Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so v včeraj, 26. novembra, opravili 6587 testiranj na koronavirus in potrdili 1609 novih okužb.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 72.608.

To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 24,42 odstotka.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1767 okužb ob 7391 opravljenih testih, delež pozitivnih testov je znašal 23,9 odstotka.

Včeraj zabeležili 48 smrtnih primerov

Včeraj je umrlo 48 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 1293. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1324 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 206 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 98 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SivaKučma (nepreverjen)

Hvala Janez.

okinava (nepreverjen)

Kako lahko trdite,da je vseh 50 umrlo od virusa .

slvkos (nepreverjen)

rabimo podatek o skupnem število umrlih v Sloveniji dnevno

In reply to by okinava (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

maš informacije na internetu. dejansko skupno število umrlih je letos manjše kot lani za isto obdobje z izjemo v mesecu aprilu ter juniju(ale juliju)

In reply to by slvkos (nepreverjen)

Pol28 (nepreverjen)

Cejla slovenija se je že stestirala hahah banda

slvkos (nepreverjen)

Teh 48 umrlih za virusom, bilo bi smiselno če bi vsak da ko date podatke o umrlih napisali tudi skupno število umrlih in potem bi se dejansko videlo koliko je umrljivost večja od povprečja

xyz123 (nepreverjen)

Lansko leto je dne 27.11.2019 umrlo 56 ljudi, za letos so na statističnem uradu samo podatki za september. Se pa strinjam, da bi novinarji lahko z malo truda prišli tudi do tega podatka.

In reply to by slvkos (nepreverjen)

prezračevalec (nepreverjen)

Naj že ednouk nešče ten našin zarukanin strokovnjakon in odločevalcov povej ka je najboukši ukrep za preprečevanja širjenja okužb redno in kvalitetno prezračevanje zaprtih prostorov. Sicer jin eni pravi strokovnjaki doma in v tujini tou že od marca tupijo, samo imbecili pač to ne razmijo. Zakoj je največ okužb v domovih za ostarele in v bolnicah? Zato ka nemajo urejeneoga prezračevanja in majo betežne not zaprejte brez ka bi jin redno prezračevali prostore. Naši pametni pa nas obvezno not zapejrajo ka smo ja naj čim več skupaj v zaprtih prostorih. namesto ka bi celi narod nagnali na zrak, ge bi se gibali in naravno predihavali. Ali te bi nej bilo zadosta betežnih za sprejemanje ukrepov in manipulejranje z milijardami pomoči. Če nega betežnih nega evropskih pejnez, nega pejnez za zdravila, nega pejnez za dodake, nega pejnez za zaščitno opremo, nega pejnez na milijonske provizije....

SDS lopovi (nepreverjen)

Medtem ko se je državna jamstvena shema, ključni ukrep za pomoč gospodarstvu med epidemijo, izkazala za polomijo, Slovenija očitno nima težav s financiranjem projekta, ki ga snujejo politični prijatelji SDS na Poljskem.

Naša država bo namreč 23 milijonov evrov vložila v mednarodni sklad Tri morja. Za primerjavo:

- v celotnem proračunu za prihodnje leto je za vse investicije v domove za starejše na voljo slabih 30 milijonov evrov, torej le sedem milijonov evrov več.

- z denarjem, ki ga bo vplačala v sklad, bi lahko skoraj v celoti pokrila še en obrok mesečnega temeljnega dohodka 26.000 samozaposlenih, kmetom, kulturnikom in drugim, ki so zaradi epidemije ostali brez virov preživljanja.

- zgradila bi lahko cestni predor pod mariborskim mestnim središčem, o katerem so začeli razmišljati na Štajerskem.

- 23 milijonov evrov je skoraj polovica od vrednosti vseh posojil, ki so jih slovenska podjetja v osmih mesecih od prvega izbruha epidemije dobila iz državne jamstvene sheme.

