Želite pomagati sočloveku v stiski? Zaupni telefon k usposabljanju vabi prostovoljce.

Društvo Zaupni telefon Samarijan že od leta 1996 izvaja program zaupni telefon za klic v duševni stiski in ima status humanitarne in prostovoljske organizacije ter status delovanja v javnem interesu na področju socialnega varstva.

Posameznik, ki se znajde v stiski, lahko pokliče na brezplačno telefonsko številko 116 123 in to kadarkoli; 24 ur na dan in 365 dni v letu. Zanj sta za pogovor odprti dve telefonski liniji. Pogovor, katerega cilj je razbremenitev za klicalca, vodi usposobljen prostovoljec, ki se nenehno izobražuje in izpopolnjuje. Svoje delo opravlja popolnoma brezplačno in brez povračil. 

Odprto povabilo za usposabljanje novih prostovoljcev

Kot so zapisali v društvu, imajo trenutno 222 aktivnih prostovoljcev, ki program izvajajo na sedmih lokacijah po Sloveniji. Samo v preteklem letu so s posamezniki v stiski opravili 23.135 pogovorov, v skupni dolžini več kot 8.676 ur. 

Zaradi zahtevnosti dela je fluktuacija prostovoljcev visoka, zato je potreba po usposabljanju novih stalno prisotna. V Mariboru bo jeseni zato potekalo usposabljanje za nove prostovoljce, ki želijo del svojega prostega časa nameniti posameznikom v stiski.

Usposabljanje za delo na telefonu za klic v duševni stiski, se bo začelo v soboto, 19. oktobra letos in bo trajalo šest zaporednih sobot med 9. in 14. uro.

Usposabljanje  bo sicer potekalo v Mariboru, vendar bo samo delo nato moč opravljati v Mariboru, na Ptuju ali v Murski Soboti.

K sodelovanju vabijo vse, ki v sebi gojijo občutek za sočloveka, so empatični in pripravljeni delo opravljati prostovoljno. Prijave zbirajo do 30. septembra 2019 na elektronskem naslovu [email protected] oziroma na telefonski številki 02 3200 462 ali 041 928 470.

Več o pogojih lahko sicer izveste tukaj.
 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice