Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 29. septembra, opravili 5753 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1028 novih okužb, gre za 17,9-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.269 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6408 PCR testiranjih potrdili 1339 novih okužb. Šlo je za 20,9-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 12.814 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 420 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 420 covidnih bolnikov, od tega je 113 pacientov na intenzivni negi

V Sloveniji smo včeraj zabeležili pet novih smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4561 oseb.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čkalja (nepreverjen)

Prosim avtorje članka, da ne pišejo "okuženi" temveč pozitivni na testu. Razlika je namreč velika. Vprašajte zdravnike.

Vestni_opazovalec

Po moje pravilno razmišljanje. Slediti bi morala še eventualna statistika tistih, ki iz okuženosti razvijejo bolezen, ker to bi bil relevanten podatek, kar bi se dalo uvideti iz evidenc družinskih zdravnikov, ki morajo obravnavati svoje paciente. Temu lahko sledi evidenca tistih, ki so morali v bolnišnice (napotitev). In kot pravijo v AT, štejemo samo tiste, ki se znajdejo v posteljah v bolnišnici in to je potem %, ki predstavlja realno situacijo bolezni. Sledi pa še zavajanje s strani stroke in medijev glede cifre umrlih "s covid-om" - realno, po obdukcijah bi bilo "zaradi covid-a" le teh manj, ampak potem se ne bi mogli izvajati krizni ukrepi, ki temeljijo na paniki; in dosti umrlih ne bi bilo v teh statistikah; skoraj bi si upal trditi, da se tudi tu ne bi bistveno zmotil.

In reply to by Čkalja (nepreverjen)

aasd (nepreverjen)

Obdukcij nišče ne dela, so pa obvezne za nalezljive bolezni. Po ton so vse covid19 smrti vprašljive.

In reply to by Vestni_opazovalec

Fhhbbh (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA ČLOVEŠTVA! NOBENE NEVARNOSTI NI IN JE NI BILO KER JE VSE IZMIŠLJENO RAZEN SMRTONOSTNIH CEPIV IN MASK!

-brez komentarja (nepreverjen)

Ja, meni tudi nekaj nejde in nejde v glavo:
- nas je polovico manj, kak Hrvatov, imamo pa ISTO število okuženih skoro vsaki dan;
kak je to možno????
pa znamo, ka je hrvatija inkubator za korono vsako leto od maja do septembra
(čeravno na Jadranu poleti virus tudi odide na dopust in majo okužbe samo v Slavoniji).

kropec (nepreverjen)

Na Hrvaškon so že skoraj "priznali" ka več ne ločijo med korono in gripo. Pomali več niti podkupljeni doktori in "strokovne" skupine toga nedo mogle skrivati nigi drugje po svejti. Tisti dokotori ka so že na začetki gučali ka je korona samo malo drugačna gripa, oziroma to sploh neje nekši novi korona virus, so bili diskreditejrani ali celo zamenjani v kolikor so bili na pomembnih mestih za komunikacijo z ljudstvon. Dejansko de tak, ka de pomali prišlo do toga ka de korona označena za samo en malo močnejši prehlad. Me zanima kak do te osramočeni odli okoli vsi tisti doktori keri že dvej leti tirajo histerijo in manipulejrajo z informacija, ka ne gučin o prirejanji podatkov. Tej lidje do še dale po bolnicah delali in me resno zanima kak do lejko svojin pacijenton v oči gledali in što de jin sploj še vrvo. Glede politikov pa nebi, ka to so itak pokvarjena govna in njim je vseeno ka si što misli o njih.

In reply to by -brez komentarja (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

S cepljenjem smo svoje telo dali na razpolago Svetovni vladi, da v našem organizmu napravi določene prezidave. Kakšne še ne vemo, saj ne poznamo genskega navodila. To je tako kot da bi v svojo hišo spustil nekega gradbenika z nekim načrtom, ki ga meni kot lastniku stavbe noče pokazati. Da mi neko pismo v katerem oblast z grožnjo kazni zahteva, da zidarja ne oviram pri njegovem delu. Brez tega posega se mi bo hiša podrla.

Se vam ne zdi, da sem malo čez les če to dovolim. Dovolimo pa vbrizgavanje genetskega načrta za izdelavo Spike proteina. Kaj lejko pričakujemo v prihodnje?. Da vlada pošlje kakšnoga vcepljenoga s pismom, ka ma pravico sexati z mojo ženo?

8ioo (nepreverjen)

Znanstvenik Štrancar: Kovid je nastal v laboratoriju!
In zato lahko sklepamo so imeli ze takoj pripravljeno cepivo.

DSdwdw32 (nepreverjen)

Ni bila samo Katja. UMRLA JE TUDI NOSEČNICA, KI SO JO CEPILI TIK PRED PORODOM. 4 OTROCI SO OSTALI BREZ MAMICE. BILA JE TUJKA. MEDIJI MOLČIJO!

-brez komentarja (nepreverjen)

Dosta, dosta je smrti po cepljenju, samo vse se dobro skriva.
Ne razmin pa svojcev, ka ne pridejo z zgodbami na plano.

In reply to by DSdwdw32 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

V tujini so svojci prejemali visoke zneske za priznanje, da, se ne dela obdukcija in se prizna smrt zaradi covid-a, v tujini pa pogrebni stroški sežejo do 5.000 USD.

In reply to by -brez komentarja (nepreverjen)

Starejše novice