Letošnja turistična poletna sezona bo dobra in že primerljiva z »brezskrbnim letom« 2019, torej pred začetkom epidemije koronavirusa. Katere destinacije smo Slovenci letos izbrali za poletni oddih?

S turistične agencije Sonček so za nas povedali, da bo letošnja poletna sezona dobra in s tem primerljiva z »brezskrbnim letom« 2019.

Dinamika rezervacij pa se vendarle razlikuje od zadnjih let pred epidemijo, izpostavljajo. Če je takrat v turističnih agencijah veljalo, da je bil mesec januar tisti, ko je svoje počitnice rezerviralo največ Slovencev, letos ni bilo tako.

Rezervacij je veliko

»Januar in februar sta bila v primerjavi z letom 2021 spodbudna, a še vseeno daleč od leta 2019, s katerim se najraje primerjamo. Nekaj težav nam je povzročila vojna z Ukrajino, vendar so se ljudje kmalu spet vrnili k misli o počitnicah. Tudi prvomajski prazniki so nam prikazali vzpodbudno sliko o poletju.

In že od aprila naprej beležimo nadpovprečno število rezervacij. Naš cilj je doseči leto 2019,« je povedala vodja marketinga pri turistični agenciji Sonček Nataša Jeza Kotnik.

Priljubljene destinacije Slovencev

Priljubljena destinacija to poletje je Turčija. Do izbrane destinacije tedensko iz Ljubljane letijo kar trije čarterji. Kot običajno, so tudi letos zelo priljubljeni grški otoki, sledita jim Španija in Egipt.

Med destinacijami, na katere potujemo z avtomobilom, je v ospredju seveda Hrvaška in domače turistične destinacije. Za Hrvaško se še zmeraj odloči največ potnikov, predvsem zaradi bližine, možnosti ugodnega aranžmaja, jezika in iz navade oziroma nostalgije, izpostavljajo pri Sončku.

Nekatere kapacitete na Hrvaškem, še posebej priljubljene destinacije in atraktivne lege v bližini obale, so že razprodane za vso poletno sezono.

Hrvaška postaja zelo priljubljena destinacija in pridobiva priljubljenost iz drugih držav po Evropi, poudarjajo.

Tudi upad gostov iz Ukrajine in Rusije se bo, kot pravijo agencije, zapolnil z drugimi turisti.

V turistični agenciji Sonček beležijo različne turiste. Veliko je hotelskih gostov, kjer se predvsem družine odločajo za »all inclusive« počitnice, drugi pa si zaželijo mobilnih hišk in apartmajev.

Za rezervacijo ne čakajte na zadnji trenutek

»Približujemo se točki, ko se bodo turisti morali sprijazniti s tem, kar je od ponujenih destinacij ostalo, zato pozivamo ljudi, da naj letos pri rezervaciji počitnic ne čakajo na zadnji trenutek.

Zaradi podražitev energentov in hrane ter velike zasedenosti letos ne pričakujemo prav nobenih znižanj cen v zadnjem trenutku,« je še izpostavila Kotnik.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kjuti (nepreverjen)

Hrvaska je precenjena, isto ka vecina drugih destinacij za mnozicen turizem. Buticne destinacije, mir, cista narava in vecinoma nizje cene kak na teh oh in sploh destinacijah punih nesnage. To je to, nej pa hrvaska, grcija, spanija …

Vir.... (nepreverjen)

VAAU, GES MO ŠOU V SEKSPANO PAZIT KA KOMI TA SPRENJENA BLANJA NA PAKELO NE SPADNE.

In reply to by Kjuti (nepreverjen)

Dejan svinskkoglavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hrvaška je zakon
Vse ostalo ne vredu 3PM

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij ka si že cejlo življenje socialni problem v toj državi tij boš počitnice v Ledavi preživo.

In reply to by Dejan svinskkoglavi (nepreverjen)

Dejan svinskkoglavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hrvaška je zakon
Vse ostalo ne vredu 3PM

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Bolgarija je zakon!
Tam vsakši kmetavzar iz Slovenije je lahko car!
Cene za vsakšoga jamrajočoga kmeta!

To mas praf (nepreverjen)

Za slovenske kmetavzare je visek dopusta lezanje v guzvi na hrvaski plazi, zvecer pa setanje gor pa doj po rivi med standami s kitajsko robo in vupanje ka srecajo nekoga ka jih pozna ka do te lejko gucali kak je bilo super.

In reply to by Nič j se ti nej (nepreverjen)

slo (nepreverjen)

Samo nosite peneze USTAŠOM ka de vas lejko bole zajebavali. Kelko ste jin že pejnez ta dali naj pove Pahor šteri je se zasro.

In reply to by Nič j se ti nej (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

Boli mene kama najrajši odijo Slovenci...
Mene zanima kama odimo Prekmurci...

1% (nepreverjen)

99% na hrvatijo

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

Bisgec (nepreverjen)

A Prekmurci niste Slovenci ? Naj ti zaupam namiga, večina Prekmurcev letuje tam kjer večina SLovencev ;) .

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

🤣🤣 (nepreverjen)

Na Kamesnico, ker je tan senki 🤣🤣

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

Pfuj mujra (nepreverjen)

Pfuj hrvaska

Földi (nepreverjen)

Dobra turistična sezona za koga za turistične agencije če vsi idejo v tujino kakšni naslov.

. (nepreverjen)

Nakladajo kak je se puno samo ka bi narod rezervejro te pa podražijo glij telko ka nemreš odpovedati. Ge mo zadnji moment rezervejro pa de falejše definitivno že zaradi čartera kroga morejo plačati. Mogouče pa va šla v lastni režiji tou je pa itak dosta falejše, samo letalski prevoz more biti na razpolago.

Bisgec (nepreverjen)

Obeta se dobra turistična sezona: Kam najraje pobegnemo Slovenci?...kakšno butasto vprašanje, saj pa to velja že 50 in več let da je vrhunec življenja povprečnega Slovenca 10 dni preživetih na hrvaški obali..ne glede na ceno, vreme, nastanitev itd.

Tulibuli766 (nepreverjen)

Sake lejko ideme kama njeme paše. Bil san že po kar nekaj destinacijaj po cejlon svejte. Od Jamajke pa vse do Egipta, Turčije, Bolgarije, Kalifornije, Hrvaške. Se posejde je po svoje lipao, taka ge se van najbole vijde ta samo ite. Kljub kar nekaj državan, ka san jih vido, še skaus najrajše iden na našo obalo (Koper).

Prekmurci moje, vsen lejpe dopust, ge kole te že.

sesesllava (nepreverjen)

Se kak se splaca cakati na Last Minute, sicer mogoce nej pri nasih angencijaj, ampak so super Avstrijske agencije kere last minute resan fajn znizajo. Soncek, Eti, Palma so samo skoriscevalci… Te pa se kaserajo po 150€ dodatka za first minute rezervacije. Sto pa de drugo leto rezervero first minute? Nisce… Kak pa do te ziveli do poletja? Tudi nikak? Ne mislijo niti en den naprej ocitno

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice