Letošnji Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Začenja se Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah, ki v svetu poteka v mesecu novembru pod okriljem največje svetovne organizacije za boj proti finančnim prevaram, ACFE (Svetovno Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar).

Lani je Deloitte Slovenija dogodek ekskluzivno gostil prvič tudi v Sloveniji in glede na odziv širše javnosti so se odločili dogodek letos ponoviti.

Prevare vsako leto pogoltnejo milijardo evrov

V tednu od 18. do 22. novembra se bodo tako na okroglih mizah, panelih in podobnih dogodkih pogovarjali o različnih dejavnostih za spodbujanje usposabljanja in izobraževanja za boj proti prevaram. 

Osvetljevali bodo finančne prevare, ki posameznike, davkoplačevalce, podjetja in skupnosti vsako leto stanejo na milijarde evrov, prav tako bodo obravnavali finančni kriminal, pranje denarja in razvoj finančne forenzike. 

Posebno pozornost bodo namenili študentom, ki jim bodo že v začetku Tedna namenjena predavanja na temo ‘Mladi in korupcija’, povabili jih bodo k izpolnjevanju ankete z naslovom Dojemanje prevar in korupcije ter kriteriji določanja (proti)koruptivnega vedenja študentov v Sloveniji, sodelovali pa bodo lahko tudi na tekmovanju za najboljši video na temo korupcije.

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

»Izjemno smo ponosni, da bomo tudi letos gostili Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah, kar potrjuje, da je bil lanski Teden deležen dobrega odziva, ki nam je narekoval, da moramo o tej problematiki ponovno razpravljati in ozaveščati vse vpletene akterje. Posebno smo veseli, da so se nam v letošnjem letu pridružili številni partnerji, ki se zavedajo tovrstnih problemov in njihova prisotnost bo še bolj oplemenitila program, ki ga v okviru Tedna pripravljamo,« je dejal Yuri Sidorovich, vodja področja forenzike in odgovorni partner za Jadransko regijo v Deloittu.

Področju prevar posvečamo premalo pozornosti

Področje prevar je še vedno premalo poudarjeno in pomembnost njihovega preprečevanja premalo izpostavljamo. Cilj Tedna je informiranje javnosti in sodelovanje ključnih deležnikov na področju prevar, kot tudi soočanje s problemom in preventivno ravnanje na tem področju.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lauraas (nepreverjen)

Tudi proti sovražnemu islamu jih je treba ozaveščat!!!

Starejše novice