Epidemiološka slika v Sloveniji se vztrajno slabša in je precej zahtevna in zapletena.

Vladni govorec Jelko Kacin je danes povedal, da bo Hrvaška v soboto zapustila zeleni seznam.

Kacin je poudaril, da bo prišlo do spremembe seznama držav na različnih spiskih. V Kraljevini Belgiji in Kraljevini Nizozemski se razmere občutno izboljšujejo. Češka, Francija in Hrvaška pa bodo zapustile zeleni seznam.

»Slovenski državljani, ki so v tem trenutku še v zeleni Hrvaški, v soboto pa bodo v rumeni, na meji ne bodo imeli težav. Policisti jih bodo vprašali, kje na Hrvaškem so bili, zanimalo jih bo, če so bili kje drugje,« pojasnjuje Kacin in poudarja, da se to spremeni v noči iz petka na soboto.

Jelko Kacin je še poudaril, da bo potreben strožji nadzor nad izvajanjem karantenskih odločb in da bo vlada storila vse, da se karantenske odločbe vročajo na meji brez časovnega zamika.

Kacin je še opozoril, da je potrebno narediti vse, da se izognete gneči na plaži, na množičnih dogodkih, v lokalih in klubih.

Omenil je še, da vlada ocenjuje, da so potrebni učinkovitejši ukrepi in povečan nadzor v zdravstvenih ustanovah in domovih starejših občanov.

Prav tako pa ne smemo pozabiti, da se je potrebno izogibati gneči, v zaprtih prostorih je potrebno nositi maske in vzdrževati higieno rok in kašlja.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
I1276 (nepreverjen)

Idemo na more, jupi

Hmmmmmm (nepreverjen)

Neven, kak je komi lejko vredno zaradi 8 dni dopusta tvegati, ka mo palik kedne in mesece notri zaprejti. Pa nemo zaj o ton, če so ukrepi smiselni ali nej in če je vse skuper logično ali nej, ampak dejstvo je, ka če de se stanje slabšalo, do palik omejitve. Pa če se na glavo postavimo. Bodo.
In san zato rajši 8 dni doma in man ostalih 150 dni možnost špilati šport, iti v nakupovalne centre, gostilne, fitnes studie itd, kak pa 8 dni uživanja na dopusti in 150 dni karantene...

I1276 (nepreverjen)

Na morju razkuzujemo pa ga ni. Vidiš da ga tam skoraj ni.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Ka je Potrč pravo!? Banda!

repadovrha

V soboto bodo na meji samo zasliševali, v ponedeljek pa .......

zoro05
inokss (nepreverjen)

PA KA STE BETEZNI SOBOTAINFO, ZADNJIH 5 ALI VEC CLANKOV O KORONI.

VSAKI CLANEK PA SAMO NAKLADANJE BREZ KONKRETNIH DEJSTEV.

VUPLEN KA VAS IN VASE BLIZJE ZAODI TE PROKLETI VIRUS, KER GA DOBESEDNO PROSITE SOBOTAINFO!

gostja 426 (nepreverjen)

Kakšno pisanje članka je tou. Kraljevina Belgija, Kraljevina Nizozemska. Zakoj je zdaj pomembno, ka sta tou kraljevini? Te za ostale države tüdi za vsako napišite, ka so republike. Zakoj bi bilou tou zdaj sploj pomembno, ne ven.
Malo menje korone, pa malo več drügih stvari pa zdrave pameti.

čarni vrag (nepreverjen)

Daleč mo prišli s tem norim Kacinom pa našo podkupleno zdravstveno stroko. Tak daleč ka de marsišto kopo po smetnjakaj.

Juhica (nepreverjen)

Na firmah pa krožijo grozilna pisma kadrovskih služb, ki sicer ne prepovedujejo potovanj v tujino, ampak...še večji trotli, kot vlada. Žal. Nekateri se pač morajo nekam nekomu...drugače niso na liniji.

aaa.. (nepreverjen)

Komaj cakam na delo od doma, nekja najboljsega za celotno druzino. Vsi ki imajo to moznost, bi morali delati od doma, sploh da se zmnajsa moznost okuzb za tiste, ki morajo zaradi narave dela biti na lokaciji.

Juhica (nepreverjen)

Aaa, res si butl. In seveda, zapret v kletke, delat, pa 15. dobiš minimalca, doklet te rabijo. Ko boš pa starejši pa adijo. Kolesarjenje odpade. Imaš sploh prijatelje, s katerimi se srečuješ?

In reply to by aaa.. (nepreverjen)

gggggg (nepreverjen)

Pa ka še nede konec toga sranja s ten izmišljenin viruson? Poglente Đokoviča, enkrat pozitiven te pa palik negativen brez sakšoga simptoma. Ka je to za jeebenih manipulatorskih testov in što je komi masno plačo ka šiti to brezvezno paniko? Tisti, ki so zdaj po novon palik pozotivni sploj nemajo nikših bolezenskih simptomov. Svetovni nateg je to van pravin. Vrvlejo njemi pa samo največji zabiteži pa naivneži.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice