Vir: GOV
Državna sekretarka na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Olga Belec se je v Beogradu udeležila svečanega odprtja zastave Sitarji s Crvenega krsta- stoletje trajanja.

Na svečanem odprtju razstave je bil prisoten tudi predsednik Državnega zbora RS Dejan Židan, ki je odprl razstavo. Razstavo je sicer v razstavnih prostorih Srbskega etnografskega muzeja pripravilo slovensko društvo Sava iz Beograda. Olga Belec se je prisotnim, predvsem oblikovalcem razstave in izdelovalcem sit in druge "suhe robe", zahvalila za svojevrsten način ohranjanja slovenskega izročila.

Prireditev so obiskali tudi predstavniki rokodelskega društva Ribnice in ribniški župan Samo Pogorelc, veliko odobravanje in pozornost pa je požel predvsem Ivan Debeljak, ki še danes sredi Beograda na tradicionalni način izdeluje suho robo.

Olga Belec, bivša direktorica Hotela Diana, je obisk v Beogradu namenila tudi posvetu s predstavniki slovenskih društev in drugih ustanov iz različnih krajev Srbije.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Kako jo ni sram. Bratuškova je enkrat kuhala bograč v M.S. tam verjetno tudi prespala v hotelu. In evo, že je dobila Olga " pozicijo ". Sramota. Zapravi svoje podjetje, zdaj pa na davkoplačevalskem denarju.

gos.... (nepreverjen)

naj tam ostane.

Pepi 220 (nepreverjen)

Kda pizda srbi, te srbi

niripsa (nepreverjen)

Potovanja za naš denar,

Busybee (nepreverjen)

Dandanes so glavne reference v vladi da dokazano znaš lagati ljudstvu v obraz in goljufati. Olga pa to vse obvlada....pa še malo posteljnih aktivnosti in to je to....

Risto Kubura (nepreverjen)

Morska lubenica glavo ma kak tikvo!!!!!

kepa (nepreverjen)

Mogoče najde kakšnega srba- jebača

Starejše novice