Protestniki so tudi na današnjem protestu motili delo številnih novinarjev.

Na današnjem shodu proti vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki sicer še vedno poteka, je prišlo do več incidentov.

Med drugim so protestniki razbili steklo na vhodu v prostore medija N1, je poročal omenjen medij, ki je zaradi vdora solzivca v stavbo moral za nekaj časa celo prekiniti poročanje.

Protestniki so ovirali tudi delo drugih novinarskih ekip.

Dogajali so se tudi incidenti na terenu - tudi novinarki Ljubljanainfo sta bili povrženi solzivcu.

Protestniki so sicer na današnjih protestih motili delo številnih novinarjev. Ti so poročali, da so jih protestniki med opravljanjem novinarskega dela žalili, jim grozili in jih odrivali.

Pritiski na novinarje se stopnjujejo

V Društvu novinarjev Slovenije opozarjajo, da se pritiski na novinarje stopnjujejo. Spomnili so na njihove pozive ob protestih minuli teden, ko so pozvali ljudi, naj spoštujejo delo novinark in novinarjev na terenu ter jih ne ogrožajo, saj samo opravljajo svoje naloge.

Hkrati so pozvali medijske hiše in policijo, naj zagotovijo varnost novinarskih ekip na terenu.

Tedaj so se oglasili tudi v Združenju novinarjev in publicistov, kjer so opozorili, da »takšno nasilje nad novinarji na protestih, uperjenih proti ukrepom, postajajo že stalnica, kar nas izredno skrbi«. 

»Novinarji opravljajo le svoje delo, zato ne smejo biti tarča takšnega ali drugačnega nasilja,« so zapisali minuli teden.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Don Mentony (nepreverjen)

Zanimivo, novinarji nenehno delajo proti vladi in podpihujejo proteste, protestniki pa jih mlatijo . Karma

ZuluX (nepreverjen)

Zato ka so protesti inscenirani iz strani vlade. Samo slepci in budale ne vidite ka se dogaja.

In reply to by Don Mentony (nepreverjen)

Don Mentony (nepreverjen)

Če vi niste bolniki . Mojster poznam ljudi ki hodijo na proteste od začetka korone so proti Janši in proti vsem ukrepom, prenehajte že s temi vašimi komunjazerskimi psihotičnimi zavajanji javnosti. Vi ste že čisto izgubili stik z realnostjo. Kako je kaj s čipi od brisov ? Pa s sateliti v glavah ?

In reply to by ZuluX (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Hmh. kdor išče, ta najde...če zanemarimo bjondo, ki pravi, da ti s palčko za bris vstavijo anteno in potem ubogaš kar ti komandirajo, obstaja nekaj zarotnikov, ki pravijo drugače (lahko pa je seveda fakenews kot marsikaj drugega-zato previdno s sprejemanjem novic, takšnih in drugačnih): https://odysee.com/@noname%C2%A0wasgehtsiedasan:4/Pathologie-Konferenz-…

In reply to by Don Mentony (nepreverjen)

prebolel korono (nepreverjen)

glih zdaj gledam ODMEVE kakšni strahopetci so naši policaji ...... en policaj skoči na protestnika ga zbije na tla in ga obkroži 9-10 policajev v bojni opremi, prosim vas, kdo vas plačuje ?

Don Mentony (nepreverjen)

koga so zbili na tla ? mirnega protestnika ? Jaz jih tudi plačujem in lahko povem da so premalo odločni za moj jebeni denar, ok ?

In reply to by prebolel korono (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Što za vraga, pa šče sploj ka znati, ka delajo tej norci na protestaj. Novinari, nemate bole pametnoga in pomembnoga dela, kak da odite okoli teh bedakov? Če bi jih ignorereali jih nebi bilo vsaj v takšnon števili nej. In edino prav je ka jih dobite po glavi li držte nos ta notri. Novinari ste sami skujali to sranje v državi. Janša je samo tvitno pa ste se slinili, Zdaj vas narod bije pa je vse vredi no malo jokate, ampak to pač paše coj. Tak kak se mesar lejko zabode z nožom, šofer lejko merje na cesti, tak pač novinarji dobite po glavej, kda ne delate po svoji prisegi in morali. Tak pač je in bo.....

Strpnež (nepreverjen)

To nam delajo čefurji naj gredo na jug če jim ne paše ,kaj bi se zgodilo če bi en Slovenc to organiziral v Srbiji ali drugod linčali bi ga....

Gost5 (nepreverjen)

V današnjih časih je novinarjev, tistih ta pravih z nekim etičnim kodeksom, izredno malo. Vse ostalo so ..., ki se prodajajo za denar.

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, da so ta portal zavzeli zagovorniki nacizma. Skoraj vsi obračunavajo, z antivaxeri, čefurji, socialci, levičarji itd. In to z besednjakom, ki se ga ne bi sramovala niti Hitler in Musolini. Zaenkrat se za demokratični dialog uporabljajo pendreki, solzivec in vodni top. Medtem pa sestre bežijo iz zdravstva zaradi slabih plač. Naj javno objavijo koliko so plačani ti pendrek bataljoni, ki ščitijo diktaturo Janeza Janše? JJ nema večine v parlamenti, zato nemre sprejeti nikšnoga zakona. Zato skuša vladati z neustavnimi odloki in pendrek bataljoni.

Don Mentony (nepreverjen)

Glede na to kako s eobnašate, nasilje, hujskanje, širjenje sovraštva zoper vlado, bi v vsaki zahodni državi že bili zatreti in po zaporih, ti še povohal nisi fašizma mojster, edini ki izvajate agresijo in širite sovraštvo ste tisti ki ste na ulicah,s e derete kot psihopati, sežigate, ovirate promet, ko pa jih potem dobite po prstih je pa to fašizem ? Daj piši amnesty internacional, oni vidijo podobno kalno v svojih možganih kot slovenski levičarji.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Novinarji ves čas sodelujejo pri potvarjanju resnice in psihološki vojni, ki jo vodi Janša po navodilih svojih šefov iz tujine proti državljanom Slovenije. Zdaj je z besednoga terorizma prešalto na biološko vojno proti lastnim ljudem. Prisilno cepljenje s cepivom neznane sestave in dolgoročnih posledic zaradi bolezni, ki je nej bole nevarna od malo močnejše gripe. Janša nas je izdal in nas napadno v hrbet. Zaenkrat samo s prisilnim cepljenjem, pendreki, solzivcon in vodnim topom.

Don Mentony (nepreverjen)

Novinarji ves čas sodelujejo pri potvarjanju resnice in psihološki vojni,...a zato mediji vsak dan znova terajo gonjo proti Janši ? Uuu..vi levičarji niste za tablete, vi nujno rabite heroin.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

KRIVI NOVINARJI (nepreverjen)

Za vse te poskuse državnega udara STE KRIVI NOVINARJI IN javna RTV in POP TV, IN OSTALA LEVIČARSKA TROBILA, naj vas bijejo in napadajo, to ste si zaslužili in skuhali. VSE SE VRAČA IN VSE SE PLAČA TOVARIŠI.
OBLAST SE MENJA NA VOLITVAH IN NE NA ULICI.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice