Na zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni je po novem oranžna vsa Slovenija.

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni je danes objavil nov epidemiološki zemljevid Evrope, na katerem je po novem cela Slovenija obarvana oranžno.

Tudi v delu Hrvaške se epidemiološke razmere slabšajo, saj je po novem oranžen tudi severni del države.

Prejšnji teden je bil oranžen le zahodni del Slovenije, sedaj pa se je tako obarval še ostali del države.

Večina Evrope oranžna

Na Hrvaškem ostaja obala oranžna, temu se je pridružil tudi severni del države. Velik del srednje Evrope je sicer po novem oranžen, zahod pa rdeč, ponekod temno rdeč. Rdeči so še Grčija, Bolgarija in deli severne Evrope. Zelene medtem ostajajo Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska in Romunija.

V oranžno kategorijo območje uvrstijo, ko je 14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev nižja od 50 in je delež pozitivnih testov višji od štirih odstotkov ali ko je incidenca med 50 in 75 in delež pozitivnih testov višji od enega odstotka oziroma ko je incidenca med 75 in 200, delež pozitivnih testov pa nižji od štirih odstotkov.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gvani61 (nepreverjen)

Daj enjajte že lagati inauk pa ustrahovati z lažnimi novicami retardi lažnivi podkupleni!

ffran

oranžna vsa Slovenija, kakšna oranžna, porjavela od poletnega poležavanja na soncu !!

In reply to by Gvani61 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dajte prenehajte lagati! Ne obstaja zanesljivi test, ka biločo med soji kovida. Tak je ta delta samo laž in manipulacija.

Malar bojan (nepreverjen)

Pa koga to se sploh briga 🤮🤮🤮

someone1 (nepreverjen)

Anticepilci HVALA za oranžno fazo!

Gost5 (nepreverjen)

Za oranžno fazo so krvi cepljeni ker na veliko hodijo po tujini (glavno da je morje) in uvažajo virus. Cepljeni še bolj širijo virus kot necepljeni, samo v tej blaznosti, ki trenutno vlada, se cepljenim ni potrebno testirati, se pa tudi to že spreminja. Necepljeni se pa mora za vsak vrag testirati in če že kateri dobi virus mu to tudi najdejo.

Pa še ena resnica, ki boli, večina ljudi se je cepila zaradi tega da lahko gre na morje, torej skrajno sebičen pristop, ki nima nobene veze z skrbjo za sočloveka. Tole sranje o odgovornosti je tako ali tako samo natolčevanje in provociranje.

Torej cepljeni in necepljeni, enkrat se že pomirite, vsi smo v enakem čolnu in prej ali slej bodo pravila za vse enaka saj cepiva ne zagotavljajo to kaj obljubljajo in v veliko državah so to tudi že ugotovili.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

kiri, mozgani kisajo?! vsaki 3 clanek korona!
Zaleti se nekam s tem tvojim mopedom!

Starejše novice