen)

Gospa Lejko Zupanc, Bojana Beovič in Aleš Rozman ter ostali epidemiologi ter zdravniki. V šestih mesecih ste zapravili zaupanje ljudi. Vaša krivda pri tem je neizmerna. Bili ste tiho, ko je Janez Janša že prvi teden po prevzemu oblasti delal čistko po NIJZ. Niste se postavili za svoje kolege. Sprejeli ste izpraznjena mesta in položaje. Zamenjal in odstranil je vsaj dvajset vrhunskih strokovnjakov in na njihova mesta pripeljal svoje služabnike, pustil pa je tudi tiste za katere je bil prepričan, da ne bodo ugovarjali. Slepo ste mu sledili. Bili ste tiho, ko je Janez Janša utišal celotno epidemiološko stroko, mikrofon pa predal obramboslovcu, svojemu zvestemu oprodi. Bili ste tiho, ko Janez Janša stopnjeval represijo na področjih, ki kot viri okužb niso bila problematična, toleriral pa dejavnosti, kjer se virus še kako lahko širi. Bili ste tiho, ko je Janez Janša v marcu in aprilu po Bledu, Piranu in Potrorožu, s policijo preganjal peščico Ljubljančanov, komaj dva meseca kasneje pa ljudem plačeval gnetenje po portoroških plažah. Bili ste tiho, ko je Janez Janša v mesecu marcu, aprilu in maju popolnoma izpraznil slovenska mesta, dopustil pa gnetenje delavcev v slovenskih tovarnah. A mislite, da so ljudje neumni. Bili ste tiho, ko je Janez Janša državljane zaprl v svoje majhne občine, komaj mesec kasneje pa iste ljudi nagnetel po toplicah, portotožih in piranih. Bili ste tiho, ko je Janez Janša v juniju, juliju, avgustu in septembru do zadnje postelje napolnil slovenske toplice in obalo, ko je nagnetel množice vaučer turistov v bazene, savne, restavracije in gostišča. Bili ste tiho, ko je Janez Janša za okužbe krivil naše mlade, čeprav so podatki kazali, da so glavni vir okužb delovna mesta in vaučer turizem. Bili ste tiho, ko je Janez Janša uvedel policijsko uro, čeprav niti strokovni en podatek ne govori temu v prid. Bili ste tiho, ko je društvo novinarjev Slovenije od Janše zahtevalo statistične podatke o resničnih virih okužb. Teh podatkov Janša ne da, vi pa ste tiho. Sedaj zahtevate enotnost naroda. A prepozno. Vi ste vašo vlogo odigrali, vaš ugled zapravili. Vaše besede nimajo več nobene teže. Ljudje so postali gluh. Ne ozirajo se več na vas, karkoli rečete. Ne ozirajo se več na Janeza Janšo, karkoli bo rekel. Zlorabil je svoja pooblastila, vi pa ste bili ob tem tiho. Če želite tej državi in tem ljudem dobro, odidite skupaj z Janezom Janšo in naj se na svoja mesta vrnejo tisti ljudje, ki jih je neizprosna čistka zadnjih sedem mesecev odnesla. Za začetek tistih dvajset vodilnih iz starega NIJZ-ja.

pakolp (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ponavljas se. razen pametovati ne znas drugega, javi se kot prostovoljec in pomagaj v. zdravstvu. Vidimo da si poln idej.
kopiraj.prilepi. velika sposobnost.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Neman pojma, meni je doktor pravo ka pač tak je. Sakšo tejlo se drugače odziva in tudi, če nemaš nikših drugih pridruženih bolezni lejko fašeš težko obliko toga virusa. Ge sicer ne pravin ka je tou nikaj nej zato ka je meni nikaj nej bilou, ene lidij rejdno včesne in dosta jih tudi merje kak zdaj vidimo. Samo ges se na svojon primeri pitan kak te tou ka, če je tou tak kužno in prenosljivo, san ges nej nikoga okužo. Niti gda san biu doma na bolniškon so bili moji domači normalno z menov ka vedno prlej pa nišče neje biu pozitiven. Niti nišče od mojih sodelavcov s kerimi san biu sakši den v stiki. Niti domači od sodelavcov niti sodelavci od moje žene in sošolci in učiteli dece nejso bili pozitivni pa kelko san čuo se jih je dosta šlo testejrat gda so čuli ka san ge pozitiven. Zdaj glede na tou ka je zadnjič ova doktorca pravla pri Odmevih ka lejko test pokaže napačno in nej mus ka si okuženi in prenašalec, če si pozitiven na testi, ge celou mislin ka san sploj nej biu okuženi ampak samo netočno pozitiven na testi. Sploj več ne ven ka si naj mislin o ton.

