Z današnjo spremembo higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje je odpravljena omejitev, da lahko za mizo sedijo le člani istega gospodinjstva.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so posodobili priporočila za gostinsko dejavnost na terasah in letnih vrtovih med epidemijo in odpravili prepoved sedenja za isto mizo osebam, ki niso člani istega gospodinjstva. 

Od 4. maja je po državi ponovno dovoljeno izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih. Ena izmed navodil je takrat bila tudi ta, da naj za mizo sedijo le člani istega gospodinjstva. Omenjeno navodilo so sicer gostinci označili za najbolj neizvedljiv ukrep.

Gostinec namreč ne more ugotavljati identitete posameznih gostov in s tem pripadnosti istemu gospodinjstvu, prav tako pa ne more preprečiti, ko se gosti iz različnih gospodinjstev sami približajo na manj kot 1,5 metra, so danes posvarili tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Ukrep razdalje 1, 5 metra zaenkrat ostaja

Tudi v danes posodobljeni različici priporočil za izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih med epidemijo koronavirusa pa ostaja večina že doslej veljavnih ukrepov. Izvajalci storitev naj nosijo obrazne maske, ki jih zamenjajo vsake 2-3 ure, mize pa razporedijo tako, da bo med posameznimi strankami najmanj 1,5 metra. 

Stranke naj si ob prihodu in odhodu razkužijo roke, ob vstopu v notranjost, denimo ob uporabi sanitarij, pa morajo nositi masko. Starejšim in bolnikom s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi je obisk lokalov odsvetovan.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stric feri (nepreverjen)

Itak ! Še ena norost budal iz ljubljane, ki nam vladajo. Na vsakem koraku bedarija za bedarijo. In kako naj sedaj gostinec ve, kdo je iz istega gospodinjstva?? Halo !

In ljubimec in ljubica bi naj sedela meter pa pol narazen? Četudi nista iz istega gospodinjstva sta kje drugje verjetno malo bližje kak meter in pol!

A lahko sploh kaj pametnega pride iz Gregorčičeve 20 v Ljubljani ????

Kakšne šele bodo neumnosti, ko se bodo pričeli otroci vračat v vrtce in šole??? To bodo še taprave norosti, ki jih bodo pogruntali v LJ.

Jaz194 (nepreverjen)

Le javna uprava se še skriva in ji ni do dela, in upravni postopki zamrznjeni, zaposleni pa se skrivajo

Jaz194 (nepreverjen)

Ali je kdo zasledil, da bi kateri funkcionar napovedal kdaj bodo zaceli postopki naprej tect.
Ne ker smo navadni drzavljani in nas imajo a ovčke

ukrepi. (nepreverjen)

Sakši den sprejemajo najbole blesave ukrepe prav v naši državi. Takšnih neumnosti nemajo nigi drugje. Gda gučin kakšomi pajdaši iz tujine kakšne oslarije mamo mi, se vsi samo čudijo ka se tou pri nas dogaja. Pa jebala vas ta vaša distanca. Tudi toga se nišče ne drži, tak ka lepou si vse tej vaše ukrepe v rit potisnite pa henjajte jebati v glavo narod. Vupan ka se jutri v LJ zberej 100000 lidij pa ka že ednouk odnesejo tej bebce keri si takšne oslarije zmišlavlejo. Navadno epidemijo gripe nemrejo ladati, ka morejo narod omejevati za brezveze, nej pa ka bi jin še gratalo državo uspešno voditi.

Hrib (nepreverjen)

Kaj pa lahko drugega pričakujete v državi diktature.

In reply to by ukrepi. (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Če bi bil smrdljivi komunajzerski vladni klovn na oblasti
bi bilo v Sloveniji že 99 000 mrtvih
tak jih je pa samo 99 pa še ti so posledica neukrepanja vladnega klovna

In reply to by Hrib (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... gučijš tak kak tij vijdiš situacijo ... realen sigurno nejsi ... či pa je vseposedi idri tak lipou ... samo doma nej ... pa menjaj okolje ... jes sam iden ta ge san bole zadovolen ... ... ... pa drüjge s ten ne obremenjüvlen ...

In reply to by ukrepi. (nepreverjen)

Marjetaa (nepreverjen)

Ja, tü ste glasni. Me zanijma kelko de vas na proteste, v Lj ali bar v Ms gnes ob 19h.

Mura je večna (nepreverjen)

Hvala bogu da ima policija vodni top
škoda da ni za vrelo vodo
tak kot za za za za za piščance pucat
da jim perje lažje izpuli

In reply to by Marjetaa (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

ali misliš da jih je treba poparit
da gre perje lažje z njih

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

ja to bi bilo pa res zanimivo gledat

In reply to by kuna (nepreverjen)

Starejše novice