Predsednik vlade Janez Janša je podpisal odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz smeri Avstrije. Tako bodo podobno kot na slovensko-italijanski meji tudi na meji z Avstrijo vzpostavljene kontrolne točke, in sicer bo teh 13.

Kontrolne točke bodo nekdanji mejni prehodi: Gornja Radgona, Kuzma, Holmec, Karavnke, Jurij, Vič, Ljubelj, Trate, Radlje, Gederovci, Šentilj AC in magistrala ter Korensko sedlo. 

Odlok bo začel veljati danes ob polnoči

Vlakovni potniški promet med državama se trenutno ne izvaja. Tranzit čez državo bo dovoljen samo osebam s potrdilom o negativnem izvidu na novi koronavirus, ki ni starejše od treh dni, oziroma tujcu s telesno temperaturo nižjo od 37,5 stopinj Celzija in brez jasnih znakov okužbe zgornjih dihal.

Vstop bo še naprej dovoljen slovenskim državljanom in osebam s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji. Odlok se ne uporablja za lastnike, ki imajo svoja zemljišča na obeh straneh meje in opravljajo kmetijsko-poljedelska dela, za čezmejne migrante, tovorni promet in še za nekatere izjeme.

Srbski državljani se vračajo v Srbijo

Kot je pojasnil Jelko Kacin, se je vlada Republike Slovenije uspela dogovoriti o vrnitvi približno 400 srbskih državljanov v Srbijo. Gre za državljane, ki so v Sloveniji obtičali, ko je Srbija za vse državljane, tudi lastne državljane, ki so se vračali iz tujine, zaprla svoje meje. Nekateri so bili v Sloveniji že pet dni, je povedal Kacin.

Prvi konvoj bo ob policijskem spremstvu v Srbijo čez Hrvaško krenil še danes. 

Še naprej potekajo napori za repatriacijo Slovencev

Še naprej intenzivno potekajo ukrepi za repatriacijo Slovencev, ki se do sedaj še niso vrnili v Slovenijo. Danes se tako vračajo Slovenci z Filipinov, jutri iz Tajske, pojutrišnjem pa še iz Španije.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koronateg (nepreverjen)

Ljudje počasi ugotavljajo da gre vse skupaj za en velik nateg. 4 umrli zaradi koronavirusa? To so bili starejši ki so že bili na smrtni postelji zaradi drugih bolezni. Koliko jih je tačas umrlo zaradi navadne gripe?

bimbambum (nepreverjen)

Glih tej štirje so umrli zaradi navadne gripe.

In reply to by Koronateg (nepreverjen)

noviopo (nepreverjen)

samo kmoras biti velik majster in imeti vpliv da nategnes pol kitajske in celo evropo z kvazi koronavirusom.

In reply to by Koronateg (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ka pa če Kitajska nategavle celi svet.

In reply to by noviopo (nepreverjen)

vlagkolop (nepreverjen)

mogoce! ko najvecji komunist, postane glavni kapitalist, potem je vse mogoce.?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Gost8752 (nepreverjen)

Uf pa kakšo moč majo eni. Ka misliš ka begunski val sam od sebe grato? Se je en fejst potrudo ka de Evropo vničo, to zdaj je pa drugi del.

In reply to by noviopo (nepreverjen)

BRAVO JANŠA (nepreverjen)

TO KA JE NAPRAVO JANŠA VI RDEČKARJI, KOMUNISTI IN LEVAKI SAMO LAHKO SANJATE. IMELI STE MOŽNOST AMPAK STE SE POSVADILI, DEZERTEJRARI IN KAPITULEJRALI IN PUŠKO V KUKARCO, ZDAJ PA SE OD NEIZMERNE ZAVISTI GOR PROSITE. LEJKO SE DO ONEMOGLOSTI NA ZOBE MEČETE, NIČ NE BO POMAGALO, TO SO DEJSTVA. In hvala Bogu da se je Šarec posral v lače in odstopo, ker drugače bi nas že pol Slovencev pocrkalo. BOG ŽIVI JANŠO IN NJEGOVO EKIPO.

G0ST (nepreverjen)

In ka tocno je napravo? Aha, placo si je zdigno na najvec...to si pozabo? To ka zaj par dnij dela je samo telko ka te se itak takse ovce dale in de z vami lejko delau ka de sceu.
Nemre bite bivse zapornik, keri se derzavo tauze ( posledicno tudi davkoplacevalce) bite glaven v drzave. Pa ka je s tebof, se ti zdi tau praf? Nej san za ene in nej za drujge ali baraba pa nemre vosite drzave rajsi jo naj komediant.
Bos vido, se letos se bos madzarski vciu gucate ali de se pa kaj hujsoga.

In reply to by BRAVO JANŠA (nepreverjen)

matejja (nepreverjen)

Vsaj pred migranti smo pod JJ varni, vse drugo pa že nekako bo!

In reply to by G0ST (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Tale Karči virus je največji nateg sodobne zgodovine!!!!! Masovna histerija in panika!!!!

Starejše novice