In reply to by pakolp (nepreverjen)

Prekmurec 67 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kak si ti pameten,samo v krivi smeri.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ljudje božji, a ste vsi skupaj znoreli? A boste dovolili to norost, ki jo izvaja Janša? Smo komaj 22. oktobra, Janša pa zapira celo državo. Pred nami je cela jesen, zima in oomlad. V tem času virus ne bo izginil. Še naorej bo tu. A bomo zaprti do 1. maja 2021? Če ne, se bodo okužbe spet takoj povečale. Kam to vodi? Če bomo zaprti do prvega maja bo nastalo 20 milijard evrov primankljaja. Kdo nam bo to povrnil? Seveda nihče. Mi bomo morali znižati svoj življenjski standard za 50 odstotkov. A je Janša znorel? Ta esdeesovski psihopat je celo poletje in jesen polnil hotele, toplice, obalo in okužil kritično maso ljudi, ki so nato okužbe razneski po državi. Drugi velik vir okužb so bile maše, ki jih je Janša prav tako forsiral. Ta človek nas bo uničil, to je jasno. Pet milijard evrov pufa je naredil spomladi, najmanj deset jih bo naredil čez zimo, pa še pet naslednjo pomlad. Skuoaj dvajset milijard za zadnji žebekj v krsto te države. Pa dajte ga že enkrat odstranite z oblasti, opozicija, kdorkoli. Tako ne gre več naprej.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Beast (nepreverjen)

BRAVO. DOBRO NAPISANO.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

. (nepreverjen)

En človek lahko več napravi kot pet neusklajenih glav ki rine vsaka v svojo korito.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Kdo bo kriv ko narod ne bo imel za pod zob?? Kučan, Tito, Šarec?? Ne, ti sladoljedar!!

jiojio (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ti sploh nimas zob, zato ne potrebujes kaj za pod. vsak dober gospodar poskrbi za zivila in zalogo vsaj 6 mesecev. Ce je vam skrajnezem zmanjkalo kaviarja, pa bo res kriza. Drugace pa delas paniko s hrano sredi prekmurja. Ocitno nisi prekmurec, ker nimas pojma koliko hrane imajo doma prekmurci.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Ti si betežen! Pravi človek ne gleda samo na svojo rit!

In reply to by jiojio (nepreverjen)

ItsyaboiStihec (nepreverjen)

Njaj ga, on je klerik..tak ka jansa:))

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Pa če je to normalno... iz te krize bo četrtina prebivalcev prišla lačnih, depresivnih, brezposelnih, psihično uničenih! In edini krivec za to je JJ in njegova vlada! Bog ne daj, da bi v pol leta povečali kapacitete v zdravstvu, delovali proaktivno! Boljše za njih je zapirat narod v domove! Daleč najslabša vlada!

tyyp (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

in ti si med njimi. ce ne sodelujes ko je to potrebno za celoten slovenski narod, potem vsaj ne rusi. Kako podlo je nabiranje politicnih tock sredi epidemije. Bolani um, zastonj vam trud, ne bo vam uspelo, Tihotapljenje ilegalcev in podpiranje kriminalcev.

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Bodi brez skrbi, ne levi ne desni. Bolani um ima edino JJ in njegovi pripadniki! Se zavedaš posledic? Grozljive bodo!! Pa verjamem, da je zdaj v zdravstvu težko! Ampak posledice po.... neizmerljive....

In reply to by tyyp (nepreverjen)

na....sija (nepreverjen)

Noro.kolk bolan moras biti v glavi,da si gres upor proti neki politicni opciji na racun zdravja ljudi???

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Poglej si malo dalje po evropi,ali pa ne vidiš dalje od svojega nosa.

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Top 5 po strogosti v Evropi! Irska, potem pa Slovenija, Češka, Slovaška, pa mogoče Nizozemska in Belgija! Tu se pa konča... in poglej tij, samo to moraš doumeti!

