Ministrstvo za izobraževanje je v uradnem listu objavilo javni razpis za izbiro študentskih domov za študijsko leto 2019/20. Za subvencije za bivanje študentov pri zasebnikih namenjenih 134.400 evrov, kar je v praksi 350 ležišč.

Namen javnega razpisa je povečanje bivalnih zmogljivosti za študente. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zaradi celostnega reševanja problematike bivanja študentov preko javnega razpisa izbira zasebne študentske domove, ki s svojimi zmogljivostmi dopolnjujejo in povečujejo bivalne zmogljivosti za študente, piše STA.

Na razpis se lahko prijavijo zasebniki s sedmimi ali več ležišči, ki bodo študentu znižali ceno bivanja za toliko, kolikor znaša subvencija ministrstva. Pri dodelitvi subvencij za bivanje študentov za študijsko leto 2019/2020 bodo devetdeset odstotkov ležišč, torej 315 ležišč namenili za prijavitelje, ki imajo z ministrstvom že sklenjeno pogodbo za študijsko leto 2018/2019. Ostalih deset odstotkov ležišč, se pravi 35, pa bo na voljo za nove prijavitelje.

Vloge je treba oddati do 1. marca do 12. ure, odpirali jih bodo tri dni kasneje. Minister bo najkasneje v 45 dneh po odpiranju vlog sprejel sklepe o izbiri zasebnih študentskih domov, ki izpolnjujejo pogoje za dodeljevanje subvencij za bivanje študentov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice