Devetošolci bodo šli kljub drugačnim pobudam ponovno v šolo v ponedeljek, potrjuje vladni govorec Jelko Kacin.

Za ponedeljek je napovedal analizo prvega tedna zagona vrtcev in šol, ki jo bo podal direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj. Glede na ugodno epidemiološko oceno je Jelko Kacin nakazal možnost, da bi se v šolo vrnili tudi ostali učenci. Po njegovih besedah obstaja precejšnje pričakovanje, da se v šolo vrnejo tudi učenci 2. in 3. triade.

»V kolikor bi prišlo do dogovora, pri katerem Nacionalni inštitut za javno zdravje zelo neposredno sodeluje, pa načrtujemo nekje sredi tedna tudi navzočnost ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec na novinarski konferenci,« je povedal Kacin, vendar pričakuje, da bo kaj več znanega tudi že v ponedeljek.

Kot je v izjavi za javnost glede morebitnega nadaljnjega odpiranja šol povedal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek, bo o tem odločila delovna skupina na ministrstvu za izobraževanje. Po njegovih besedah je šole treba odpreti v skladu z možnostmi. V primeru zmanjšanja razredov namreč šole postanejo premajhne, v primeru povečanja razredov pa bi bilo treba sprejeti določene ukrepe.

Ali se bodo s 1. junijem odprle šole za vse učence, je po Krekovih besedah odvisno od epidemiološkega stanja in tudi vseh učiteljev, ki so prek svojih predstavnikov vključeni v to skupino. Nacionalni inštitut za javno zdravje skupaj z ministrstvom in zavodom za šolstvo pripravlja tudi rešitve glede otrok s posebnimi potrebami, kaj več pa naj bi v ponedeljek povedal Logaj.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ewrwerwer (nepreverjen)

Zakoj zaj delajo naure delavce na šaule pa ravnatele pa deco ka morejo se držate xyz na kubik različnih pravil. Če so od marca doma pa je zdaj zagen keden maja, te še zagen mejsec dni, kda je itak večijnoma samo zajebancija pa ekskurzije pa tak na raji brez veze ite v šaulo..

joj. (nepreverjen)

zaj je v razredi 35 stopinj, ka so strokovnjaki nej sposobni napraviti objekt kak bi mogo biti, edino pred volitvami so močni. Kak de 30 dece v razredi sedelo. ocene tak majo, samo do norije delali. eni starši nemrejo ladati z deco, pa bi se jih radi rešili doma.

BUTALCI SLOVENSKI (nepreverjen)

KAJ KMALU BODO POČITNICE NE PA ŠOLA - BUTALCI. SEPTEMBRA PA 2 RUNDA VIRUSA ZARADI NESTRPNEŽEV.

KOLESARSKI TEČAJ (nepreverjen)

Hitro organizirajte kolesarski tečaj, ker večina levičarjev in ta rdečih se ne zna voziti s kolesom.14 dni nazaj sem opazoval eno tovarišico, ki je celo življenje zaposlena (samo zaposlena ne da bi delala kaj) na občini Sobota, kako se uči po dvorišču svoje hiše voziti kolo, in vidi vraga včeraj v petek je v prvem planu, na fotografijah,, kako se vozi s kolesom okrog spomenika zmage Rusov v MS. PRI NJENI VOŽNJI IN ZRAVEN JE ŠE 5 SOMIŠLJENIKOV, TUDI TOVARIŠ ROUS, ONI VSI DELAJO PROMETNI PREKRŠEK, KER SE VOZIJO PO POVRŠINI, KI JE NAMENJENA SAMO PEŠCEM, POLICIJA OD DALEČ GLEDA NE UKREPA PA JEBENTI V KAKI DRŽAVI MI TO ŽIVIMO ???? SRAMOTA

če ge va ra (nepreverjen)

Kaj si pa ti sploh želel povedati? Tudi kolesarji imajo pravico, da povedo oziroma izrazijo svoje mnenje.
Še veliko, veliko več ljudi je, ki se ne strinjajo s to vlado. Eni pač gredo na bicikle eni pa ne.

In reply to by KOLESARSKI TEČAJ (nepreverjen)

Starejše novice