Vlada je določila, da je od jutri dalje ponovno obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih in javnih prevoznih sredstvih.

Glede na epidemiološko sliko v Sloveniji bo od jutri dalje obvezna uporaba zaščitnih mask, obvezno pa bo tudi razkuževanje rok.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je povedal: »Ponovno smo sprejeli sklep, da bo ponovno obvezna uporaba mask v zaprtih prostorih in javnih prevoznih sredstvih in obveznem razkuževanjem rok. Ukrep je že v preteklosti prispeval k boljšim rezultatom. To bomo preverjali na vsakih 14 dni glede na epidemiološko sliko.« Uporaba zaščitnih mask bo obvezna od jutri dalje.

»Vlada je danes skrajšala veljavnost negativnega testa za covid-19 iz prejšnjih treh dni, na 36 ur, da bi se izognila zlorabam, ki smo jim že bili priča,« je poudaril vladni govorec Jelko Kacin.

Nočnim klubom in diskotekam obetovanje ni dovoljeno

Ob morebitnem poslabšanju epidemiološke slike bo naslednji korak zmanjšanje dovoljenega števila zbiranja na javnih krajih. Praviloma pa nočnim klubom in diskotekam obetovanje ni dovoljeno.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mjxok (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Edino pravilno...

gggggg (nepreverjen)

Ne nosin maske pa gotovo. Niti san jo do ydaj nej. Ge me not ne pistijo pač nemo šou. Pa mo pač odo v Avstrijo v trgovine, če do me doma zajebavali.

pomija (nepreverjen)

Ne boš, ker bodo zaprli meje. Edino na Hrvaško boš lejko šou. Če maš vikendico ;)

In reply to by gggggg (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

Ka pa če man v Avstriji vikendico?

In reply to by pomija (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

imaš ti v Avstriji Hanzov kurac ki te čaka
in ne vikendico sirotinja proletarska

In reply to by Bonge (nepreverjen)

wuhan4life (nepreverjen)

Čez par dni de pa jamranje, ka "ostareli" skup kaplejo ker ne pridejo do lufta pod masko...

grobarna (nepreverjen)

To je en od načinov, kako se lahko popravi demografska slika Slovenije. Pa tudi ZPIZ in ZZZS bosta imela manj stroškov.

In reply to by wuhan4life (nepreverjen)

billyy (nepreverjen)

Naj ido tej, ka te butaste ukrepe sprejemajo, ednauk delat fizično en šiht z masko, pa da jih vidim.....

boss hoss (nepreverjen)

Pa kda mo se že ednouk tomi jebanji v glavo uprli? Kak dugo do nas še zajebavali pa za norca meli? Niti slučajno več ne denen na obraz tej maske pa gotovo.

black panter

banda,zaradi šest bosančekov pa dva šiptara,zdaj serejo,zapreti meje za balkance

micikaaa (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Držite se reda, maske gor ..... kdor krši zakon si sam plača zdravljenje.......

goni se.... (nepreverjen)

... v tri pm s ten tvojin maloumnin paničarjenjon. Što de mi pa plačo zdravljenje gda zaradi konstantnoga nošenja tej zdravji škodljive maske fasivan bakterijsko obolenje dihal? Ti? Ali pa tej specialci keri nan tej blesave predpise servejrajo?

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

javno-zasebno (nepreverjen)

Vej si pa itak vsak sam plača zdravljenje, ka bluziš neka brezveze.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Zaprite meje s Hrvaško, Italijo, Avstrijo, če si upate. Te države imajo stokrat slabše slike epidemije samo mi ne moremo brez Hrvaškega morja, pa pitaj boga kakšni dili s Hrvaško so v ozadju. Raje svojim državljanom nataknejo nagobčnike. Banda.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

1 (nepreverjen)

emmm, halo? saj pa je tudi do zdaj bilo obvezno. absolutno nič se ni spremenilo in en čas se niti ne bo. pa četudi se bo absurdna vlada vmes še 15x predomsilila o eni zadevi, na koncu bo spet tako kot je. saj pa se igrajo kot deca v vrtcu.

javno-zasebno (nepreverjen)

Mejne samo zanima ka se podrazumeva pod javni prostori, glede na to ka so več ali menje vse trgovine zasebni prostori. Javni prostori so več ali menje občine, bolnice, športne dvorane, šole..... skratka objekti v javni lasti. Torej se v zasebnih prostorih lastnik san odloča, če de sprejemo tej ukrepe. Je tak?

637 (nepreverjen)

Vse okužbe so uvožene iz drugih držav, mi bomo pa moral nositi maske. Butale. Pa 7 okuženih od 1200 testiranih, pa to ni nič. To se samo sliši veliko. V nedeljo 1 na 200 kar je približno isto kot danes. Te pa si narod ne prebere natančno, pol jih pa itak niti ne razmi, te pa panika. Te pa naj zaprejo meje, ne pa da ubogi narod doma maltretirajo s temi maskami, ki itak več ali manj nič ne hasnijo. Pa vlačijo jih po žepih, avtomobilih, eni majo že od vsega začetka eno in isto, tak ka bodo prej zboleli od raznih bakterij kakor od korone. Kda vidiš kak so ene že vse rjave namesto zelene ti je vse slabo. Pa to ti je zdaj nekša rešitev. Pa ta Bejovičeva. Pred dvema dnevoma je odsvetovala potovanje na Hrvaško, zdaj pa ko je okuženih več, pa si je premislila in flefeče, da ni nevarnosti. Po tistem, ko jo je pleško seveda fajn v spucal.

čarni vrag (nepreverjen)

ali si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat, ko ti pride
striček iz Čakofca na obisk
in ti zvečer po risanki vtakne v usta
Bananooooooooooooo
in ti se dereš Šeeeeeeeeeeeee

In reply to by 637 (nepreverjen)

mass histery (nepreverjen)

Maske si naj nekan potisnejo. Ne nosim več maske in pika. In to zato ker me skrbi za moje zdravje in maske ga ogrožajo.

Prejzlin (nepreverjen)

Totalni idiotizem! Prekuženosti ne vupajo narediti ker de te narod vido ka virusa sploj nega oz. ka se tu ide za navadno gripo. Cejli cirkus se dela samo zato ker Janša šče meti diktaturo. Naj odstopi ker človik v življenji neje napravo pa povedo nika čednoga. Naj se odseli nekan pa vsi janšisti najbokše ka idete z njin.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice