FOTO: policija.si
V Severno Makedonijo je odšla že 43. skupina slovenskih policistov.

Med peterico, ki bo do 13. marca pomagala makedonskim kolegom pri nadzoru državne meje, je tudi pomurski policist.

Dela se bodo tam lotili policisti Refik Hodžić iz Sektorja uniformirane policije, Silvo Lasbaher iz Policijske postaje Ljutomer, Aljoša Debevec iz Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, Janja Lamšič iz Postaje letališče policije Brnik in Jon Kokovnik iz Postaje mejne policije Starod.

Naloge bodo opravljali v delovni policijski uniformi in uporabljali tudi službena vozila ter opremo. Kot so zapisali na uradni spletni strani Slovenske policije, bodo dejavni na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi pa bodo pomagali makedonskim policistom tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. 

Seznanjeni z razmerami in problematiko ilegalnih migracij

Pred odhodom v Makedonijo je policiste sprejel namestnik generalne direktorice policije Jože Senica in jim zaželel uspešno, predvsem pa varno delo.

Vodja predhodne skupine, Robert Blatnik iz Uprave uniformirane policije jim je medtem poročal o razmerah in preteklem delu na terenu v Severni Makedoniji, prav tako jim je predstavil zadnje izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij na tem območju.

FOTO: policija.si

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice