Med aretiranimi zaradi suma prirejanja izidov domnevno tudi košarkar iz Slovenj Gradca. Policija je že opravila prva zaslišanja, vendar za zdaj tožilstvo ne daje drugih podrobnosti.

Avstrijska policija je v ponedeljek zvečer zaradi suma prirejanja izidov aretirala pet profesionalnih košarkarjev ekipe UBSC Raiffeisen iz Gradca, med njimi pa bi lahko bil tudi slovenski košarkar, poroča STA

Kot poroča Orf.at, policija igralce sumi, da so prirejali izide tekem svoje ekipe, je dejal predstavnik državnega tožilstva Hansjörg Bacher.

Prvoligaš že prekinil sodelovanje s petimi osumljenci

Gre za dva Američana in tri košarkarje iz prostorov bivše Jugoslavije, je sporočila policija, ki njihovih imen za zdaj še ni razkrila.

V ekipi graškega moštva pa so le trije igralci iz nekdanje Jugoslavije, med njimi Slovenjgradčan Drago Brčina ter Hrvata Marko Car in Matija Poščić.

Policija je že opravila prva zaslišanja, vendar za zdaj tožilstvo ne daje drugih podrobnosti. Za zdaj ni znano, na kakšno število tekem so igralci stavili in prirejali izide, niti, koliko časa so to počeli.

Košarkarje so aretirali, ker tožilstvo meni, da obstaja sum za pobeg iz države ter za poskuse prikrivanja in uničevanja dokazov, je še dejal Bacher.

Direktor graške ekipe Michael Fuchs je danes uradno komentiral obtožbe. »Gre za težak dan za avstrijski šport, še posebej pa za košarko, in brez dvoma najbolj črn dan za UBSC Gradec,« je dejal v uvodnih besedah in pojasnil, da so v klubu vedeli za sume goljufije že nekaj tednov.

»Po eni naših tekem v začetku januarja, ki je nakazala, da nekaj ni v redu, smo prejeli tudi informacije o sumu prirejanja izidov. Takoj zatem smo šli z njimi na policijo,« je dejal Fuchs in dodal, da so se z namenom, da ne bi ogrozili policijske preiskave, zavezali k molčečnosti.

Zdaj klub UBSC Gradec, ki ga Fuchs vidi kot žrtev, sodeluje s preiskovalci, da bi preiskava čim prej obrodila sadove, poroča STA.

Generalni direktor lige na Češkem rojeni Nemec Tomaš Kanovsky pa je dejal, da je avstrijska košarkarska liga za sum prirejanja izidov izvedela šele v ponedeljek zvečer.

»Osebno sem zelo razočaran in prizadet, da igralci izkoriščajo naš lep šport za takšna dejanja. To je nesprejemljivo, tega ne bomo tolerirali in naredili bomo vse, da v bodoče preprečimo takšna dejanja,« je zatrdil Kanovsky in dodal, da za zdaj posledice za graški klub še niso znane.

Je pa Fuchs še dodal, da je klub zamenjal peterico igralcev, gre za polovico ekipe, nekaj iz lastnega kadra, z nekaj košarkarji pa bodo na novo sklenili sodelovanje. Rok za registracijo igralcev poteče 31. januarja.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Tega je vedno več, pa ne samo v košarki, še največ dogovorjenih tekem je v nogometu!
Stavnice zaslužijo milijarde z

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Stavnice zaslužijo milijarde na leto z prirejanjem nogometnih tekem...!
Policija pa premalo preverja tote stavnice in raznih odigranih tekem!

Bosanče malo (nepreverjen)

A vidi kako smo mi pošteni , nas nema nigde .

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Policija in kpk naj malce preverjajo tote nogometase!

Starejše novice