In reply to by Prekmurec 67 (nepreverjen)

meseuvodi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dezurni politkolesarji se nimajo kam doma dat in visijo na netu. :) do devetih se lahko mal politkolesarite po stefana kovaca gor in dol.

nikson (nepreverjen)

sokiran nad vprasanji teh pajacov oz. novinarjev. PM ENEGA PAMETNOGA PITANJA NEJE BILAU!

OCITNO SO MEDIJI PODLEGLI POLITIKI. BV

republik.. (nepreverjen)

nasilni izgredi v ZDA so izginili tisti trenutek.. ko so ankete pokazale, da zaradi njih demokrati izgubljajo podporo

trevb (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tudi pri nas bodo, ko reziser iz globoke drzave ugotovi, da se normalnemu folku obrača želodec ob petkovih "performansih" in provokacijah salonskih revolucionarjev, narkomanov z Metelkove, kvazi nevladnikov & wanabe kulturnikov ter kriminalcev.

In reply to by republik.. (nepreverjen)

meksi- (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hehe, in potem ko in ce se zamenja vlada s skakalci na glavo in komedijanti ter fasisti, poslanci na minimalcu, bo kar naenkrat vse slabo postalo dobro.

In reply to by republik.. (nepreverjen)

Perman (nepreverjen)

Popolno zaprtje? Poskusite donat mg, deluje hitro in učinkovito

suzana.... (nepreverjen)

to iz lastnih izkusenj?

In reply to by Perman (nepreverjen)

teroroa (nepreverjen)

Najgori fašisti su definitivno antife.

Karl Marx (nepreverjen)

Nacifašist nima pojma kako ustaviti epidemijo. Če ta zdrzasti stvir misli, da se virus ustavlja na način s kakršnim futra svoje telebane preko Nove24, se hudo moti. Ta psihopat laže, laže in laže, pa spet laže. Virus pa kar vztraja. Vsi smo že v kleteh, zunaj skorajda ni žive duše, okužbe pa kar rastejo. Z lažmi se virusa pač ne da odpraviti. Resnica pa je, da so glavni viri okužb bili trije: 1. Vaučer tufizem. 2. Maše. 3. Delovna mesta. A tega vam smotani in drogirani mediji ne bodo povedali.

erdf (nepreverjen)

ti vedno vice pises. a si razmislja da bi to zdruzil v knjigo?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Perman (nepreverjen)

Ne po radju sem bral

Sifilis (nepreverjen)

Rad imam želve

Sobočanec123 (nepreverjen)

Nesmiselni ukrep, muzeji, galerije in druge turistične dejavnosti pa ostanejo odprte.

Fujd (nepreverjen)

Ljubitelji Janše on de Slovenijo celo zapravi ka te bar videli

bujd (nepreverjen)

zelo tezko, zelo tezko, zapravis nekaj kar je ze pokradeno in zapravljeno bilo.

In reply to by Fujd (nepreverjen)

gujdek (nepreverjen)

Idi se priklopi na NORO24.

In reply to by bujd (nepreverjen)

Jkfft (nepreverjen)

Samo srate znate tej politeke so najbole čedni keri so v živote nej mrdnole pa nej firme mele ka mislijo ka pejnaze na drejvi rastejo pijzda njin materna nesposobna gnijla!

če ge va ra (nepreverjen)

Neman pojma, meni je doktor pravo ka pač tak je. Sakšo tejlo se drugače odziva in tudi, če nemaš nikših drugih pridruženih bolezni lejko fašeš težko obliko toga virusa. Ge sicer ne pravin ka je tou nikaj nej zato ka je meni nikaj nej bilou, ene lidij rejdno včesne in dosta jih tudi merje kak zdaj vidimo. Samo ges se na svojon primeri pitan kak te tou ka, če je tou tak kužno in prenosljivo, san ges nej nikoga okužo. Niti gda san biu doma na bolniškon so bili moji domači normalno z menov ka vedno prlej pa nišče neje biu pozitiven. Niti nišče od mojih sodelavcov s kerimi san biu sakši den v stiki. Niti domači od sodelavcov niti sodelavci od moje žene in sošolci in učiteli dece nejso bili pozitivni pa kelko san čuo se jih je dosta šlo testejrat gda so čuli ka san ge pozitiven. Zdaj glede na tou ka je zadnjič ova doktorca pravla pri Odmevih ka lejko test pokaže napačno in nej mus ka si okuženi in prenašalec, če si pozitiven na testi, ge celou mislin ka san sploj nej biu okuženi ampak samo netočno pozitiven na testi. Sploj več ne ven ka si naj mislin o ton.