Karl Marx (nepreverjen)

Šest tedenski popolni lockdown, narod diha na škrge, tisoči brez slüjžb, deca ne odijo v šoulo, nemreš k doktori, ne postavlajo se diagnoze....epidemija se pa ne zmanjšuje, nasprotno raste. Največ mrtvih mamo na planeti zemlja. Smo svetovni rekorrderji po številu smrti zaradi Covida na cejlon planeti. Vlada pa njejna strokovna skupina za Covid ( Beović, Rozman, Logar, Krek, Fafangel, Lejko Zupanc, Bregant) pa še itak zasedajo svoja mesta pa predgajo s svojih prižnic. Mijslin ka je zadni trenutek, ka vladfa pa strokovna skupina SPOUKATA na smetišče zgodovine, pa ka epidemijo začajo voditi lidgej šteri se v tou rejsan razmijo. Janšisti so spadnoli na izpiti na cejloj črti. Na konci do vsi končali v zatvori, tou bi bilou edijsno pravično.

Čudo (nepreverjen)

Oktobra so odgovorni tri tedne mutili z izdajo karantenskih odločb. Ljudje niso imeli podlage, da bi lahko prejemali nadomestilo ali imeli bolniško in so hodili delat. Zdaj pa mamo posledice tega kaosa. Še dobro, da so zamenjali direktorje muzejev, ker to je nujen ukrep za zajezitev epidemije, pa znižanje davkov na luksuzna vozila je tudi nujen ukrep, pa podaljšanje akreditacije Novi univerzi je tudi nujen ukrep. Vlada obvlada, ni kaj.

eden mimo drujgoga (nepreverjen)

Skoda, mlatenja prazne slame! Malo se zamislite ka tulite eni proti drujgim. Nema veze z realnostjo glavno ka sinfate in neka blebecete.
Virus ne izbira, tako da ostanite zdravi in se drzite ukrepov, ki bi se jih naj drzali!

pipec (nepreverjen)

Tudi Hrvaška se zapira, od lokalov do šol, in kazni za tiste, ki se ne držijo ukrepov ...
Na koncu tudi oni niso imeli izbire. Bi bilo veliko lažje, če bi veljala enotna pravila v EU. Kje je že naš krizni komisar, ko ga rabiš? Rešuje probleme Afrike???

kuntakinte (nepreverjen)

... vej pa Lenaršić je fafajonkin kader ... un trasejra nouve potij za prebežnike ... tou zna biti lejpi dodatek k mesečnoj več kak 20 jürjov plače ...

In reply to by pipec (nepreverjen)

Sunka69 (nepreverjen)

Dokeč de folk odo betežen v slujžbo, ker de v tau zaradi zasnovanih ukrepov naše genialne vlade prisiljeni (ne dobimo odločbe in s ten nej plače), de situacija pač tak dale.

Janezkova služničad lejko bevska še dale o nekih druženjih pa malicah pa ostale nebuloze, a srš problema se s ten ne teknejo, zakoj nej pa lejko samo ugibamo - ker so nesposbni in/ali škodoželjni.

Đe je ba zapelo (nepreverjen)

Karl Marx , tij zgleda dihaš nad pujčeka kak si mumjeni.

icterus (nepreverjen)

režimsko budalo pač

In reply to by Đe je ba zapelo (nepreverjen)

Kekec in košava (nepreverjen)

Sakšo vlado JJ -ja smo si do zdaj zapoumnili. Ta, zdajšnja pa de presegla sama sebe. Nej samo nesposobna, škodljiva je! Ukrepi pa so takšni ker jih predlagata zlobni kekec pa puna sebe košava. Kilava "strokovnjaka", zlobna, ampak na liniji!

icterus (nepreverjen)

če bi bla opozicija, bi bilo bokše, nej?
oni so tak sposobni, sami garači, kak se trudijo zdaj <3

In reply to by Kekec in košava (nepreverjen)

rusziceom (nepreverjen)

Ide slabše?! Si vupaš tau trditi dejansko?

In reply to by icterus (nepreverjen)

MS66 (nepreverjen)

Skoraj 50,aja en gor ali doj?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice