Pomurska policistka se je s sodelavcem pravočasno odzvala in občanu s pomočjo reševalne službe rešila življenje.

Predvčerajšnjim je imel starejši moški v Ljubljani precej sreče. Ta se je namreč zgrudil v stanovanju, nekaj trenutkov kasneje pa sta mu na pomoč priskočila policista Postaje prometne policije.

Petra Tkalec iz Velike Polane, sicer zaposlena na Postaji prometne policije v Ljubljani, je v ponedeljek s svojim kolegom opravljala vsakdanje naloge s področja prometne varnosti. V nekem trenutku je, kot so sporočili iz PU Ljubljana, do obeh nemudoma prihitel občan. Ta je hitel razlagati, da se je njegov stric zgrudil v stanovanju in nujno potrebuje pomoč.

Policista nista oklevala, zato sta se podala v večstanovanjski objekt na Podutiški cesti v Ljubljani. Tam sta našla moška v slabem zdravstvenem stanju, v tem času pa je bila o primeru obveščena tudi nujna medicinska pomoč reševalne postaje Ljubljana. Ta je na kraj prišla le nekaj trenutkov za policistoma, slednja sta nato stekla še po defibrilator.

Policista sta tako ekipi z Reševalne postaje Ljubljana z masažo srca pomagala pri oživljanju občana in to se je izkazalo za odločilno. Moški je namreč zaradi hitrega posredovanja tako policistov, kot reševalcev, preživel srčni napad. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
... in kaj počne (nepreverjen)
realnpoo (nepreverjen)

ojoj kaksna propaganda je zadnje case v prid policajem in gasilcom...
V drugih branzah nega uspesnih lidi, naprimer doktori???

Frančišek (nepreverjen)

Bravo

Starejše novice