2

Cel čas dodajajo ukrepe, na koncu pa bodo itak naredili to kar bi mogli že pred mescem dni - lockdown, zaprtje samo trgovskih centrov in vrtcev ne bo pripomoglo k zmanjševanju pozitivnih testov...

Čudo (nepreverjen)

Bedna je ta komentatorska polpismena konjenica s Trstenjakove. Ta razmah epidemije je tudi rezultat njihovega hvaljenja napačnih ukrepov.

Kageste orginal (nepreverjen)

Najlepše mi je, kda ne čitan komentarov na sobotainfo. Neverjetno kelko lejvih opranoglavih imbecilov je tü gor.

Bonge (nepreverjen)

Ge man občutek ka sta eden ali pa dva , pa pod različnimi nikami pijšeta. Ne bi bil presenečene če je nej kakše plačane z tega portala.

In reply to by Kageste orginal (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Mura pakivaj kufre domov ! Črni vas motajo kak malo deco !!!
Zdaj se vidi, ka pri Muri lahko igra kdor koli, potem koristite domači kader Pomurja in tej drage tujce terajte ali pa pripelajte vasj 3 črne ka do bežali.
Kouter, če te bo Kek še kdaj klical v reprezentanco se opraviči, ka nemreš, žalostno tvoje igranje

nab.0 (nepreverjen)

Da je potreben lockdown, je moje osebno mnenje.
Tomaž Gantar, Desus, minister za zdravje, na vladni konferenci za novinarje o možnosti skorajšnje popolne zaustavitve javnega življenja (lockdown).
Ko boste skrajnezi v vladi skupaj z Deusu pomnite. Ce so nasi, je vse slabo, spet dobro.

fallen (nepreverjen)

ma nej že spet zapirat na občine.

afalell (nepreverjen)

sploh v tisto obcino od Mase Kociper iz SAB kjer je obcina velika le 7m2. ubogi obcani Odranec in ubogi volivci te poslanke.

In reply to by fallen (nepreverjen)

anti... (nepreverjen)

Najbolj grozno je to, da še vedno nekje 90% prebivalcev Evrope živi, ne bom rekel normalno, ampak dokaj normalno in človeku dostojno življenje! Ostalih 10% vključno z nami pa bomo v soboto spet dejansko omejeni in zaprti kot psi!!! Poglejte samo nam najbližje države, Avstrija, Hrvaška, Madžarska, trenutno je kvaliteta življenja pri njih neprimerno boljša! Pa so tudi na oblasti več ali manj desničarji! Ampak JJ more kazat mišice, utrjuje kult vodje, je pa to definitivno zadnjič! Po krizi gre na smetišče zgodovine kot daleč najslabši vodja v Evropi v času koronakrize!!!

ItsyaboiStihec (nepreverjen)

Narod trpi, je v straji, ka ne vej kak do prenesli najvecji krizo v svojon zivoti, ne vejo ka de z sluzbami, zivoton na splosno...a fasist jansa, ka se je se nej dugo nazaj hvalo, kak smo 10 miliard dobili (laz, itak), nej dal evra za nove postele, cegli je celi svet znal kak de jeseni/zimi (sploj zaradi bonov). Namesto, ka bi se posvetil 100% resevanje krize, drzavni izdajalec numero 1 z drasticnimi sprembami spreminja slovenski demokraticen sistem v totalitaren sisem po sistemi partije in orbana/erdogana. Jebem vam mater glupi narod!

Kbgx (nepreverjen)

Tako povej njin pijzda njin materna

In reply to by ItsyaboiStihec (nepreverjen)

sobočanec123 (nepreverjen)

Brez zamere, ampak postelj je zadosti. Problem je v pomanjaknju kadra, predvsem zdravnikov in sester. Isti problem je v vseh državah v Evropi. Na žalost je to posledica dejstva da se od nastanka Slovenije do danes praktično ni vlagalo v zdravstveni sistem.

