Na Petrolovih servisih je zanimanje za konopljo nadpovprečno

Vse bolj odmeva novica, da lahko na nekaterih Petrolovih črpalkah, kupite konopljo. Točneje konopljin čaj, ki je legalen, saj nima stranskih učinkov.

Čaj za 5 evrov

Z testno prodajo so poskusili na desetih črpalkah, a je zanimanje tolikšno, da bodo konopljo v ponudbo vključili tudi na drugih servisih. Gre za konopljine vršičke švedskega podjetja Vutra Lemon skunk, njegova cena pa je skoraj 10 evrov in ker na 2 decilitra vode svetujejo uporabo enega grama vršičkov, boste za skodelico tega čaja odšteli 5 evrov.

Strah pred psihoaktivnimi učinki je odveč, saj vsebuje manj kot 0,2 odstotka THC-ja, ki je tudi najvišja z zakonom določena meja za prodajo kanabisa. Vsebnost CBD pa ne presega 10 odstotkov. Pa vendar je lahko urinski test pozitiven, je za Žurnal24 pojasnila Sanja Stepić, strokovnjakinja s področja kanabinoidov. 

Mejno pozitiven urinski test
 

"Gre za urinski test, ki bi lahko bil mejno pozitiven, krvni test pa tega ne bo pokazal, saj je koncentacija THC v krvi v teh primerih prenizka".

Izdelek ni predviden za kajenja, pri Petrolu o učinkih kajenja Vutre Lemon skunka niti nimajo podatkov.

"Produkt so lansirali kot čaj, čeprav gre najverjetneje za tako imenovani legal weed, torej konopljo z nizko vsebnostjo THC in višjo vsebnostjo CBD, ki se kadi," pravi Stepićeva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice