V počitniški hiši od nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja v Lendavskih Goricah je potekala prva dražba njegovega premoženja. Od več kot 100 stvari, ki so bile predmet dražbe, se je našel kupec le za tri premične predmete.

Skupna ocenjena vrednost stotih predmetov v Časarjevi počitniški hiši je bila 8500 evrov, dražbe se je udeležil le en kupec, ki je kupil sabljo za odpiranje penine, električni opekač in pečko v skupni vrednosti 70 evrov.

Najdražji pesjak, najcenejši umivalnik, radiator in ventilator

Za ograjen pesjak s pasjo uto in drvarnico je bilo potrebno odšteti tisoč evrov, kar je bil najdražji predmet na dražbi. Umivalnik, radiator in ventilator pa so bili vsi ocenjeni na šest evrov in so bili tako najcenejši predmeti na minuli dražbi.

Sicer pa so bili predmet dražbe, ki jo je vodil izvršitelj Tadej Poljak, različni predmeti, od miz in foteljev do raznovrstnih sodov in sodčkov do sesalnikov, žara, sekire in nastavkov za vijačenje, piše STA.

Polak ocenjuje, da bo naslednja dražba še letos in bo takrat prodal vse predmete, saj bo za tretjino znižal izklicno ceno. 

Vzeli mu bodo tudi nepremičnine

Izvršbe nad premoženjem nekdanjega prvega moža Luke Koper je sprožil ravno njegov bivši delodajalec. Sodišče je namreč pritrdilo Luki Koper, ki je od Roberta Časarja in Marjana Mikuža terjala 2,4 milijona evrov zaradi spornih poslov na Orleški gmajni.

Predmet izvršbe so tudi Časarjeve nepremičnine v Portorožu in v Lendavi. Polovico hiše v Lendavskih Goricah so že prodajali, ampak ni bilo interesa, v Portorožu pa dražbe še ni bilo.

Na sodišču pa poteka tudi postopek glede dopustnosti izvršb, ki ga je sprožila Časarjeva bivša žena Ksenija Sedmak. Sedmakova je namreč vmes postala solastnica obeh hiš, tako v Lendavskih Goricah kot v Portorožu. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
OBTOŽENI RUBI … (nepreverjen)

Spoštovani pisuni, če že pišete, bodite vsaj toliko korektni in napišite kdo je izvršitelj Tadej Poljak, Tadej Poljak, je eden od obtoženih v primeru Balkanski bojevnik, nemoteno opravlja službo sodnega izvršitelja. Ministrstvo za pravosodje ga je zdaj uradno pooblastilo še za hrambo in upravljanje predmetov, ki jih zaseže policija. Poljak, bil obsojen na dve leti in pol zapora. Zdaj vidite v kaki državi živimo.

sandi1 (nepreverjen)

V TEM PESJAKU JE SIGURNO BIL NOTRI ZAPRETI ZLATI PES, KA IMA TAKŠNO CENO.

Starejše novice