In reply to by ItsyaboiStihec (nepreverjen)

ItsyaboiStihec (nepreverjen)

Ja, zatau pa zupani ponujajo telovadnice z viskimi stropi pa gospodarsko razstavisce.

Seveda, problem podhranjanja javnoha zdravsta je nej slovenski, je globalen, ker je posledica globalne nadvlade neoliberalizma im tezenj privatizacije vsega druzbeno nujnoga in koristnoga.

Ampak o ton je nej zdaj guc, gucin za obdobje od marca do zdaj. Seveda je kadrovska podhranjost na isti listi.

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

gujdek (nepreverjen)

Samo ne ponavlaj te fraze. Eni mamo spomin šteri ide bar 20 lejt nazaj pa ka te malo spoumnen. Pred par lejti je bilo govora, ka bi uvozili doktore s Slovaške in bivše juge. Što je bil najbole prouti? Doktorska zbornica, ka prej nevejo jezika pa tisoč in en izgovor. Ka je Kuštrinovi bandi odgovarjalo, ka šteple nadvre pa še boukše, popoldevi tira privatno prakso, operejra pa v bolnici. In drujgo v toj državi obstaja mantra o prevelikon zaposlovanji in prevelkij plačaj v javnon sektori. Ka je medicinskih sester premalo pa ka so slabo plačane znajo že vrabčki koli soboške bolnice. Ergo, zdaj pa smo se spomnili ka nega zdravstvenoga osebja. Neje malo prekesno?

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

Pol28 (nepreverjen)

Pijzde ene keri podržavate Janšo pa vrvlete tou sranje.

če ge va ra (nepreverjen)

Hehehehe, kaj sem danes slišal od srednješolcev. Rekli so HVALA Janez, da si nredil policijsko uro. Itak, da vsak vikend žuramo in niti slučajno, da se kaj spremeni.
Ampak po navadi so se dobili med 21. in 22. uro. Potem so nekej okrog 3. zjutraj prišle mame ali kak ata po njih.
Sedaj, ko so jim zaprli lokale so se seveda preselili k enemu od sošolcev. In spet bi bilo časovno približno enako.
In prišla je policijska ura.
No, sedaj se pa najdejo že malo po 20. uri, da se mame lahko še pripeljajo do 21. domov in jih gredo iskat po 6. uri zjutraj.
Tako jim je Vlada in Janez omogočil, da lahko žurajo namesto prejšnjih 4 ur sedaj skoraj 10 ur, ker ne morejo prej domov.
In so rekli. BRAVO Janša !!! Ti si car !!!! Naj policijska ura ostane. da ga lahko žuramo do jutra !!!!!!
In sem si rekel: "Seveda, vsaka stvar je za nekaj dobra" !

helmut (nepreverjen)

življenje več nema smisla ... tak dale to enostavno več nemre iti

če ge va ra (nepreverjen)

Seveda ima smisel. Sedaj ga bomo žurali doma na polno.
Pa še ceneje je.
Bodo pa na žalost tenko piskali gostinci in marsikateri bo žalostno propadel. Škoda.

In reply to by helmut (nepreverjen)

Marjetaa (nepreverjen)

Nej samo jamrate, vašs dužnost je upor. Ta vlada se more pobrati, tej njegove fasiste pa prepovedate.

če ge va ra (nepreverjen)

Še malo Marjetaa. Počasi bo ljudem prekipelo. In potem se ne bo v LJ kolesarilo. Bo bistveno drugače zgledalo !!!!!!
Se spomniš kako so v MB začeli, ko so odstavljali Kanglerja ? Parola je bila " GOTOF SI " .
In je padel župan, kar se je do takrat zdelo nemogče.
Mariborčani so pokazali, da imajo JAJCA !!!
In ta župan, ki je takrat res postal "gotof" je danes desna roka Hojsa, ki drugo ne ve, kot groziti ljudem z represijo.
Tudi dva dni nazaj je bil prvi upor proti policisjki uri v mestu ob Dravi. V mestu najstarešje trte na svetu.
To so potomci generala Maistra !!!!
Za vse, ki ne vedo ali so pozabili, si naj preberejo, kaj se je konec maja 1991 dogajalo v Pekrah v Mariboru.
Občani, prebivalci Maribora so se postavili po robu JLA. Takrat se je tudi zgodila prva žrtev osamosvoitvene vojne.
Mariborčani se ne dajo in tudi sedaj se ne bodo !
Prepričan sem, da se bo vse, kar se bo začelo dogajati v Sloveniji začelo v Mariboru !

