*Fotografija je simbolična
V reviziji je Dars izločil italijanski I.CO.P. skupaj z družbami CVP, Nivo Eko in Prohaus iz igre za prva dela na severnem delu tretje razvojne osi, za možnost prvih del na južnem delu pa je bil izločen turški Cengiz.

Zahtevek za revizijo pri prvih delih na severnem delu tretje razvojne osi je podala družba Kolektor CPG, novomeški CGP pa je podal zahtevek, na podlagi katerega je bil izločen iz igre turški Cengiz za dela na južnem delu tretje razvoje osi. 
 

Tretja razvojna os predstavlja prometno povezavo, ki bo v prihodnosti potekala od severne proti jugovzhodni Sloveniji (od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško). Del povezave sta tudi novi državni cesti od avtoceste A2 pri Novem mestu do priključka Maline ter od priključka Šentrupert na avtocesti A1 do priključka Slovenj Gradec jug, so zapisali na Darsu. 

Dars je sicer za prva dela pri izbiri izvajalca del na lokaciji Gaberke na odseku Velenje-Slovenj Gradec prejel tri zahtevke za revizijo, za dela na odseku Novo mesto-Osredek pa štiri, še poroča STA.

Manj konkurence za Pomgrad pri potegovanju za posel

Murskosoboško gradbeno podjetje Pomgrad tako ostaja v igri za prva dela na severnem delu tretje razvojne osi na lokaciji priključka Gaberke na odseku hitre ceste od priključka Velenje-jug do priključka Slovenj Gradec in v igri za posel pri prvem ter drugem sklopu del pri Novem mestu.

Poleg Pomgrada za prva dela na severnem delu tretje razvojne osi ostajajo Gorenjska gradbena družba ter skupna ponudba Kolektorja CPG, novomeškega CGP in VOC Celje. Za prvi sklop del pri Novem mestu so v igri še naprej CGP, Kolektor Koling in Kolektor CGP, za drugi sklop del pa isti gradbinci, razen Kolektorja Koling. 

Kot je v odločbah navedel Dars, je za prva dela na severnem delu tretje razvojne osi prejel zahtevek za revizijo Kolektorja CPG, za prva dela na južnem delu tretje razvojne osi pa zahtevek družbe CGP. V ponovnem pregledu tako skupne ponudbe I.CO.P, CVP, Nivo Eko in Prohaus kot ponudbe Cengiza je ugotovil, da v obeh primerih garancija za resnost ponudbe ni bila podana po vzorcu, ki ga je zahteval posamezen razpis, poročajo na STA.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hrhrhrh (nepreverjen)

Ja vejpa rejsan mamo v sloveniji zadosta gradbenih podjetij ka nan nedo infrastrukture turke zijdale.

Ne laži (nepreverjen)

Zakoj pa nej Turki, či so pa dosta falejši, kvaliteta je pa itak nej sporna.

In reply to by hrhrhrh (nepreverjen)

Gost4523 (nepreverjen)

Te pa bau, 4. Os prle kak pomgrad konča.

Flo (nepreverjen)

Prle de peta gotova, kak boš ti čeden grato.

In reply to by Gost4523 (nepreverjen)

mafija.. (nepreverjen)

provizja se deli?

Starejše novice