FOTO: BOBO
Neuradni podatki kažejo, da je bilo v soboto potrjenih več kot 13.000 primerov okužbe z novim koronavirusom.

Epidemija je še vedno v porastu. Po neuradnih podatkih naj bi v soboto potrdili 13.123 novih okužb, kar je 7.101 okužba več kot prejšnjo soboto, piše Siol.net

Vse od začetka epidemije, tako visokega števila novih okužb še nismo imeli. Do zdaj smo jih največ potrdili v torek, 18. januarja, ko je bilo potrjenih 12.292 okužb.

Podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje sicer kažejo, da je v državi trenutno aktivnih 101.960 aktivnih primerov okužbe.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Djsusjdjsdjjdj (nepreverjen)

te gneskeden mo vsi v državi v karantene 🤔🤔

čarni vrag (nepreverjen)

Čakamo, ka do v karanteni vsi ka testirajo. Te de število okuženih nula. To je že prava majmunijada. Janšanorhaus.

Gadafii (nepreverjen)

IMAM DOBRO NOVICO!!!
MALCE SMO RAČUNALI OD LETA 2020/2022,PO NAŠIH IZRAČUNIH V SEZONI CORONA-PLANDEMIJE V SLOVENIJI ŽIVI PREKO TRI MILIJONA SLOVENCOV, BRAVO IN VSAKA ČAST DA IMAMO V SLOVENIJI TAKE VELEUME OD STROKOVNJAKOV. DAJMO JIH PREDLAGAT ZA NOBELOVCE 🤣

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Sava (nepreverjen)

Uspeh debilnih ukrepov. Mogoče pa sezona prehladov? Epidemija v porastu, gda je bila epidemija razglašena?

Vipko
buldog

To je kot vulkan. Ko izbruha vso magmo, ki se nabere pod njim, na koncu implodira, se sesuje sam vase.

Epidemija okužb še ni na višku. 20 tisoč na dan ali več, kje je plafon? Kaj to pomeni? Vsak dan na novo 20 tisoč ljudi v izolaciji in 40 tisoč v karanteni? In potem tisti, ki so v karanteni v izolaciji in novi v karanteni? Tega nobeno gospodarstvo ne zdrži; in kaj bo, ko bo začelo primanjkovati kadrov v npr. energetiki? Bomo imeli redukcije elektrike in ogrevanja?

Okuženih je več kot 100 tisoč. Kmalu jih bo še več. Tega noben NIJZ ne more sprocesuirati; po dosedaj veljavnih pravilih.

Drugi primer: Kitajci gradijo nasipe. A ko se vodostaj v njihovih rekah ekstremno dvigne, je poplava. Kitajci ne mašijo več nasipov, ker imajo vodo v stanovanjih. Vdani v usodo čakajo, da se vode umaknejo. Nekateri so utonili, ogromno jih je preživelo.

To so zakoni narave. Tudi pri živem svetu je tako. Virus je del žive narave.

Obstajajo pa med Kitajci nekateri, skupine, ki imajo od zadrževanja vode in poplav koristi. Gradbinci, lastniki čolnov, gasilci, oskrbovalci s pitno vodo, dobavljalci pitne vode, koordinatorji pomoči.... ti vsak dan s poplavo služijo. Najdejo se tudi osebki, ki bi radi porabili vreče s peskom za obvladovanje poplave, ker so jim ostale. Čeprav je jasno, da se bodo vode kmalu umaknile in bo polaganje vreč samo podaljšalo poplavo.To pa so sociološko - ekonomski krogi.

V vsaki nesreči se najde nekdo, ki ima od nje koristi. Dalje traja, bolj služi in je bogat. Prikazuje se kot nekdo, ki skrbi za javno dobro. Masmediji pa mu v njegovi "dobrodelnosti" omogočijo še pet minut slave.

Smešnež (nepreverjen)
. (nepreverjen)

Slo vencof že sfalivavle.

Starejše novice