Slika je simbolična.
Karantene ob vstopu v državo od danes ni več mogoče predčasno prekiniti z negativnim izvidom PCR-testiranja na okužbo z novim koronavirusom.

Oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, bo v karanteni morala ostati polnih sedem dni. Ob tem je pričakovati tudi spremembe pravil odrejanje karantene ob stiku z okuženo osebo.

Zaradi skrajšanja trajanja karantene na domu z deset na sedem dni je črtana možnost predčasne prekinitve karantene z negativnim testom PCR, je ob sprejemu odločitve v petek navedla vlada. 

Brez napotitve v karanteno na domu lahko sicer v Slovenijo vstopi oseba, ki izpolnjuje pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, torej pogoj PCT, za kar mora imeti ustrezna dokazila.

Kmalu spremembe pri odrejanju karanten ob stiku z okuženo osebo

Sicer je pa v prihodnjih dneh pričakovati tudi uveljavitev sprememb pri odrejanju karantene ob stiku z okuženo osebo. Kot je v petek po sestanku koalicije na Brdu pri Kranju dejal predsednik vlade Janez Janša, bo ministrstvo za zdravje predlog spremembe veljavnosti karanten ob tveganem stiku z osebo, okuženo s koronavirusom, pripravilo do danes, po sprejetju na vladi pa bi lahko začel veljati sredi tedna.

Po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška je skrajšanje karantene eden od ukrepov, s katerim bodo lahko pomagali gospodarstvu. 

Težave tudi v šolstvu ...

Minister za zdravje Janez Poklukar pa je minuli teden nakazal, bi se spremembe lahko nanašale tudi na odrejanje karanten v šolstvu.

Težave pri organizaciji pouka namreč povzroča predvsem novo pravilo, da mora učitelj v karanteno, če je bil 15 minut v istem prostoru kot okužen učenec, medtem ko je bil prej ta čas 45 minut.

Vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je za POP TV potrdila, da v skupini razmišljajo o predlogu, da bi moral razred v karanteno šele, če bi bilo okuženih 30 odstotkov učencev.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Največji sovražnik Slovencev so slovenski politiki.

.l0000 (nepreverjen)

celotno dogajanje v zvezi s cepljenjem, epidemijo nima nikakršne zveze z 'javnim zdravjem', ampak vzpostavitvijo popolnega nadzorna nad življenjem posameznikov Social.Credit....System .

.,mm (nepreverjen)

Če je vse to res,..... je Australija bolj balkanska od Djokoviča!!!

Glede enakih meril za vse se pa pozanimajte kako je v Avstralijo prišel Nadal!!

goričansec2 (nepreverjen)

Glavno, da lahko cepilci še naprej širijo Covid!

Starejše novice