Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Pomurska kmetija je na natečaju Agro podjetnik prejela priznanje za najbolj inovativen izdelek.

Po poročanju STa je danes v Ljubljani potekala Agrobiznis konferenca, na kateri je organizator, časopis Finance, poseben poudarek namenil mladim kmetom, podjetniški naravnanosti in povezovanju za lažji nastop na trgu.

Na današnjem dogodku so podelili nagrade zmagovalcem letošnjega natečaja Agro podjetnik. Nagrado za najboljšega podjetnika je prejela Katja Temnik - Zeliščni vrt Majnika za zeliščne čaje in soli Majnika, nagrado za najboljši izdelek po izboru potrošnika je prejela Mlekarna Planika in Faronika za ribji namaz.

Za najbolj inovativni izdelek je bila nagrajena Kmetija Čarička iz Veščice v pomurski občini Razkrižje za ekološki bezgov kis.

Najboljši primer povezovanja in sodelovanja je Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline z blagovno znamko Dobrote Dolenjske.
 

S projektom Agrobiznis želi časnik Finance spodbujati podjetništvo in inovativnost na področju prehranske samooskrbe. V projektu odkrivajo male ponudnike, ki imajo potencial, vztrajnost in močno željo, da se prebijejo na trgovske police.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je po poročanju STA predstavila stanje in posebnosti slovenskega kmetijstva. Med njimi so: velik delež območij z omejenimi dejavniki, majhne kmetije, nizka produktivnost, neugodna starostna struktura, šibko povezovanje in tržna naravnanost ter nizka stopnja specializacije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice