Fotografija je simbolična
Posledice sinočnjega neurja še vedno odpravljajo.

Vremenska fronta, ki je v včerajšnjih večernih urah prešla Slovenijo, je prizadela predvsem Ljubljano z okolico, posamezni dogodki pa so bili zabeleženi tudi na območjih Cerkna, Braslovč, Rečice ob Savinji in Žalca ter Podvelke. 

Neurje je posledice pustilo tudi na območju Mestne občine Maribor in občine Zreče, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. 

Neurje z vetrom je podiralo drevje, razkrilo nekaj ostrešji in poškodovalo drugo infrastrukturo. 

Drevje se je v večini primerov podrlo preko cestišč, v enem primeru je drevo padlo čez tri parkirana osebna vozila, eno izmed njih je povsem uničeno. 

Skupno je bilo zabeleženih 14 dogodkov, posledice na terenu pa so sanirali gasilci trinajstih gasilskih enot in delavci drugih služb, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. 

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

V četrtek bo pretežno jasno, ponekod zjutraj tudi megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje.

V petek bo sončno in vroče. Popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 27 do 34 stopinj Celzija.

V soboto bo sončno. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne plohe in nevihte. 

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Ohladilo se bo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice