Vlada je spremembe odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev sprejela na sobotni seji, v veljavo so stopile danes.

Nakupi v trgovinah so v skladu z vladnim odlokom od danes med 8. in 10. uro rezervirani izključno za ranljive skupine, kot so invalidi, starejši in nosečnice. Upokojenci pa lahko nakupe opravijo le še v tem časovnem obdobju.

Z omejitvijo časa posebej za ranljive skupine želi vlada te skupine dodatno zaščititi tako, da se jih loči od ostale skupine potrošnikov, so pojasnili v vladi.

Doslej je veljalo zgolj, da mora biti v živilskih trgovinah med 8. in 10. uro ranljivim skupinam omogočena prednost pri nakupu, denimo pri vstopu v trgovino ali pri blagajni.

V skladu z vladnim odlokom so lahko v času boja proti epidemiji novega koronavirusa odprte le prodajalne z živili, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne, prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, program vrt in kmetijstvo v prodajalnah, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij, prodajalne s hrano za živali ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Obratujejo pa lahko tudi dostavne službe, prav tako je dovoljena prodaja blaga in storitev prek spleta.

Živilske prodajalne morajo biti sicer v skladu z vladno odločitvijo odprte od najmanj 8. do najmanj do 18. ure. S tem naj bi zagotovili tak delovni čas, ki omogoča nakupe brez pretirane gneče vsem prebivalcem. Izjema so le mikro in majhne družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge, ki lahko obratovalni čas oblikujejo prosto.

Ob nedeljah in praznikih pa morajo biti vse trgovine, z izjemo bencinskih servisov in lekarn, zaprte.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost23232 (nepreverjen)

Na sliki pa tipični upokojenci, telko ka se ne küšneta. Ten se nič ne da dopovedati. No, temu se od nekdaj pravi "naravna selekcija", dandanes pa se z izolacijo to poskuša preprečiti, a narava gre svojo pot...

čarni vrag (nepreverjen)

V toj vladi očitno ne vejo računati. Pri nas imamo nekaj čez 620 tisoč upokojencev. To je dobra tretjina prebivalcev v odrasli dobi. Dobili so pa samo 20% odpiralnega časa.

KLINC PA UKREPI (nepreverjen)

Ta vlada sprejema nekše ukrepe ka jih nihče ne nadzira. Dokler ne bo nadzora in kaznovanja tistih kateri so mutavi pa ne razmijo situacije, tak dolgo klinc pa taki ukrepi, metanje peska v oči. Ne upajo si pa ker se bojijo levičarjev in komunistov ki delajo v škodo Sloveniji. Če bi mi bili država bi jih že vse bilo potrebno pozapreti bando. Kak je povedal kitajski strokovnjak, da smo mi v Evropi v k.......... ker so nekaterim človekove pravice pred življenjem in zdravjem in na tak način virisa ne bomo ustavili. PROKLETA BANDA POKVARJENA.

Crni iz Zenice (nepreverjen)

Njaj njaj.... vej bosanci do nas rejšili..... kamion je že na carini na Slovensko-Italijanki meji.

In reply to by KLINC PA UKREPI (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ka ti predlagaš kot kazen za nedisciplirane upokojence? Javno usmrtitev pod reflektori na Murinom stadioni? Takšne kazni prakticirajo tvoji vzorniki kitajski komunisti.

In reply to by KLINC PA UKREPI (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Še malo te gnjavili vsak dan z novimi ukrepi ampak zapomnite si da tudi človeško potrpljenje ima svoje meje in tudi te bojo enkrat popustile pa naj se dogaja karkoli.

. (nepreverjen)

Gnjavijo? Zascititi nas hocejo, ali si tij zelis da bo pri nas stanje kot je v italiji? Res ne vem, kaj se vam plete po glavi.

In reply to by . (nepreverjen)

Gost75763 (nepreverjen)

Zaščititi HAHAHAHA, kda je pa še vlada koga ščitila, naivneži!!!

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Po tv so kazali kak zemejo brise, v zaprtih prostorih, morejo se vlečti... To je tudi nevarno. Drugi to delajo iz avta ali zunaj.

Kageste (nepreverjen)

Kda čitan včerašnje komentare, mi je slabo, kakšen primitiven narod smo. Malo si trbej poglednoti kakšni represivni ukrepi se izvajajo po drüjgih državah. Pa malo trbej pitate zdravstvene delavce kakšno je stanje je, pa ka bi bilo brez teh ukrepov. Lejko se nan zgodi Italija. Pa cejli svejt je v dr..i, nej samo Slovenija. In te je kriva politika z Janšon na čelu zaradi sprejetih ukrepov.

Te so pa še dodatna obremenitev za zdravstvo nepotrebne prometne nesreče, kak včeraj motorist, ka mislijo ka so zdaj sami na cesti. Zaradi takših ali drugačnih "prekrškarjev" šterin je vseeno, se morejo ukrepi še bole zaostrovati.

čarni vrag (nepreverjen)

Daj ne ženi paniko. V Italiji je smrtnost še skoz nižja kak recimo med epidemijo gripe 2016/17. Samo te nihče nej uvajo karantene in podobne norosti. Znaš, če glij sem nej najmlajši mi spomin še vedno dobro dela. Tak se spomnim apokaliptičnih napovedi, ko so našli prvoga okuženoga. To se je zgodilo 5. marca, pred skoraj enim mescon. Razen toga ka je virus prišo v domove ostarelih se nej zgodilo nič omembe vrednoga.

In reply to by Kageste (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Za gripo obstaja cepivo pa zdravila. Pa nemreš primerjati cejle Italije z Lombardijo, ali pa Madridom recimo.
Pa nemreš gledati kakšno je stanje gnes, ampak moreš naprviti ocejno, kakšno bi stanje, lejko bilo čez teden ali dva pri nas. Za referenco si lejko zemeš že omenjeno Lombardijo in Madrid.

Pa moreš razmiti, ka z ukrepami moremo biti sigdar korak, dva spredaj. So pa rezultati že vidni, ka na novo dnevno okuženi (za zdaj) ne naraščajo več.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

In kdo bo preverjal, če je nekdo upokojenec in kdo ne??? Bo prišel kak tip iz CZ v trgovino in gledal, kdo zgleda star in kdo mlad? Dajte no, banda pokvarjena !!!!! Upokojenci, ki so garali, ko so današnji mladiči v vladi še srali v plenice, so danes v najslabšem položaju. Le kdaj jim bo potegnilo, da tudi DeSUS, ki je spet v vladi NIČ ne naredi za njih.
Upokojenci so največja skupina, tudi počasnejši so in potem jim daš 2 uri dopoldan za gibanje. SRAMOTA !!!!
Upam, da sedanji oblastniki tudi nekoč postanejo stari in upokojeni. In kako bi se počutili, če jim nekdo dovoli samo 2 uri v trgovino.
Nekateri do 10 ure še ne bodo uspeli dvigniti pokojnine. In potem se še banke norca delajo iz teh ljudi, da naj se poslužujejo bančništva prek spleta. To pa je višek nesramnosti. Veliko današnjih upokojencev nikoli v življenju ni imelo računalnika v roki in sedaj ga boš čez noč naučil, spletnega bančništva.
VIŠEK SRAMOTE IN NESRAMNOSTI, kaj se eni gredo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice