Policisti udeležence prometa opozarjajo, da je zaradi informativnih dni pričakovati gnečo v prometu.

Slovenska mladina bo jutri in v soboto pridno zbirala podatke o različnih izobraževalnih poteh in razmišljala o svoji prihodnosti, na srednjih šolah in fakultetah po državi bodo namreč potekali informativni dnevi.

V neposredni bližini šol in njihovi okolici bo zato povečan promet, možna je tudi večja gneča na cestah. Policisti voznikom svetujejo, da se na pot odpravijo pravočasno, prilagodijo hitrost razmeram na cesti in dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise ter vozijo strpno.

»Poleg gneče na cestah je v okolici šol pričakovati tudi več osnovnošolcev in dijakov, zato vse voznike pozivamo, naj vozijo previdno in tako poskrbijo za varnost pešcev. Pešce pa naj spomnimo, da lahko za svojo varnost največ naredijo sami,« so zapisali v Slovenski policiji.

Informativni dnevi tudi v policiji

Sicer pa spomnimo, da k obisku v okviru informativnih dni vabijo tudi sami možje v modrem. Po predstavitvi poklica in aktualnega razpisa za vpis v Višjo policijsko šolo bodo mlade obiskovalce popeljali po točkah, kjer bodo predstavljali posamezne službe, da dobijo občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in s kakšno opremo razpolagajo. Več o tem lahko izveste tukaj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Že nekaj desettisoč dijakov lahko povzroči izredno stanje.

Starejše novice