In reply to by Marjetaa (nepreverjen)

alastaire (nepreverjen)

Pozabi prijatelj, toga več neboš doživo. Od marca so politiki s pomočjo medijov totalno prestrašili ljudi in jin zaprali možgane, zato pa lejko politika zdaj dela ka ščej, brez bojazni ka bi se kdor koli uprl. V bistvi je pa strah tisti ka je našo državo pripelo na rob propada, nej pa Janša. Janša samo dobro izkorišča tej strah. Ljudje smo si pa čista sami krivi ka nas tak vozijo. Večina slovencov zdaj dejansko vrvle ka do, če se okužijo mrli oni ali nešče od njihovih. In to je najbole žalostno.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

alastaire (nepreverjen)

In ka zaj? Ful vas tu gor sere, v resnici pa nete nič napravili. Od sobote dale te vsi Janšo bougali kak ste ga do zdaj ob sakon blesavon ukrepi. Gda se pa demonstracije organizejrajo pa nas pride 10-20, ostali se pa iz nas norca delate. Čista prav van je ka vas tej degenerik Janša tak doj zapejra pa vas jebe v glavo. Čista prav van je!

ItsyaboiStihec (nepreverjen)

Guci za sebe

In reply to by alastaire (nepreverjen)

đoklave (nepreverjen)

Znate ka je krivo za tou širjenje toga virusa? Maske! Samo in edino maske. Celi čas nan gučijo ka moremo maske nositi ka mo varni pred viruson in ljudje zda mislijo ka lejko seposejdi odijo in se družijo, če majo maske gor. V bistvi pa maske nikoga pred nikin ne ščitijo in samo davlejo lažnen občutek varnosti. Lidje gda dajo maske gor se sprostijo in mislijo ka so zdaj varni, v bistvi pa 99,99% lidij nepravilno uporablja maske in s ten ka jih primajo, ne menjavajo, ne perejo, z njimi širijo virus keri se nabejra v teh maskah. Prlej kak mi zdaj 100000000 minusiv vržete malo razmislite o ton ka san napiso. Vrvlen ka ste nej vsi totalno zabiti ka bi toga nej razmili.

sobočanec123 (nepreverjen)

Se strinjam 100%. Službeno nosim kirurško masko že 6 mesecev po 8 ur na dan in lahko potrdim, da vsaj 1/3 strank ne zna oz. noče pravilno uporabljati zaščitne maske. Kirurška maska je lahko na obrazu max. 2-3 ure oz. še manj če se preveč navlaži od dihanja in jo je potrebno zavreči. Dotikati se je tako ali tako ne smemo. Bombažne maske prav tako ne smejo biti v rabi več kot 2-3 ure, ko jih je potrebno oprati na 60'C. Polovica ljudi še vedno rine maske pod nos in s tem popolnoma izniči njihov učinek. Da ne govorim o ljudeh, ki izzivajo s tem, da si rinejo dol masko v zaprtemu prostoru in izzivajo. Prav tako si več kot polovica ljudi ne razkuži roke, ko vstopijo v poslovne prostore kjer delam. Ljudje še vedno niso sposobni izvajati minimalnih higienskih standardov in zdaj smo tam kjer smo.

In reply to by đoklave (nepreverjen)

Pol28 (nepreverjen)

Pijzde ene keri podržavate Janšo pa vrvlete tou sranje.

Maiki (nepreverjen)

Dokec do fabrike na miru pustili jim ne verjamem, ka te oni mislijo da bodo delodajalci in njihove oprode varnostni inzenirji izlocali kljucne delavce samo zaradi blagih simptomov????

Jjansamojidol (nepreverjen)

#WhereIsNenad?

gost4321 (nepreverjen)

Glih premišljujem... Zakaj rabimo omejevanje ljudi, če pa vsi moramo imeti maske? Torej maske niso dovolj?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice