Pašteta Kekec se vsaj za zdaj ne bo proizvajala v Turnišču. Podjetje Osem, ki je že plačalo varščino za nakup dveh parcel, je odstopilo od nakupa.

Dve parceli v gospodarski coni v Turnišču, bi morali biti v rokah podjetja Osem, a se je to odločilo, da kupnine ne bo poravnalo. Parceli, za kateri je kupnina znašala 36 tisoč evrov, tako ostaja v lasti občine. Podjetje Osem bo tako na plačano varščino moralo pozabiti. 

Občina Turnišče je ponudbe za parceli zbirala že od lanskega leta in pristala na tisto iz podjetja Osem, katerega lastnik je Miroslav Flisar. Toda zadeve so se zapletle predvsem zaradi spora okoli blagovne znamke Kekec in podjetje je od nakupa odstopilo, kar je na zadnji seji potrdila tudi županja Vesna Jerala Zver.

"Od celotnega nakupa smo odstopili zaradi spora glede blagovne znamke Kekec. Vse skupaj je bilo preveč negotovo in zato smo odstopili od načrtov, odstopili pa smo tudi od nakupa strojev," nam je povedal Miroslav Flisar. Ob tem bo podjetje seveda moralo pozabiti na vplačano varščino, ki je znašala deset odstotkov izhodiščne cene nepremičnine. 

Podjetje je prav tako odstopilo od nakupa strojev, kar zanje predstavlja večjo finančno izgubo, kot varščina na katero so morali pozabiti. Kot pravi Flisar je nemogoče delati na način, ko niso izpolnjene vsaj minimalne proizvodne kapacitete. 

Z nakupa zemljišč torej za zdaj ne bo nič, v prihodnosti pa se to morda spremeni. "Mogoče se bomo za pol leta ponovno usedli za mizo in takrat našli dogovor, ali pa tudi ne. Bomo videli," še pravi Flisar.

"Res je, podjetje Osem je odstopilo od nakupa," nam je po telefonu povedala županja Vesna Jerala Zver, ki dodaja, da zemljišče za zdaj ostaja prazno. "To pa ne pomeni, da bo tako ostalo, saj zbiramo ponudbe. Toda dokler na računu ni denarja, ni nič zaključeno," še pravi županja.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

jnsdngsd (nepreverjen)

od kda so pa v turnišči brejgi? vsaka čast avtori za sliko!

vadbaš (nepreverjen)

Nemo komenterjro sliko, Kekec tebi je mesto v Soboti!

vodka (nepreverjen)

vjsn- te je tou nej Turnišče? Ka pa, če je bilou slikano z aviona ali helikoptera?

jnsdngsd (nepreverjen)

vodka, ne delaj se pa pametnoga, prle bi gledal prispevek pa bi vido ka je blo za slike.

financiranje p… (nepreverjen)

financiranje posameznikov

Našel sem nasmeh zahvaljujoč g. Tetičkovemu Marjanu, da sem dobil posojilo v višini 150.000 evrov, trije moji kolegi pa so brez težav dobili tudi posojila tega gospoda. Svetujem vam, da nikogar več ne zavede, če dejansko želite zaprositi za posojilo denarja za vaš projekt in katero koli drugo. To sporočilo objavljam, ker je gospod Tejanović Marjan
dobro s tem posojilom. S prijateljem sem srečal ta pošten in velikodušen gospod, ki mi je dovolil, da si dobim to posojilo. Zato vam svetujem, da se obrnete na njega in vas bo zadovoljil z vsemi storitvami, ki jih vprašate. Tukaj je njegov e-poštni naslov:
E-pošta: reseaufinance510@gmail.com
E-pošta: tmarjan24@gmail.com
Tetičković Marjan
hvala

Starejše novice